عراقچی ژنو را به مقصد تهران ترک کرد انفجار در کلیسای نیویورک ۵ زخمی برجای گذاشت  شروط کلیدی ایران برای مذاکره با آمریکا اعلام شد/ حق غنی‌سازی و محدودیت موضوع هسته‌ای نامزدی «نوری المالکی» برای نخست‌وزیری عراق لغو شد؟ واشنگتن: آزمایش‌های هسته‌ای را از سر خواهیم گرفت آخرین وضعیت مذاکرات هسته‌ای، محور دیدار عراقچی با وزیر خارجه سوئیس عمان: مذاکرات ایران و آمریکا با پیشرفتی ملموس به پایان رسید عراق ۱۵۰ داعشی زیر ۱۸ سال را از سوریه تحویل گرفت جزئیات مهم دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا در ژنو / تفاهم دوطرف بر روی برخی موضوعات عراقچی: روی یک سری اصول راهنما توانستیم موافقت کلی پیدا کنیم / زمان دور بعدی مذاکرات ایران و آمریکا  دیدار البوسعیدی و گروسی در حاشیه مذاکرات ایران و آمریکا + عکس بقائی: با حسن‌نیت و جدیت در مذاکرات ژنو حضور داریم جزئیات عملیات مشترک حشدالشعبی و ارتش عراق برای تعقیب هسته‌های داعش اذعان سناتور جنگ‌طلب آمریکایی به قدرت نظامی ایران جزئیات دیدار وزیر کشور با سفیر امارات

اتهام پراکنی سوئد علیه ایران

دولت سوئد، مدعی جاسوسی ایران علیه این کشور از طریق مسجد شیعیان در استکهلم شد.
تاریخ انتشار: ۲۱:۳۰ - ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 February 03
کد خبر: ۲۷۰۱۴۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ دولت سوئد شامگاه دوشنبه مدعی شد که ایران درحال استفاده از یک مسجد شیعیان در استکهلم برای جاسوسی علیه سوئد و «مهاجرین» ایرانی در این کشور است.

طبق گزارش خبرگزاری «رویتز»، «یاکوب فورسمد» وزیر امور اجتماعی سوئد در شبکه اجتماعی «ایکس» ادعا کرد که طبق ارزیابی سرویس امنیت سوئد، مرکز اسلامی امام علی (ع) در استکهلم توسط ایران به‌عنوان بستری برای جاسوسی و انجام فعالیت‌های تهدیدکننده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

«یاکوب فورسمد» بدون ارائه سندی آشکار، در ادامه ادعا‌های بی‌اساس خود علیه ایران افزود: «این بسیار جدی است. سوئد تمام کمک‌های پولی دولتی به این مرکز را متوقف کرده است.»

او بدون اشاره به جزئیات افزود که «فرآیند اضافی» در حال انجام است.

وی ادعا کرد: «وجوه دولتی نباید برای فعالیت‌هایی استفاده شود که با ارزش‌های اساسی دموکراتیک در تضاد است.»

مرکز اسلامی امام علی (ع) در بیانیه‌ای در تارنمای خود ضمن رد این اتهامات بی‌اساس، تأکید کرد که این یک سازمان مستقل و بدون هیچ گونه پیوندی با احزاب یا دولت‌های سیاسی است.

این مسجد با رد ادعا‌ها مبنی بر دریافت پول از کشور‌های خارجی، اعلام کرد: «مرکز اسلامی امام علی (ع) نظارت دقیقی برای اطمینان از اینکه محل ما به عنوان بستری برای هر گونه فعالیت مجرمانه استفاده نمی‌شود، حفظ می‌کند.»

ادعا‌ها و اتهام پراکنی دولت سوئد علیه ایران درحالی است که روز یکشنبه وزارت امور خارجه ایران با سفیر سوئد در تهران در اعتراض به بازداشت «محسن حکیم الهی» رئیس مرکز اسلامی در استکهلم تماس گرفته است.

در همین راستا، «اسماعیل بقایی» سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد بازداشت «محسن حکیم الهی» مدیر مرکز اسلامی استکهلم و برخی ادعا‌های مطرح شده از سوی مقامات سوئد در ارتباط با ایران گفت: ادعا‌های مطرح شده ادعا‌های بی‌اساسی است. مجموعه اقدامات و تحرکاتی که ظرف هفته‌های اخیر از جانب سوئد شاهد آن هستیم به هیچ وجه سازنده نیست و به نظر می‌رسد که برخی از تصمیم گیری‌ها ناشی از اعمال نفوذ طرف‌های ثالث است که خیر و صلاح ایران و سوئد را نمی‌خواهند.

وی با بیان اینکه ما به عنوان وزارت خارجه در راستای انجام وظایف ذاتی خود جهت پیگیری حقوق اتباع ایران، این بازداشت و موضوع را پیگیری کرده‌ایم، گفت: طبق بررسی‌هایی که انجام داده‌ایم هیچ اتهام و جرمی متوجه ایشان نیست و برای ما این بازداشت خودسرانه جای تعجب دارد، اقدامی که با موازین حقوق بین‌الملل و حقوق بشر سازگار نیست.

بقائی تاکید کرد: ما اعتراضات خود را به مقامات سوئد اعلام کرده‌ایم، دیروز سفیر سوئد در وزارت خارجه حاضر شد و ما نگرانی‌های خود را به صورت صریح به ایشان متذکر شدیم.

وی افزود: واقعیت این است که در مورد ایشان مقررات کنسولی نیز رعایت نشده و اجازه داده نشده است که خانواده ایشان و دیپلمات‌های ما با ایشان دیداری داشته باشند و این موضوع جای سوال دارد و مورد اعتراض است. / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر