ادارات خوزستان دورکار شدند / آلودگی هوا ساعت کاری برخی شهر‌ها را تغییر داد پژوهشگران انگلیسی، سیستم هشدار سرطان ساختند آغاز انتخاب رشته داوطلبان آزمون کارشناسی رشته‌های علوم پزشکی دانشگاه آزاد بازگشایی دوطرفه جاده چالوس پس از محدودیت ۴ ساعته یکطرفه شدن جاده چالوس؛ ترافیک سنگین است رونمایی از رقیب مدرن و پرادعای آیفون ۱۷ پرو مکس / شیائومی ۱۷ پرو مکس به بازار آمد؟   خواهر‌خواندگی بندرعباس و مومباسا در کنیا وضعیت دما و بارش کشور تا اوایل آبان‌ماه پیش‌بینی وقوع شفق‌های قطبی در مریخ ممکن شد؟ یک متهم به دلیل ۱۴۰ مورد سقط جنین غیرقانونی به اعدام محکوم شد کشف و امحای ۳.۵ تن ماری جوانا در ایذه/ شهادت مامور پلیس در درگیری با سوداگران مرگ افزایش تعرفه پرستاران کلید خورد /پیشنهاد معافیت مالیات پلکانی پرستاران در بودجه ۱۴۰۵ عامل ضرب و شتم وحشیانه بانوان در باقرشهر دستگیر و راهی زندان شد + فیلم هوش مصنوعی، رایانه شما را از طریق تصاویر آنلاین هک می‌کند وضعیت استخدامی معلمان غیررسمی به زودی مشخص می‌شود + جزئیات سرعت طوفان سیستان برای دومین روز متوالی از ۱۰۰ کیلومتر گذشت

وام‌های فوری، دام جدید کلاهبرداران سایبری

رئیس پلیس فتا پایتخت گفت: وعده وام‌های فوری و بدون ضامن در شبکه‌های اجتماعی، ترفندی جدید برای سرقت اطلاعات بانکی شهروندان است.
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۳ - ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 February 05
کد خبر: ۲۷۰۳۱۰

به گزارش راهبرد معاصر، در دنیای امروز، همه‌چیز با چند کلیک ساده انجام می‌شود، کلاهبرداران نیز روش‌های خود را به‌روز کرده‌اند و در فضای مجازی به دنبال شکار قربانیان جدید هستند. یکی از شیوه‌های رایج این روزها، تبلیغات دروغین درباره پرداخت وام‌های فوری و بدون ضامن است که در کانال‌های تلگرامی، سایت‌های خرید و فروش آنلاین و حتی شبکه‌های اجتماعی دیده می‌شود. پلیس فتا تهران بزرگ هشدار داده که این تبلیغات چیزی جز یک تله برای سرقت اطلاعات بانکی و شخصی کاربران نیست.

 

سردار داود معظمی گودرزی، رئیس پلیس فتا تهران بزرگ اعلام کرد: بیشترین پرونده‌های ارجاع‌شده به مرکز فوریت‌های سایبری، مربوط به تبلیغی در سایت دیوار با عنوان «وام‌چی» بوده است. این تبلیغ که وعده وام‌های فوری و بدون تشریفات را می‌داد، کاربران را به سمت لینکی هدایت می‌کرد که در آن، یک نرم‌افزار برای ثبت‌نام وام ارائه شده بود. اما این نرم‌افزار در واقع یک بدافزار خطرناک بود که به محض نصب، به تمام اطلاعات گوشی قربانی دسترسی پیدا می‌کرد. این بدافزار حتی پیامک‌های حاوی رمزهای یک‌بارمصرف را نیز سرقت می‌کرد و به کلاهبرداران اجازه می‌داد تا حساب‌های بانکی افراد را خالی کنند.

 

وی افزود: این مجرمان سایبری برای جلب اعتماد قربانیان خود، از روش‌های مختلفی استفاده می‌کنند. در کانال‌های تلگرامی، آن‌ها رسیدهای جعلی واریز وام را منتشر می‌کنند تا کاربران تصور کنند که این فرآیند واقعی است. همچنین با استفاده از چت‌های ساختگی و تقدیرنامه‌های دروغین، افرادی را نمایش می‌دهند که ظاهراً وام خود را در مدت کوتاهی دریافت کرده‌اند و از این خدمات تعریف و تمجید می‌کنند. اما در واقع، تمام این شواهد تقلبی هستند و هدف آن‌ها چیزی جز فریب کاربران و کشاندن آن‌ها به دام نیست.

 

سردار گودرزی تأکید کرد: دریافت وام تنها باید از طریق وب‌سایت‌های رسمی بانک‌ها و مؤسسات مالی معتبر انجام شود. هیچ کانال تلگرامی یا آگهی اینترنتی نمی‌تواند جایگزین این مسیرهای قانونی باشد. هرگونه درخواست اطلاعات شخصی، کد ملی، شماره تلفن یا اطلاعات بانکی در خارج از سامانه‌های رسمی، می‌تواند نشان‌دهنده یک کلاهبرداری سایبری باشد.

 

وی همچنین هشدار داد: کاربران باید نسبت به پیام‌هایی که حس اضطرار و عجله ایجاد می‌کنند، هوشیار باشند؛ جملاتی مانند «ظرفیت محدود!» یا «فقط تا امشب فرصت دارید!» از تکنیک‌های رایج کلاهبرداران برای فریب کاربران است.

 

رئیس پلیس فتا تهران از شهروندان خواسته است در صورت مشاهده چنین تبلیغاتی، از کلیک روی لینک‌های مشکوک خودداری کرده و مراتب را از طریق وب‌سایت رسمی پلیس فتا به نشانی www.cyberpolice.ir گزارش دهند./ مهر

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار