دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

«کریستین اشتوکر» صدر اعظم جدید اتریش شد

دولت ائتلافی جدید اتریش متشکل از حزب محافظه کار خلق، سوسیال دموکرات و حزب لیبرال نیو به صدر اعظمی «کریستین اشتوکر» رسما در دفتر ریاست جمهوری ادای سوگند و آغاز به کار کرد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۵ - ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ - 2025 March 03
کد خبر: ۲۷۲۶۰۷

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از نشریه «دی سایت»، پس از مذاکرات طولانی تاریخی برای تشکیل یک دولت ائتلافی بالاخره حالا اتریش یک دولت جدید دارد.

«الکساندر فن در بلن»، رئیس جمهور اتریش، «کریستین اشتوکر» رهبر حزب خلق اتریش ÖVP، را به عنوان صدراعظم جدید این کشور منصوب و مراسم ادای سوگند را برگزار کرد. وی همچنین «آندریاس بابلر»، رهبر حزب سوسیالیست SPÖ را به عنوان معاون صدراعظم منصوب کرد.

سایر وزرا نیز توسط رئیس جمهور فدرال اتریش منصوب شدند.

به این ترتیب حدود ۱۵۵ روز پس از انتخابات عمومی ۲۹ سپتامبر ۲۰۲۴، دولت ائتلافی جدید متشکل از احزاب محافظه‌کار خلق، سوسیال دموکرات و لیبرال نیو، با ادای سوگند در کاخ ریاست‌جمهوری رسماً کار خود را آغاز کرد.

الکساندر فن در بلن، رئیس جمهور اتریش، که نامزد‌های سه حزب برای وزارتخانه‌ها و معاونت‌های وزارتی را تأیید و دولت جدید را منصوب کرد، در سخنرانی خود در این مراسم گفت که پس از انتظاری طولانی، همکاری مثبتی شکل گرفته است.

فن در بلن همچنین با اشاره به تحولات جهانی، گفت که اتریش و اروپا به یک صلح و دفاع منطقی نیاز دارند.

کابینه جدید ۲۱ نفره دولت ائتلافی اتریش شامل ۹ عضو از حزب محافظه‌کار خلق، ۹ عضو از حزب سوسیال دموکرات و ۳ عضو از حزب لیبرال نیو اتریش است.

رئیس جمهور اتریش با ابراز خرسندی از توافق احزاب برای تشکیل دولت ائتلافی از دولت جدید خواست تا برای صلح، اروپای قوی، دموکراسی، اقتصاد باثبات و تغییرات آب و هوایی، دیجیتالی شدن و تنظیم روند مهاجرت تلاش کند.

تحت فشار رئیس جمهور فدرال اتریش، این سه حزب مذاکرات فشرده‌ای را برای جلوگیری از صدراعظم شدن «هربرت کیکل»، رهبر پوپولیست راستگرای حزب آزای اتریش FPÖ انجام دادند. این طولانی‌ترین مذاکرات در تاریخ جمهوری اتریش بود. تا پیش از این یک ائتلاف سه حزبی از ÖVP، SPÖ و Neos در این کشور عضو اتحادیه اروپا وجود نداشته است.

این احزاب در توافقنامه ائتلافی ۲۰۰ صفحه‌ای، از جمله با تشدید سیاست مهاجرت، اقدامات ریاضتی و محدودیت در افزایش اجاره بها موافقت کردند. دولت جدید اتریش در زمینه سیاست خارجی و اروپایی، می‌خواهد خط مشی اروپایی را دنبال کند./ تسنیم 

کلمات کلیدی: اتریش صدراعظم
مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار