احضار سفیر آلمان در تهران به وزارت امور خارجه ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند توافق اتحادیه اروپا بر سر اقدام علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کرملین: زلنسکی به دعوت پوتین برای سفر به مسکو پاسخ نداده است پاسخ ترامپ به درخواست اردوغان درباره ایران پاکستان: هرگونه استفاده از زور علیه ایران را رد می‌کنیم روبیو: ۴۰ هزار نظامی ما در تیررس موشک‌ها و پهپاد‌های ایران هستند دستیار پوتین: آماده میزبانی از زلنسکی هستیم هاشم الحیدری: حمله به ایران منجر به فوران آتشفشان منطقه می‌شود حزب‌الله عراق درباره مداخله آمریکا در امور داخلی بغداد هشدار داد مقام حزب الله: حمله به ایران آتشفشان منطقه را فعال می‌کند حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران نشست شورای امنیت سازمان ملل با محوریت جنگ غزه برگزار شد دبیرکل نجبا: در صورت حمله به ایران، عراق تماشاگر نخواهد بود واکنش عراقچی به تهدیدات ترامپ: نیرو‌های مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند

کمک‌های اطلاعاتی و نظامی ایالات متحده به اوکراین از سر گرفته شد

پس از موافقت کی‌یف با ایده واشنگتن برای آتش‌بس فوری ۳۰ روزه با روسیه، پشتیبانی‌های اطلاعاتی و نظامی آمریکا از ارتش اوکراین از سر گرفته شد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۵ - ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ - 2025 March 12
کد خبر: ۲۷۳۳۸۵

به گزارش راهبرد معاصر،  نمایندگان کی‌یف و واشنگتن روز سه شنبه پس از گفت‌و‌گو در عربستان سعودی اعلام کردند که ایالات متحده کمک‌های نظامی و اطلاعاتی به اوکراین را مجددا از سر گرفته. این در حالی است که اوکراین با پیشنهاد «آتش بس فوری و موقت ۳۰ روزه» با روسیه موافقت کرده است. کی‌یف همچنین موافقت کرده که «در اسرع وقت» توافق جامع درباره منابع حیاتی اوکراین با واشنگتن را منعقد کند.

 

در بیانیه مشترک آمده است: «اوکراین آمادگی خود را برای پذیرش پیشنهاد آمریکا در خصوص تصویب آتش‌بس فوری و موقت ۳۰ روزه که با توافق طرفین قابل تمدید و منوط به پذیرش و اجرای همزمان از سوی فدراسیون روسیه است، ابراز می‌دارد». واشنگتن گفته است که به زودی این پیشنهاد را به روسیه ابلاغ خواهد کرد.

 

پس از این نشست مقامات آمریکایی اعلام کردند ایالات متحده «فوراً توقف اشتراک‌گذاری اطلاعات را لغو و کمک‌های امنیتی به اوکراین را از سر می‌گیرد». واشنگتن و کی‌یف همچنین درباره «تلاش‌ برای کمک‌های بشردوستانه» از جمله مبادله اسیران جنگی، «آزادی زندانیان غیرنظامی» و سایر اقدامات گفتگو کرده‌اند.

 

مایک والتز، مشاور امنیت ملی ایالات متحده بدون ارائه جزئیات بیشتر گفت، در این دیدار، هیئت‌های دیپلماتیک دو کشور در خصوص تضمین‌های امنیتی بلندمدت برای اوکراین بحث کردند. همچنین کی‌یف متعهد شده است در اسرع وقت قرارداد منابع حیاتی با ایالات متحده را امضا کند.

 

مسکو تاکنون هیچ واکنش رسمی به اظهارات مطرح شده در پی مذاکرات آمریکا و اوکراین در جده ارائه نکرده است. رئیس‌جمهور روسیه قبلاً اعلام کرده بود که هرگونه توافق آتش بس موقت غیرقابل قبول است و تنها به نفع کیف و حامیان غربی این رژیم خواهد بود.

 

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در ژانویه  گذشته گفت: «هدف نباید یک آتش بس کوتاه مدت و نه نوعی مهلت برای سازماندهی و تسلیح مجدد نیروها با هدف ادامه درگیری باشد، بلکه باید یک صلح بلندمدت مبتنی بر احترام به منافع مشروع همه مردم، همه ملت‌های ساکن در این منطقه باشد»./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر