ایروانی: فعالیت هسته‌ای ایران از مسیر صلح‌آمیز خود منحرف نخواهد شد ترامپ: در اوایل سال آینده به چین سفر می‌کنم بیانیه وزارت امور خارجه ایران در واکنش به تحرکات تروئیکای اروپا در شورای امنیت انتقاد عراقچی از فضای سیاسی شورای حکام آژانس در تماس با گروسی ایروانی: مسئولیت پیامدهای اقدام شورای امنیت علیه ایران برعهده اروپا و آمریکاست ادعای رسانه بریتانیایی مبنی بر تماس عراقچی و ویتکاف شکست شورای امنیت در تصویب قطعنامه تمدید لغو تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران ادعای آکسیوس برای بازگشت قطعنامه‌های شورای امنیت علیه ایران از ۵ مهر دبیرکل حزب‌الله: جنایات اسرائیل با حمایت آمریکا به اوج رسیده است جزئیات تحریم‌‌های جدید اروپا علیه روسیه بقائی: ماکرون برای رد پیشنهاد ایران، چرا رسانه اسرائیلی را انتخاب کرد؟ زمان فعال‌سازی اسنپ‌بک علیه ایران به روایت اکسیوس پاسخ گروه‌های فلسطینی به اقدام آمریکا در وتوی قطعنامه آتش‌بس غزه توضیحات عراقچی درباره طرح پیشنهادی ایران به اروپا روایت آسوشیتدپرس از فشار سنگین آمریکا بر کشورها پس از ارائه قطعنامه ایران به آژانس

ادعا‌های ویتکاف درباره جزئیات نامه ترامپ به ایران

نماینده رئیس‌جمهور آمریکا در منطقه غرب آسیا مدعی است که واشنگتن به‌دنبال توافق دیپلماتیک با ایران است.
تاریخ انتشار: ۰۸:۰۳ - ۰۲ فروردين ۱۴۰۴ - 2025 March 22
کد خبر: ۲۷۴۱۵۵

به گزارش راهبرد معاصر، «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در منطقه غرب آسیا بامداد شنبه و با بیان جزئیاتی از نامه او به ایران، بار دیگر مدعی شد ترامپ می‌خواهد با ایران به توافق برسد.

ویتکاف که با «تاکر کارلسون» مجری و کارشناس مشهور آمریکایی گفت‌و‌گو می‌کرد، در پاسخ به سوالی درباره اینکه «آیا راه‌حل دیپلماتیک در قبال ایران، دست‌یافتنی است؟»، گفت: بله.

فرستاده ترامپ در ادامه و با اشاره به ارسال نامه ترامپ به جمهوری اسلامی ایران، ادعا‌های مقام‌های آمریکایی مبنی بر از بین رفتن توان پدافندی ایران در پی اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی را تکرار کرد و مدعی شد: «اگر از قدرت فزاینده خود استفاده می‌کردیم، این برای آنها بسیار بد می‌شد. البته این یک تهدید نیست، من تهدید نمی‌کنم و رئیس‌جمهور این اختیار را دارد».

این ادعا در حالی است که مقام‌های نظامی ایران بار‌ها کاهش توانمندی پدافندی جمهوری اسلامی ایران در پی اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی را رد کرده‌اند.

این مقام آمریکایی در ادامه مدعی شد که در این شرایط، «طبیعی بود که ایران به سمت ترامپ می‌آمد و می‌گفت می‌خواهیم موضوع را به صورت دیپلماتیک حل کنیم، اما او این کار را انجام داد. او ضعیف نیست و مردی قوی است، قوی‌ترین فردی است که در زندگی‌ام دیده‌ام».

ویتکاف درباره نامه رئیس‌جمهور آمریکا ایران، مدعی شد که این نامه می‌گوید که «من رئیس‌جمهور صلح هستم و این چیزی است که می‌خواهم، دلیلی وجود ندارد که آن را تبدیل به موضوعی نظامی کنیم. بیایید صحبت کنیم. باید سوءبرداشت‌ها را از بین ببریم. باید یک برنامه راستی‌آزمایی هسته‌ای ایجاد کنیم که کسی نگران ساخت سلاح از طریق مواد هسته‌ای شما نباشد. من می‌خواهم این، ما را به آن نقطه ببرد، چراکه راه‌حل جایگزین، گزینه خیلی خوبی نخواهد بود».

طبق گزارش خبرگزاری فرانسه، ویتکاف در ادامه مدعی شد رایزنی‌های ایران و آمریکا از طریق «کانال‌های پشت‌پرده، چند کشور و چند کانال» ادامه دارد.

ادعای صلح‌طلبی ترامپ در شرایطی است که با دستور مستقیم او، آمریکا به یمن حمله کرده و همچنین با چراغ سبز او، رژیم صهیونیستی جنگ نسل‌کشی علیه غزه را از سر گرفته است. علاوه بر این، ایران بار‌ها اعلام کرده به‌دنبال سلاح هسته‌ای نیست و این نوع تسلیحات در دکترین دفاعی تهران جایی ندارند.

او تاکید کرد که راه‌حل دیپلماتیک نه تنها ممکن است، بلکه «منطقی است و باید این گونه باشد، نه به خاطر اینکه من با کسی در ایران صحبت کرده باشم، بلکه منطقی است که موضوع از راه دیپلماتیک حل شود و باید هم این‌گونه باشد».

ویتکاف مدعی است که ترامپ آماده است تا با حل‌وفصل موضوع، «ایران بار دیگر به جامعه جهانی بازگردد، کشور بزرگی باشد، تحریم نباشد و اقتصاد خود را تقویت کند».

نماینده ترامپ مدعی شد: «ترامپ می‌خواهد با احترام با ایران تعامل کند و در صورت امکان، با ایران اعتمادسازی کند. امیدوارم این موضوع از جانب ایران با شیوه مثبتی برخورد شود. همه چیز می‌تواند با گفت‌و‌گو حل شود. رئیس‌جمهور نمی‌خواهد جنگ به راه بیندازد، او از گزینه نظامی برای توقف جنگ استفاده خواهد کرد. در این مورد، امیدواریم لازم به استفاده از آن نباشد و بر سر میز مذاکره آن را حل کنیم».

این ادعا‌ها پس از آن صورت می‌گیرد که ترامپ تنها چند روز پس از ورود دوباره به کاخ سفید، سیاست‌های ضدایرانی خود را از سر گرفت و کارزار موسوم به «فشار حداکثری» را دوباره علیه ایران اعمال کرد.

مقام‌های ایرانی تاکید کرده‌اند تحت فشار حداکثری و تحریم، مذاکره‌ای با آمریکا در کار نخواهد بود./ ایسنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار