تشنج در جلسه شورا/ هاشمی خطاب به سالاری: چرا جلوی خبرنگارها اینگونه حرف می زنید؟-راهبرد معاصر
رکورددارترین نام برای دختران ایرانی اعلام شد همسر مالک شرکت موبایل موسوی آمل بازداشت شد قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است بریز و بپاش میلیاردی متهمان پرونده رضا‌یت خودرو با پول مردم کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ یازدهمین دادگاه چای دبش برگزار شد / تفهیم اتهام به یک متهم دیگر پرونده ساعت آغاز فعالیت مدارس چهارمحال و بختیاری اعلام شد مدارس ۱‌۱ شهرستان کرمانشاه فردا تعطیل شد کدام شغل‌ها در آینده با افزایش تقاضا روبه رو می‌شوند؟ فردا آخرین مهلت ثبت‌نام در نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ / ثبت‌نام ۵۶۰ هزار نفر بلاتکلیفی ۱۶ میلیون دانش آموز برای روز شنبه یکم دی ماه ۱۴۰۳ توضیح دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص حواشی برگزاری جشن یلدا  امکان تعطیلی کلاس درس بعد از امتحانات نوبت اول  هواشناسی ایران ۱۴۰۳/۹/۳۰؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور ورود سامانه بارشی به کشور از امروز / یلدای برفی در استان‌های غربی

تشنج در جلسه شورا/ هاشمی خطاب به سالاری: چرا جلوی خبرنگارها اینگونه حرف می زنید؟

در جلسه صبح امروز شورا میان سالاری و نظری از یک سو و محسن هاشمی از سوی دیگر تنشی لفظی صورت پذیرفت. هاشمی خطاب به سالاری گفت: این چه کاری است که جلوی خبرنگارها حرف می‌زنید ، کار شهرداری لنگ می‌ماند، چرا به ما پشت پا می‌زنید؟!
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۱ - ۱۹ آبان ۱۳۹۸ - 2019 November 10
کد خبر: ۲۷۴۷۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ یکصد و هفتاد و پنجمین جلسه علنی شورای شهر تهران صبح امروز برگزار شد. نامگذاری خیابان فردوس غرب به نام ناصر حجازی، پاسخ محسن هاشمی به قالیباف و تنش لفظی میان برخی اعضا از جمله رخدادهای امروز جلسه شورای شهر تهران بود.

 

شهرداری۵۰ درصد مطالباتش را در قالب تهاتر از شرکت آب و فاضلاب دریافت کند


بهاره آروین در یکصد و هفتاد و پنجمین جلسه علنی شورای شهر تهران، در توضیح گزارش کمیسیون بودجه روی لایحه "حمایت از اجرای شبکه فاضلاب تهران" گفت: مدت زیادی بحث‌هایی مطرح بود مبنی بر اینکه شهرداری تهران به دلیل تخریب آسفالت و بازسازی مجدد آن و هزینه‌هایی که به دلیل احداث شبکه فاضلاب ایجاد می‌شود، مبلغی را از تمام کسانی که عضویت در این شبکه را درخواست می‌کنند دریافت کند.

 

عضو هیات رییسه شورای شهر تهران با بیان اینکه مبلغ دریافتی مدت زیادی به‌روز نمی‌شد، اظهار کرد: در سال گذشته این مبلغ به‌روز شد. شرکت آب و فاضلاب پس از براورد هزینه‌ها درخواست کرده بود ۵۰ درصد تخفیف در محاسبه هزینه‌ها در نظر گرفته شود.

 

وی افزود: کمیسیون برنامه و بودجه لایحه را مورد بررسی قرار داد و با توجه به اینکه پیش از این شورای شهر تهران در تصویب تبصره ۳ و ماده ۷ بودجه امکان دریافت مبالغی را برای اجرای طرح فاضلاب به شرکت آب و فاضلاب داده بود، به نظر می‌رسید تخفیف مجدد روی مبالغ توجیهی ندارد اما در عین حال از آنجا که مناسبات میان شرکت آب و فاضلاب و شهرداری تهران به‌ویژه در احداث تصفیه خانه‌های محلی زیاد است و همکاری‌هایی باید در این راستا شکل بگیرد و از آنجا که در تبصره ۳ و ماده ۷ ذکر شده بود مبالغی که شهرداری تهران دریافت کند می‌تواند به عنوان آورده شهرداری به حساب آید و ضمنا تعاملات فی مابین در این خصوص شکل گیرد، تصویب کردیم ۵۰ درصد مبلغ دریافتی به صورت نقد و ۵۰ درصد در قالب تهاتر و به صورت مناسبات دیگری که با شرکت آب و فاضلاب داریم تصفیه شود؛ از جمله احداث تصفیه‌خانه‌ها و دیگر موارد.‌

 

آروین در ادامه گفت: این کار به این‌معناست که تخفیفی در نظر گرفته نمی‌شود و از سوی دیگر یه دلیل کمبود نقدینگی شرکت آب و فاضلاب، شهرداری تهران مبالغ را به عنوان بدهی ثبت می‌کند و بعدا در مناسبات بعدی آن را دریافت کند. بر این مبنا فکر می کنم این راه حلی بود که به کمک آن می‌توانیم هم از شرکت حمایت کنیم و هم از ضرر و زیان شهرداری جلوگیری کنیم.

 

تنش در جلسه شورای شهر در جریان بررسی یک فوریت طرح تعیین سیاست‌ها و اولویت‌های بودجه ۹۹ شهرداری

 

در جریان بررسی یک فوریت طرح تصویب سیاست‌ها و اولویت‌های بودجه سال ۱۳۹۹ از سوی کمیسیون برنامه و بودجه در بین اعضای شورای شهر تنش ایجاد شد.

 

محسن هاشمی با اشاره به اینکه یک فوریت تقدیم هیات رییسه شده، گفت: با توجه به این‌که این یک فوریت امضای زیادی دارد این موضوع را به فوریت و در میان سایر دستورها بررسی می‌کنیم.

 

اما این مساله گلایه برخی اعضای شورای شهر را در پی داشت، سالاری‌ و نظری با بیان این‌که طرح با قید یک فوریت اعلام وصول نمی‌شود، خواهان آن شدند که این یک فوریت بررسی نشود.

 

محسن هاشمی با انتقاد از برخی کنایه‌های اعضای شورا گفت: این چه کاری است که جلوی خبرنگارها حرف می‌زنید ، کار شهرداری لنگ می‌ماند، چرا به ما پشت پا می‌زنید؟!

 

وی خطاب به نظری گفت: مته به خشخاش نگذارید امروز در جلسه هم‌اندیشی نیامدید وگرنه می‌دیدید که این مساله چقدر مهم است و شهرداری باید ۱۵ دی‌ماه بودجه را بیاورد و اگر در آن زمان نیاورد ما نمی‌توانیم آن را به‌درستی بررسی کنیم.

 

در ادامه الویری با بیان این‌که براساس ماده هفت آیین‌نامه شوراها، یک فوریت طرح و لوایح می‌تواند در شورا مطرح شود، گفت: یک موافق و مخالف باید در مورد یک فوریت صحبت کند و پس از تصویب توسط کمیسیون‌های تخصصی بررسی شود.

 

محسن هاشمی نیز برای متوقف کردن تنش ایجاد شده در شورا یک فوریت طرح تعیین سیاست و الزامات بودجه سال ۱۳۹۹ را مسکوت گذاشت.

 

ارائه تخفیف به شرکت آبفا برای حفاری، هزینه‌کرد از جیب مردم است

 

محمد سالاری در جریان بررسی لایحه شهردار تهران در خصوص "حمایت از اجرای شبکه فاضلاب تهران" در مخالفت با ارائه تخفیف ۵۰ درصدی به شرکت آبفا برای حفاری گفت: شهرداری تهران باید توضیح دهد که چرا در وضعیت بحران مالی، برای شرکت فاضلاب ۵۰ درصد تقاضای تخفیف می کند؟ این موضوع جای نگرانی و شائبه دارد، در حالی که اینگونه اقدامات هزینه کرد از جیب مردم است. اکنون نیز از محل تبصره ۳، واگذاری انشعابات و از آبونمان ها تسهیلات زیادی به شرکت فاضلاب داده شده تا این شرکت وظایف ذاتی خود را انجام دهد، عجیب است که امروز شهرداری تقاضای تخفیف برای این شرکت دارد.

 

وی ادامه داد: شرکت فاضلاب شهر تهران از بانک توسعه جهانی وام قابل توجهی گرفته، شهرداری تهران نیز هم در گذشته و در حال حاضر همکاری های خوبی در این حوزه با آنها داشته است. ما در سنوات قبل نیز امتیازات و رقم های زیادی را به این شرکت برای اجرای شبکه های فاضلاب داده ایم در حالی که اینها جزو ماموریت های دولت است.

 

عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: شبکه فاضلابی که اجرا می شود مشروط بر اینکه پساب فاضلاب برای آبیاری پارک ها استفاده شود، برای تهران خوب است، نه اینکه این پساب به جنوب شهر برود و برای آبیاری دشت های شهرهای اقماری استفاده شود. اکنون موضوع فرونشست نیز یکی از مشکلات شهر است که وزیر نیرو هم پیشنهاد دادند این موضوع به عنوان یک موضوع اولویت دار در کمیته مشترک شورا، شهرداری و وزارت نیرو مورد بررسی قرار گیرد، از طرف دیگر ما به عنوان کمیسیون شهرسازی با کمیسیون سلامت و محیط زیست صدها ساعت کار کارشناسی انجام دادیم و مدل های مالی برای تهیه قرارداد تهیه کردیم تا اجرای تصفیه خانه های مناطق ۴ و ۲۲ که در دوره گذشته شورا مصوب شده را اجرا کنند، اما شرکت فاضلاب وقتی به مدل های مالی ورود می کند، شبکه اجرا شده و پساب را نیز جزو آورده خود می داند، در حالی که بر اساس مصوبه دولت، پساب باید بصورت رایگان در اختیار شهرداری هایی که نسبت به ایجاد تصفیه خانه اقدام می کنند، قرار گیرد.

 

سالاری افزود: نهایتا به گونه ای معادلات مالی را در نظر می گیرند که قیمت پساب چندین برابر آب شربی می شود که به شهر تهران می فروشند، بدین ترتیب دیگر هیچ انگیزه ای برای ورود شهرداری ها به احداث تصفیه خانه ها نمی ماند.

 

وی با تاکید بر اینکه در مدل مالی باید کمک های شهرداری جزو آورده شهرداری محسوب شود، تاکید کرد: من مخالف صد در صد ارائه تخفیف به این شرکت هستم.

 

گزارش "کمیته حقیقت‌یاب حذف کلمه شهدا" به اطلاع مردم برسد

 

سیدحسن رسولی در یکصد و هفتاد و پنجمین جلسه شورای شهر تهران در تذکری به رئیس و سخنگوی شورای شهر تهران، گفت: بیش از یک ماه است در رسانه ها اتهامی به حوزه مدیریت شهری مطرح شده که گویا حوزه مدیریت شهری بر شهیدزایی از نام اماکن، معابر وشریان های اصلی و فرعی شهر تلاش دارد.

 

وی گفت: متاسفانه بر اساس اطلاعات ناصحیح در سراسر کشور بسیاری از تریبون‌های رسمی به این موضوع بدون دریافت اطلاعات وافی و کافی پرداختند.

 

نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران تاکید کرد: علی اعطا به عنوان رئیس کمیته حقیقت‌یاب "حذف کلمه شهید از تابلوهای شهری" و رسیدگی به این موضوع انتخاب شد. یک ماه گذشته است و استدعا دارم این گزارش را بدون کم و کاست در مورد همه ادوار شورا به استحضار مردم برسانید تا علاوه بر دفاع از حیثیت مجموعه‌ شورا و شهرداری تهران، در سطح جامعه روشنگری شود.

 

انتقاد مسجد جامعی نسبت به عدم واکنش شهرداری به جدایی ری از تهران

 

احمد مسجد جامعی در تذکر پیش از دستور خود در یکصد و هفتاد و پنجمین جلسه شورای شهر تهران با اشاره به آغاز هفته کتاب گفت: حمایت از صنعت چاپ و نشر بسیار مهم است و باید سیاست‌هایی اتخاذ شود تا مردم به خریدن و خواندن کتاب علاقه‌مند شوند.

 

وی خطاب به شهردار تهران گفت: شهرداری در برخی حوزه ها مشارکت و حضور دارد، اما ظهور ندارد و باید تحرک رسانه ای آنها بیشتر شود‌.

 

این عضو شورای شهر با بیان این‌که وزارت ارشاد به عنوان متولی امر به تنهایی امکان تامین اعتبار برای پرداخت تخفیفات هفته کتاب را ندارد، اظهار کرد: پیشنهاد می‌شود که شهرداری تهران مابه‌التفاوت مبلغ کتاب را به عنوان تخفیف برای مردم تهران هزینه کند.

 

عضو شورای شهر تهران با بیان این‌که از شورایاران دعوت می‌شود که نسبت به شناسایی کتاب‌فروشی‌های محلی اقدام کنند، گفت: حال این روزهای کتاب‌فروشی‌های محلات خوب نیست و باید به هر بهانه‌ای از آنها حمایت شود.

 

مسجدجامعی در ادامه با اشاره به مساله جدایی ری از تهران تصریح کرد: در تهرانگردی اخیر از منطقه ۱۲ بازدید کردیم و مسئولان آن عنوان کردند که مشکلات زیادی دارند آیا این منطقه هم باید مستقل شود؟ آیا باید منتظر جدایی ری، کن، شمیرانات و غیره هم باشیم.

 

عضو شورای شهر تهران با بیان این‌که متاسفانه شهرداری تهران نه حرف و نه واکنشی نسبت به این موضوع داشته است، اظهار کرد: یک میزگرد برگزار شد که دو نفر کارشناس از شهرداری صحبت کردند و به نظرم اگر یک روزنامه این میزگرد را برگزار می‌کرد بهتر بود تا کاری که شهرداری کرد و خروجی آن قطعا بهتر بود.

 

تذکر به شهرداری درباره اجرای دستورالعمل اجرایی مدیریت منابع و مصارف غیرنقد

 

مجید فراهانی در یکصد و هفتاد و پنجمین جلسه علنی شورای شهر در تذکری گفت: یکی از شیوه‌های تامین مالی پروژه ها، بازپرداخت دیون و استفاده از منابع غیرنقد و به کار بستن آن در مصارف است، بر همین اساس در پانزدهم آبان ماه 1397 (یک سال پیش) با رای 14 نفر از اعضاء شورای اسلامی شهر تهران «دستورالعمل اجرایی مدیریت منابع و مصارف غیرنقد» به عنوان سند ملاک عمل شهرداری تهران به تصویب رسید.

 

او افزود: اما متاسفانه ظاهرا این دستورالعمل در اجراء با آنچه شورا به تصویب رسانده است متفاوت است! بر اساس این دستورالعمل، شهرداری طی بندی مکلف بوده است نسبت به انعقاد قرارداد کارگزاری با بانک ها و موسسات مالی و اعتباری مجاز و شرکت های سرمایه گذاری دارای مجوز مورد تایید بورس و کمیسیون، با رعایت رقابت پذیری بین آنها و از طریق فراخوان عمومی اقدام کند.

 

رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران ادامه داد: طبق بند 2، در بخش ششم اظهار شده است که در زمان پیشنهاد جهت همکاری و انعقاد قرارداد کارگزاری نسبت به ارائه فهرست منابع نقد و غیر نقد (سرمایه اولیه) به معاونت مالی و اقتصاد شهرداری اقدام و مراتب بررسی میزان کارمزد به نسبت نوع منابع و فعالیت و شرایط، تا سقف کارمزد سازمانها و شرکت های وابسته به شهرداری تهران پس از تایید درکمیسیون، قابلیت انعقاد قرارداد را دارد. همچنین طبق بند 9، بخش ششم باید فهرست املاک آماده واگذاری که در فرآیند تهاتر با ملک از طریق این دستورالعمل اجراء می گردد، توسط سازمان املاک و مستغلات به نحو مقتضی در دسترس عموم قرار گرفته و مرتبا به روز رسانی شود.

 

عضو شورای شهر تهران اضافه کرد: در بند 13، بخش ششم آمده که شهرداری تهران موظف است گزارش عملکرد دستورالعمل مدیریت منابع و مصارف غیرنقد را هر شش ماه یک‌بار به شورای اسلامی شهر تهران ارائه کند و از طریق انتشار اطلاعات در سامانه شفافیت گزارش را در دسترس شهروندان قرار دهد.

 

فراهانی ادامه داد: متاسفانه علی رغم گذشت یک سال از تصویب این مصوبه نه تنها شورا گزارش عملکرد را در موعد مقرر دریافت نکرده است، بلکه شواهد و قرائن حکایت از عدم اجرای دقیق بندهای یاد شده دارد.

 

فراهانی گفت: بر همین اساس و به منظور تاکید بر اجرای دقیق و به موقع تکالیف قانونی مصوب شورا به‌ عنوان نماینده مردم تهران در اجرای بند 3 ماده 80 قانون شوراهای اسلامی کشور، درباره لزوم «اجرای دقیق دستورالعمل اجرایی مدیریت منابع و مصارف غیرنقد، انتشار اطلاعات و گزارش اجرای آن در سامانه شفافیت » تذکر می دهم.

 

او در پایان تاکید کرد: امیدوارم با اقدام به موقع، موثر و اهتمام شهردار تهران در اجرای دقیق دستورالعمل و ارائه هر چه سریع تر گزارش و انتشار آن در دسترس عموم شهروندان زمینه نظارت بر فعالیت کارگزاران غیر نقد شهرداری تهران بیش از پیش فراهم گردد.

 

نامگذاری بلوار فردوس غرب به نام ناصر حجازی

 

حجت نظری در جریان یکصد و هفتاد و پنجمین جلسه شورای شهر تهران با اشاره به تصویب نامگذاری بلوار فردوس غرب به نام زنده یاد ناصر حجازی اظهار کرد: مدتی قبل در نامه‌ای به کمیسیون نامگذاری شورای شهر تهران درخواست دادم تا مصوبه بلوار فردوس غرب به دلیل قرار گرفتن کمپ باشگاه استقلال در این معبر به نام ناصر حجازی تغییر کند.

 

وی ادامه داد: از طرفی دیگر هیچ مصوبه‌ای برای نامگذاری بلوارفردوس غرب وجود نداشت و این بلوار پس از نامگذاری بلوار فردوس و تاسیس به تبع نام خیابان قبلی که در امتدادش قرار داشت بلوارفردوس شناخته شد.

 

حجت نظری ادامه داد: با این مصوبه بلوار فردوس غرب به نام زنده یاد ناصر حجازی نامگذاری می‌شود و بلوار فردوس شرق نیز با همان نام بلوارفردوس که سالهاست از سوی مردم شناخته می‌شود، باقی خواهد ماند.

 

عضو شورای شهر تهران افزود: در جلسه امروز شورا این این مسئله به رای گذاشته شد که از ۱۶ نفر حاضر ۱۱ نفر با آن موافقت کرده و بر این اساس بلوار فردوس غرب به نام ناصر حجازی تغییر نام خواهد بود.

 

به گفته نظری، میدان و خیابان پیروزان نیز به دلیل قرارگیری باشگاه پرسپولیس در این محدوده به نام پرسپولیس نام‌گذاری خواهد شد.

 

واکنش رییس شورای شهر تهران به اظهارات اخیر قالیباف

 

محسن هاشمی در ابتدای یکصد و هفتاد و پنجمین جلسه شورای شهر تهران با اشاره به آغاز هفته وحدت و میلاد پیامبر اعظم به روایت اهل سنت گفت: رسول اکرم(ص) بزرگترین موهبت الهی در تاریخ بشریت است که نماد رحمت واسعه و بخشش بی انتهای الهی است، مهربانی و مدارای خاتم الانبیا با انسانها در حدی است که بارها قرآن کریم، آن را فراتر از رسالت الهی پیامبر برشمرده و این خلق عظیم را علت جذبه بی نظیر شخصیت پیامبر دانسته است.

 

هاشمی با اشاره به نامگذاری هفته وحدت اظهار داشت: این حرکت یکی از اقدامات محمدی گونه انقلاب اسلامی بود که برآتش کینه، اختلاف و دشمنی مذهبی، چشمه ای از دریایی رحمت نبوی را گشود.

 

او ادامه داد: پیامبر اکرم، نه تنها پیروان مذاهب و فرق اسلامی بلکه همه انسانها را به وحدت، همدلی و همراهی فراخواند و جامعه ای مبتنی بر صفات انسانی را تاسیس کرد.

 

ریس شورای شهر تهران با بیان اینکه بدلیل سیاستهای تفرقه افکنانه استعمار و جهالت ناشی از استبداد جوامع اسلامی درگیر جنگهای داخلی و خشونت ناشی از تحجر و کج فهمی قرآن وسیره پیامبر(ص) هستیم تصریح کرد: بیش از هر زمان دیگری امت اسلام تشنه و نیازمند نسیم رحمت و وحدت نبوی هست تا کینه، خشونت ودشمنی را به اخوت، الفت و مدارا تبدیل کند.

 

هاشمی ادامه داد: در آستانه هفته وحدت، اظهارات توام با گلایه و تخطئه شهردار سابق نسبت به مدیریت شهری تهران، زیبنده نبود.

 

وی در ادامه درخصوص رویه مدیریت شهری گفت: رویه بنده در اداره شورای شهر، جلوگیری از تنش زایی و صرف شدن انرژی همکارانم در مدیریت شهری، در مباحث مربوط به گذشته و اختلافات ناشی از آن بوده است و این انتظار را از مدیران شهری گذشته نیز داریم که از بیان اظهاراتی خارج از دایره انصاف خودداری کنند، قضاوت در مورد پرونده های گذشته، در حوزه اختیارات مقامات قضایی است اما مدیریت شهری، دفاع از حقوق تضییع شده شهروندان، را پیگیری خواهد کرد.

 

او افزود: شهروندان تهرانی، با رای بی سابقه خود به شورای پنجم، خواستار تحول در وضعیت اداره شهر و توقف روندهای نادرست تصمیم گیری شدند، اگرچه مدیریت شهری برای اجرای مطالبات به حق مردم، بصورت کامل نتوانسته است به موفقیت برسد اما این به معنای تایید سیاستهای گذشته نیست و حتما باید تحولات مد نظر شهروندان اجرایی گردد.

 

هاشمی از مسئولان گذشته و فعلی مدیریت شهری درخواست کرد بجای مجادلات کلامی، پیگیری حقوق مردم را سرلوحه اقدامات ورفتارهای خود قرار دهند، ادامه داد: چرا که نباید تحمل شرایط سخت کنونی، با اختلافات و درگیرهای لفظی مدیران برای مردم دشوارتر نگردد.

ارسال نظر