توضیحات وزارت آموزش و پرورش درباره نحوه بازگشایی مدارس در سال تحصیلی جدید رئیس حفاظت اطلاعات قوه قضاییه: وضعیت کشور پس از جنگ بسیار امیدبخش است و در وضعیت مطلوبی قرار داریم نتایج نهایی نهایی آزمون دکتری سال ۱۴۰۴ اعلام شد برکناری ۲ مدیر و لغو قرارداد یک پیمانکار در شهرداری قزوین در پی حواشی اخیر برخورد با دستفروشان صدور هشدار دریایی سطح زرد در مازندران؛ شنا و صید از پنجشنبه ممنوع شد تاریخ و شرایط انتخاب رشته آزمون سراسری ۱۴۰۴ آخرین وضعیت جاده های شمالی / جاده چالوس یک‌طرفه شد دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۴ منتشر شد کلاهبرداری ۳ نفر در پوشش مأموران اداره آب خوزستان در محاصره گرمای سوزان؛ شوش با ۴۹ درجه در صدر سخنگوی پلیس: خاطیان حادثه حمله به دستفروشان در قزوین به قید فوریت بازداشت شدند سامانه انتخاب رشته مجازی آزمون سراسری ۱۴۰۴ فعال شد ترافیک پرحجم در محور‌های مواصلاتی مازندران/ محدودیت اعمال نمی‌شود گردوخاک شدید در راه است؛ طوفان غبار ۳ روزه ایران را فرا می‌گیرد دادستان قزوین: برای واقعه درگیری ماموران شهرداری در بلوار شهید سلیمانی پرونده تشکیل و طرفین احضار شدند کسری ۹۰ میلیمتری بارش‌ها/بحران کم بارشی در ۴۶۵ شهر کشور

بهترین رژیم غذایی برای پیری سالم

تغذیه یک فرد در میانسالی چگونه باید باشد تا با افزایش سن از سلامت خود محافظت کند؟
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۳ - ۲۰ فروردين ۱۴۰۴ - 2025 April 09
کد خبر: ۲۷۵۲۶۴

به گزارش راهبرد معاصر، محققان گزارش دادند که یک رژیم غذایی در یک مطالعه ۳۰ ساله که شامل بیش از ۱۰۵۰۰۰ مرد و زن و هشت رژیم غذایی بود، بهترین برنده برای حفظ پیری سالم بود.

 

محققان می‌گویند افرادی که الگوی غذایی آنها بیشتر به شاخص تغذیه سالم جایگزین (AHEI) در میانسالی نزدیک بود، بیشترین احتمال سلامتی را در دهه ۷۰ زندگی خود داشتند.

 

نتایج نشان می‌دهد افرادی که بالاترین امتیاز AHEI را داشتند، ۸۶ درصد شانس بهتری برای پیری سالم در ۷۰ سالگی داشتند و ۲.۲ برابر بیشتر احتمال داشت در سن ۷۵ سالگی سالم باشند.

 

به گفته محققان، AHEI بر رژیم غذایی غنی از میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، آجیل، حبوبات و چربی‌های سالم و مصرف مقادیر کم گوشت قرمز و فرآوری شده، نوشیدنی‌های شیرین، سدیم و غلات تصفیه شده متمرکز است.

 

«مارتا گواش-فره»، دانشیار بهداشت عمومی در دانشگاه کپنهاگ دانمارک و یکی از محققین ارشد دانشگاه هاروارد، می‌گوید: «یافته‌های ما نشان می‌دهد که الگوهای غذایی غنی از غذاهای گیاهی، با گنجاندن متوسط غذاهای حیوانی سالم، ممکن است پیری سالم را بهبود بخشیده و به شکل‌گیری دستورالعمل‌های رژیم غذایی آینده کمک کند».

 

محققان AHEI را در سال ۲۰۰۲ به عنوان جایگزینی برای شاخص تغذیه سالم وزارت کشاورزی ایالات متحده ایجاد کردند که میزان پایبندی رژیم غذایی افراد به دستورالعمل‌های غذایی فدرال را اندازه گیری می‌کند.

 

هر دو شاخص مشابه هستند، اما به گفته محققان، AHEI بیشتر به سمت کاهش خطر ابتلاء به بیماری‌های مزمن تمایل دارد.

 

برای مطالعه جدید، محققان پرسشنامه‌های رژیم غذایی را که به طور منظم توسط متخصصان سلامت تکمیل می‌شد، تجزیه و تحلیل کردند.

 

این تیم به شرکت‌کنندگان بر اساس پیروی از هشت رژیم غذایی سالم امتیاز دادند: AHEI، شاخص مدیترانه‌ای جایگزین، رویکردهای غذایی برای توقف فشار خون (DASH)، مداخله مدیترانه‌ای-DASH برای تأخیر تخریب‌کننده عصبی (MIND)، رژیم غذایی گیاهی سالم، رژیم غذایی بهداشتی گیاهی سیاره‌ای، رژیم غذایی کاهش التهاب و شاخص تجربی رژیم غذایی برای هیپرانسولینمی.

 

به گفته محققان، در طول ۳۰ سال پیگیری، نزدیک به ۹۸۰۰ شرکت کننده- بیش از ۹٪- به شیوه‌ای سالم پیر شدند. آنها زمانی که به سن ۷۰ سالگی رسیدند هیچ بیماری مزمن خاصی نداشتند و سلامت شناختی، جسمی و روانی سالمی داشتند.

 

محققان دریافتند که پیروی از هر یک از الگوهای رژیم غذایی سالم با پیری سالم از جمله حفظ سلامت شناختی، جسمی و روانی بهتر مرتبط است.

 

اما AHEI رژیم غذایی سالم پیشرو است. به گفته محققان، این رژیم با تاکید بر غذاهای گیاهی و به حداقل رساندن محصولات حیوانی، سلامت انسان و محیط را در نظر می‌گیرد.

به طور خاص، AHEI قوی‌ترین ارتباط را با سلامت جسمی و روانی بهتر در دوران پیری داشت.

 

نتایج نشان می‌دهد که مصرف بیشتر غذاهای فوق فرآوری شده - به ویژه گوشت‌های فرآوری شده و نوشیدنی‌های شیرین یا رژیمی - با شانس کمتری برای پیری سالم مرتبط است.

 

هاروارد در وب سایت خود توصیه می‌کند افرادی که AHEI را دنبال می‌کنند به شیوه زیر غذا بخورند:

• حدود پنج وعده سبزیجات در روز، از جمله سبزیجات برگ سبز که می‌تواند خطر ابتلاء به دیابت را کاهش دهد. سیب زمینی و سیب زمینی سرخ شده را کنار بگذارید.

• حدود چهار وعده در روز میوه، که می‌تواند از بیماری‌های قلبی و برخی سرطان‌ها محافظت کند.

• حدود پنج تا شش وعده در روز غلات کامل، که می‌تواند از بیماری قلبی، دیابت و سرطان روده بزرگ جلوگیری کند.

• یک وعده روزانه آجیل، حبوبات یا توفو، که پروتئین را به رژیم غذایی اضافه می‌کند و ممکن است به محافظت در برابر دیابت و بیماری قلبی کمک کند.

• حداقل یک وعده ماهی در هفته که اسیدهای چرب مفید برای مغز و بدن را تأمین می‌کند.

• استفاده از چربی‌های غیراشباع سالم مانند روغن زیتون، روغن کانولا، روغن بادام زمینی یا روغن آفتابگردان در پخت و پز.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار