دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

سرگیری تجارت افغانستان و هند پس از کاهش تنش‌ها/ نخستین محموله‌ها عبور کردند

 پس از کاهش تنش‌های دیپلماتیک میان دهلی‌نو و اسلام‌آباد، گذرگاه مرزی آتاری–واگه بار دیگر به روی کامیون‌های حامل کالاهای افغانستان باز شد و جریان تجارت زمینی میان افغانستان و هند از سر گرفته شده است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۷ - ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 17
کد خبر: ۲۷۸۳۳۴

به گزارش راهبردمعاصر، رسانه‌های هندی از عبور نخستین محموله‌های تجاری افغانستان از گذرگاه آتاری–واگه، تنها گذرگاه رسمی زمینی میان هند و پاکستان، خبر دادند.

به گزارش «هندوستان‌تایمز»، هشت کامیون حامل میوه خشک افغانستان از مجموع 150 کامیون متوقف‌شده، وارد خاک هند شدند.

این کامیون‌ها که بار فاسدشدنی داشتند، پس از موافقت دولت پاکستان و در پی درخواست رسمی سفارت حکومت طالبان در اسلام‌آباد، اجازه عبور یافتند. این در حالی است که پیش‌تر، اسلام‌آباد در واکنش به محدودیت‌های تجاری وضع‌شده از سوی هند پس از حمله در منطقه پهلگام، مسیر تجارت زمینی با هند را مسدود کرده بود.

«بی‌کی باجاج» رئیس اتاق بازرگانی خارجی هند ضمن تأیید این خبر، اعلام کرد که احتمالاً در روزهای آینده شمار بیشتری از کامیون‌های افغان از این مسیر عبور خواهند کرد. 

وی این اقدام را نشانه‌ای مثبت در جهت عادی‌سازی روابط تجاری در منطقه دانست.
رانندگان افغان نیز در گفت‌وگو با رسانه‌های محلی هند اظهار داشتند که معیشت‌ آنها به این مسیر ترانزیتی وابسته است و بسته ماندن مرز، فشار اقتصادی سنگینی بر آنان وارد کرده بود.

پیش از این، بازرگانان افغان بارها درباره خسارات سنگین وارده به کالاهای فاسدشدنی و رکود در صادرات به هند از طریق گذرگاه آتاری–واگه هشدار داده بودند./تسنیم

کلمات کلیدی: هند پاکستان
ارسال نظر