به گزارش راهبرد معاصر؛ وزیر نیرو به دلایل کمبود برق در کشور پرداخت، عباس علی آبادی گفت: من به عنوان کارشناس نه به عنوان وزیر، تصور میکنم که این راه، مسیر خیلی درستی نیست، زیرا تا زمانی که قیمت برق خیلی کمتر از قیمت جهانی باشد، آسیب فراوانی به صنایع و کسب و کارهای انرژیبر کشور ما وارد خواهد شد. به طور مثال چرا ماینرها در حال حاضر وارد کشور ما شده و روزانه حجم بالایی از برق صرف استخراج کریپتوها میشود. من معتقدم توسعه اقتصادی باید بر مبنای مزیتها باشد. انرژی نیز میتواند یکی از مزیتهای کشور ما محسوب شود، اما چقدر؟
وزیر نیرو در مورد قابل شناسایی بودن ماینرها گفت: از زمان ورودم به وزارت نیرو تاکنون موفق به کشف ۲۴۸ هزار ماینر شدهایم. متأسفانه هنوز ماینینگ غیرمجاز جرمانگاری نشده و افراد متخلف صرفاً جریمه میشوند. میزان جرایم هم به اندازهای است که با ماینینگ دوباره قابل جبران است.
علی آبادی در پسخ به این سوال که" تا کی این ناترازیها و قطعی برق ادامه دارد؟ " اظهار داشت: در دولتهای گذشته همه تلاشها صورت گرفته تا همه ظرفیتهای توسعه برق کشور بهبود یابد. میزان زیادی نیروگاه ساختهایم، اما متأسفانه، چون مصرف بیشتر شده و ما نتوانستیم از آن سبقت بگیریم، مصرف از تولید بیشتر است. از سوی دیگر فراموش نکنید من زمانی که پشت این صندلی نشستم، حدود ۲۰ هزار مگاوات کسری وجود داشت. این میزان برق معادل مصرف چند کشور است.
خوشبختانه با اقدامات لازم برای تولید انرژی حداکثر در نیروگاههای برق آبی برای پیک تابستان ۱۴۰۴ متناسب با برنامهریزی منابع آب انجام شده در سدهای دارای نیروگاه برق آبی، بویژه حوضه سدهای زنجیرهای کارون بزرگ و همچنین ذخیرهسازی آب در سدها و حداقل تولید در ماههای غیر پیک (متناسب با نیاز آبی پایین دست).
انتظار میرود با لحاظ افزایش راندمان نیروگاهها، با بهرهبرداری در حداکثر توان و همچنین تنظیم آب و حتیالامکان تولید در زمانهای پیک شبکه برق، در دوره اوج بار مصرف تابستان سالجاری حداقل به میزان تابستان سال گذشته انرژی تولید شود. / ایران