بازداشت دو شهرک‌نشین اسرائیلی دیگر به اتهام جاسوسی برای ایران + عکس پاسخ حماس به ادعا‌های اسکای نیوز درباره تعیین شروط برای آتش بس روایت سفیر ایران در عربستان از رایزنی‌های تهران و ریاض در ۲ هفته اخیر گروسی: ایران می‌تواند ظرف چند ماه تولید اورانیوم غنی‌شده را آغاز کند وزیر خارجه فرانسه: برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین مصمم هستیم واکنش هند به بیانیه ارتش پاکستان درباره حمله انتحاری مرگبار وزیرستان جزئیات گفت‌وگوی تلفنی سرلشکر موسوی با وزیر دفاع عربستان حمایت تمام قد ترامپ از نتانیاهو با به رخ کشیدن کمک‌های مالی آمریکا وزارت امور خارجه: مردم ایران تهدید را به انسجام تبدیل کردند گروسی: از محل نگهداری اورانیوم غنی‌شده ایران اطلاعی ندارم نامه آمریکا به شورای امنیت در پی حملات تجاوزکارانه به ایران ترامپ: احتمالا هفته آینده در غزه آتش‌بس شود نامه ایران به سازمان ملل و شورای امنیت در پی گزافه‌گویی ترامپ و اسرائیلی‌ها سنای آمریکا قطعنامه ضد ترامپ را رد کرد پاسخ عراقچی به تهدید‌های وقیحانه ترامپ علیه رهبر انقلاب

اسلامی: آژانس دوربین و بازرسی سرزده و برنامه‌ریزی‌شده دارد/ ساختن تصویر جنجالی از ایران، رفتاری سیاسی است

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در گفت‌وگویی تصریح کرد: فرآیند هسته‌ای از غنی‌سازی آغاز می‌شود. مگر می‌شود کشوری بخواهد در زمینه هسته‌ای فعالیت کند، اما سوخت نداشته باشد؟ ما برای تحقیقات، خدمات پزشکی و تولید برق به سوخت نیاز داریم.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۸ - ۱۹ خرداد ۱۴۰۴ - 2025 June 09
کد خبر: ۲۸۰۳۲۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ «محمد اسلامی» معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در گفت‌وگویی به حقوق ایران در حوزه هسته‌ای و واکاوی اقدامات اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پرداخت.

اسلامی در گفت‌و‌گو با شبکه قطری «العربی» گفت: «هر کشوری حقوقی دارد و آژانس وظایفی دارد، اما متاسفانه این آژانس و این نهاد‌های بین‌المللی در سال‌های اخیر اعتبار خودشان را از دست داده‌اند، زیرا تحت حکمرانی یکجانبه‌گرایی آمریکا قرار گرفته‌اند و شیوه عملکرد آنها عملاً اجرای فرامین آنهاست، نه قوانین و مقررات و اساسنامه آژانس. این مشکلی است که مردم دنیا به آن مبتلا شده‌اند.»

او تصریح کرد: «ملاک فعالیت در صنعت هسته‌ای در دنیا قوانین و مقرارات جاری است که ایران در قالب پادمان و ان‌پی‌تی آنها را می‌شناسد و کشور‌های که عضو آژانس شده‌اند و این معاهده را در پارلمان‌های خودشان تصویب کرده و مانند ایران به آن متعهد هستند. ایران فعالیت هسته‌ای خود را در این چارچوب انجام می‌دهد، بنابراین قابل استماع نیست که کسی به این کشور بگوید این کار را بکن و این را نکن. این اصلا اختیار کشور ماست، اختیار مردم ماست و ما در چارچوب قانون باید فعالیت کنیم.»

اسلامی با اشاره به میزان اهمیت صنعت هسته‌ای برای پیشرفت کشور‌ها تأکید کرد: «فعالیت هسته‌ای یکی از ارکان علوم و فنون پیشرفته است. این فعالیت یکی از بنیان‌های اساسی پیشرفت هر ملیتی است. اینکه شما می‌خواهید این را مونوپول خودتان کنید و در انحصار خودتان نگه دارید و به یک کشوری مانند ایران فشار بیاورید که حق ندارد این کار را انجام دهد و همزمان هم خودتان حکم ابلاغ کنید که در آمریکا نیروگاه‌های اتمی را در آمریکا توسعه دهید و غنی‌سازی را در آمریکا توسعه دهید، این استاندارد دوگانه به اندازه کافی در دنیا نخ‌نما شده و همه دنیا این را متوجه می‌شود.»

او افزود: «ممکن است تعداد حکومت که با پرچم‌داری شما هماهنگ هستند آن را بپذیرند ولی مردم دنیا نمی‌پذیرد، لذا بایستی به حقوق ملت‌ها احترام گذاشت و تلاشی نکنند که حقوق قانونی دیگر ملت‌ها را نقض کند. ما هم در چارچوب حرکت می‌کنیم و هیچ برنامه پنهانی یا هیچ برنامه اعلام نشده‌ای نداریم، از طرفی هیچ کشور هم به اندازه ما تحت نظارت قرار ندارد. این نکته هم خیلی مهم است. نزدیک ۱۳۰ بازرس آژانس الان در ایران رفت و آمد دارند و تاسیسات هسته‌ای ما را بازرسی می‌کنند. آژانس دوربین دارد، بازرسی سرزده و برنامه‌ریزی‌شده دارد. این در واقع طبق پادمان و ان‌پی‌تی صورت می‌گیرد و ما به آنها پایبند هستیم.»

اسلامی تأکید کرد: «ساختن تصویر جنجالی و مملو از دروغ از ایران، تنها رفتاری سیاسی و زیاده‌خواهانه است و تا یک زمانی خواهند توانست آن را ادامه دهند و جواب آن هم روشن است. ما با قدرت مسیر خود را ادامه می‌دهیم و در این راه تردیدی نداریم.»

رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به پرسشی درباره اصرار آمریکا بر تعطیلی غنی‌سازی در ایران گفت: «غنی‌سازی اساس صنعت هسته‌ای است. فرآیند هسته‌ای از غنی‌سازی آغاز می‌شود. مگر می‌شود کشوری بخواهد در زمینه هسته‌ای فعالیت کند، اما سوخت نداشته باشد؟ ما برای تحقیقات، خدمات پزشکی و تولید برق به سوخت نیاز داریم. اما طوری صحبت می‌کنند که غنی‌سازی یک چیزی فوق‌العاده است ولی حقیقت این نیست.»

وی با اشاره به تحریم‌های شدید علیه ایران افزود: «نه تنها از ما پشتیبانی نمی‌کنند بلکه حتی آژانس نیز به جز در مسائل ایمنی، همکاری فناوری با ایران ندارد. در چنین شرایطی، ما مجبوریم با تکیه بر نیروی انسانی شایسته و تحقیق و توسعه درون‌زا به پیش برویم.»

رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: «ما مردم بزرگ، نیروی انسانی شایسته و فاخر فراوان داریم. همگی نیرو‌های عالم، با کفایت و با انگیزه متعهدی هستند. ما توسط تحقیقات درون‌زا توانستیم به به این فناوری دست یافتیم و از جایی وارد نکردیم که کسی بتواند مانع شود و داریم از آن به نفع مردم استفاده می‌کنیم.»

اسلامی تأکید کرد: «ما با اتکا به نیرو‌های متخصص و متعهد خود به این فناوری دست یافته‌ایم. همین راکتوری که مقابل آن مصاحبه می‌کنید، آمریکایی‌ها ساخته‌اند و سوخت آن ۹۰ درصد بوده است. امروز هم به لطف توان داخلی سوخت ۲۰ درصد تولید می‌کنیم؛ بدون آن، امکان تولید رادیودارو‌ها وجود نداشت. سالانه یک میلیون نفر از رادیودارو‌های تولیدی ما بهره می‌برند. چرا باید سلامت مردم را قربانی فشار‌های سیاسی کنیم؟»

اسلامی درباره آمادگی سازمان انرژی اتمی ایران در مواجهه با شرایط احتمالی آینده نیز گفت: «سازمان انرژی اتمی مسیر مشخص و مدون خود را دارد. ما تحت تأثیر احساسات و تحریکات قرار نمی‌گیریم و برنامه‌هایمان را با قاطعیت و بر پایه عقلانیت ادامه می‌دهیم.» / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار