اعلام آماده باش سراسری برای روز‌های داغ پیش رو از سوی توانیر

مدیر عامل توانیر گفته است در روز‌های آینده دمای بسیاری از مناطق کشور به بالای ۴۰ درجه خواهد رسید، پیش‌بینی می‌شود حداکثر مصرف به ۷۶ تا ۷۷ هزار مگاوات برسد و تلاش می‌کنیم اوج تقاضای مصرف برق را در زیر ۷۴ هزار مگاوات نگهداریم.
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۳ - ۱۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 02
کد خبر: ۲۸۲۴۰۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ امروز به دلیل گرمای هوا ادارات دو استان تعطیل شد و گفته می‌شود این افزایش دما طی روز‌های آینده ادامه دارد و در بسیاری از استان‌ها دمای هوا به ۴۰ درجه می‌رسد، مسأله‌ای که متناسب با آن روند افزایشی به خود می‌گیرد به گونه‌ای که در روز‌های گذشته احسان ذبیح زاده معاون راهبری شبکه برق کشور با اشاره به افزایش دمای هوا در روز‌های آتی گفت: پیش بینی‌ها حکایت از افزایش دو درجه‌ای دمای هوا در روز‌های آینده در کشور دارد که به معنای افزایش مصرف است. در حال حاضر نیاز مصرف شبکه برق کشور نزدیک به ۷۲ هزار مگاوات است که در روز‌های آتی هفته پیش رو به ۷۶ هزار مگاوات می‌رسد.

حالا مصطفی رجبی مشهدی، مدیر عامل توانیر هم نسبت به این موضوع هشدار داده و گفته است در روز‌های آینده دمای بسیاری از مناطق کشور به بالای ۴۰ درجه خواهد رسید، پیش‌بینی می‌شود حداکثر مصرف به ۷۶ تا ۷۷ هزار مگاوات برسد و تلاش می‌کنیم اوج تقاضای مصرف برق را در زیر ۷۴ هزار مگاوات نگهداریم.

آنطور که به نظر می‌رسد تمامی نیرو گاه‌ها با حداکثر توان تولید در مدار تولید قرار دارند و باید تدابیری برای کاهش مصرف برق اتخاذ شود تا ناترازی ۲۰ هزار مگاواتی برق خود را نمایان نکرده و موجب نارضایتی مردم نشود.

یکی از این راهکار‌ها جلوگیری از ماینینگ‌های غیر مجاز است به طوری که به نظر می‌رسد ۵ درصد از ماینینگ جهان مربوط به ایران است، محمد اله داد، معاون انتقال و مجری طرح رمز ارز شرکت توانیر در رابطه با این موضوع به خبرنگار مهر گفته بود: این ارقام از ۵ درصد تا ۱۲ درصد بودند که سایت‌های مختلف و متخصصین این امر به کاهش هش ریت جهانی اشاره کردند که ۱۲ درصد عدد بسیار بزرگی است، اما از اطلاعات رفتار بار که ما استخراج نسبتاً دقیقی داشته‌ایم تا ۲۴۰۰ مگاوات کاهش توان را در بار کشور در روز‌هایی که اینترنت قطع بود را شاهد بودیم این توان معادل حدود ۱۵ درصد ناترازی شبکه برق است.

البته همکاری مردم، صنایع و سایر گروه‌ها همچون سال‌های گذشته می‌تواند مثمر ثمر باشد چرا که آنطور که معاون راهبری شبکه برق گفته بود، تنها راهکار، مدیریت مصرف در گروه‌های مختلف از جمله صنایع، خانگی، تجاری و اداری است که همه با صرفه‌جویی به ویژه در ساعات اوج بار روز و شب که از ساعت ۱۱ صبح تا ۱۸ و از ساعت ۲۰ تا ۲۳ است به پایداری شبکه برق کشور کمک کرده و ما را در این زمینه یاری کنند.

وی با اشاره به اینکه رعایت دمای ۲۵ درجه‌ای وسایل سرمایشی در مراکز اداری و تجاری می‌تواند نقش قابل توجهی در پایداری شبکه برق کشور داشته باشد، گفت: مراکز اداری و تجاری، بانک‌ها و همچنین سایر مردم به خصوص تکیه‌ها و هیئت‌ها در آستانه مراسم عزاداری با پیوستن به پویش دمای ۲۵ درجه و قرار دادن کولر‌های خود در دور کم مصرف می‌توانند به پایداری شبکه برق کمک کنند.

البته نا گفته نماند که توانیر توانسته با اجرای طرح کنترل مشترکان پرمصرف خانگی، تجاری و اداری خ ۲۵۰۰ مگاوات کاهش مصرف را رقم بزند؛ و بر اساس امار‌های ارائه شده تهران، خوزستان و فارس به ترتیب بیشترین مصرف برق را دارند.

بر اساس این گزارش و آنطور که مسئولان امر می‌گویند، افزایش جمعیت و در کنار آن جلوگیری از ماینینگ‌های غیر مجاز چرا که در اوج بار مصرف برق هرگونه ماینینگ غیر مجاز به شمار می‌آید و تنها استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر می‌تواند راه حل مناسبی برای استفاده از ماینینگ باشد و در نهایت مدیریت مصرف برق صنایع و به خصوص مردم در این روز‌ها می‌تواند مثمر ثمر باشد، به طوری که با کاهش دو درجه‌ای دمای محیط می‌توان به پایداری مضاعف شبکه برق کمک کرد. / مهر

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار