به گزارش راهبرد معاصر، سحر تاجبخش با بیان اینکه بارشهای موسمی از حوالی ۱۳ تیرماه آغاز شده است و همچنان در برخی استانهای جنوبی ادامه دارد، اظهار کرد: تمرکز فعالیت بارشها از نظر شدت در سیستان و بلوچستان و از نظر وسعت تأثیر مربوط به استان فارس بوده است.
وی افزود: در این مدت حداقل از ۸۰ ایستگاه هواشناسی یا بارانسنجی در استان فارس، ۷۰ ایستگاه در سیستان و بلوچستان و بیش از ۴۰ ایستگاه در استان کرمان بارش گزارش شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: میزان بارشها در برخی ایستگاههای سیستان و بلوچستان قابل توجه بوده است، بهطوریکه حداقل پنج ایستگاه بین ۵۰ تا ۸۵ میلیمتر بارش ثبت و حدود ۲۰ ایستگاه بارشهای بیشتر از ۲۰ میلیمتر گزارش کردهاند.
تاجبخش مسلمان افزود: در برخی مناطق استان فارس و کرمان نیز بارشها قابل توجه بوده است، به نحوی که از روستای «مرارید» در شهرستان داراب در جنوب شرق فارس ۳۸ میلیمتر، روستای «گلمکان علیا» در شهرستان مرودشت ۳۳ میلیمتر، شهرک گلستان در شیراز و «ساردوئیه» در کرمان ۲۴ میلیمتر گزارش شده است.
وی با بیان اینکه منشأ بارشهای موسمی تابستانه جریانات جنوبی مرطوب اقیانوس هند و غرب اقیانوس آرام است، افزود: بهطور معمول این بارشها همه ساله در ماههای تیر و مرداد نواحی جنوب به ویژه جنوب شرق کشور را تحت تأثیر قرار میدهد و در برخی سالها حتی به مناطق مرکزی و بالاتر از آن نیز کشیده میشود.
رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: اگرچه بارشهای موسمی بهعنوان بخشی از رژیم بارشی مناطق جنوب کشور به شمار میروند، اما سهم زیادی در تأمین پایدار منابع آب منطقه ندارند.
وی افزود: بهطور معمول بارشهای موسمی در جنوب کشور از نظر توزیع زمانی و مکانی به شدت ناپایدار است و عمدتاً بهصورت رگباری رخ میدهد، به طوریکه اغلب در زمان کوتاه میبارد و موجب جریانیافتن یا طغیان رودخانه رودخانههای فصلی، بالا آمدن آب در معابر و. میشود.
به گزارش روابط عمومی سازمان هواشناسی کشور، تاجبخش مسلمان در پایان گفت: در کمتر از ۱۰ روز اخیر حدود هشت هشدار جوی در استانهای جنوبی صادر شده است که به مدیریت شرایط کمک شایانی کرده است. / ایسنا