وقوع زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۴.۷ ریشتر در منطقه امیریه شاهرود سه الهلالی در فهرست النصر! فواید یک میوه خوش طعم تابستانی / از بهبود بینایی تا کاهش التهاب حریق در مجتمع مسکونی ۶۰ واحدی در پاسدار گمنام/ سه خودرو در آتش سوخت آتش‌سوزی یک کارگاه مبل‌سازی در کرج مهار شد آخرین جزئیات از انفجار در قم و وضعیت مصدومان زلزله‌ای به بزرگی ۶.۹ ریشتر استان مالوکو اندونزی را لرزاند نقل و انتقالات لیگ بیست و پنجم / آرش رضاوند دو ساله به سپاهان پیوست قهرمان جام جهانی دیگر به سپاهان برنمی‌گردد تصاویر / صفحه نخست روزنامه‌های صبح دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴ چلسی با غلبه بر پاری‌سن‌ژرمن قهرمان جام‌جهانی باشگاه‌ها شد اهدای مدال فینال جام جهانی باشگاه‌ها به علیرضا فغانی توسط ترامپ + فیلم پایان داستان جذاب لبران و لیکرز/ پادشاه رفتنی شد صحنه‌هایی از حضور زنان خارجی و بی‌حجاب در سریال سلمان فارسی + تصاویر پایان حضور حمید استیلی در پرسپولیس: بدون اطلاع من بازیکن و ۸ وینگر گرفتند

ابعاد حقوقی پرونده جنجالی لیگ یک/ کمیته انضباطی خلاف قانون عمل کرد؟

یک وکیل حقوقی در گفت‌و‌گو با ایسنا درباره ابعاد حقوقی پرونده داماشیان و نفت مسجد سلیمان معتقد است که کمیته انضباطی باتوجه به رای صادر شده صلاحیت قانونی بازگرداندن امتیاز داماشیان را نداشته است.
تاریخ انتشار: ۰۷:۴۷ - ۲۴ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 15
کد خبر: ۲۸۳۵۰۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ تیم نفت مسجدسلیمان که در پایان فصل گذشته لیگ آزادگان با ۳۳ امتیاز به لیگ دسته دوم سقوط کرد، نسبت به بازگشت یک امتیاز کسر شده تیم داماشیان گیلان اعتراض داشت. داماشیان که با ۳۴ امتیاز در رده پانزدهم باقی ماند و سقوط نکرد، پیش‌تر به دلیل بدهی به محمود خرمزی با رأی کمیته انضباطی یک امتیاز از دست داده بود؛ اما این امتیاز با تصمیم بحث‌برانگیز کمیته انضباطی بازگردانده شد.

نکته مهم آن است که رأی کمیته انضباطی مبنی بر کسر امتیاز «قطعی و لازم‌الاجرا» اعلام شده و تنها مرجع تجدیدنظر را دادگاه بین‌المللی ورزش (CAS) عنوان کرده بود. با این حال، کمیته انضباطی برخلاف مفاد رأی خود، امتیاز را بازگرداند؛ در حالی‌که داماش هیچ‌گاه به CAS مراجعه نکرده و حتی تسویه بدهی را با تأخیر انجام داده بود.

البته با وجود تصمیم پرابهام کمیته انضباطی مبنی بر برگرداندن امتیاز کسر شده به داماشیان، نمی‌توان به طور قطعی استنباط کرد که این تیم به لیگ دو سقوط می‌کرده و نفت در لیگ یک باقی می‌مانده است چرا که در صورت کسر امتیاز، داماشیان با حساسیت بیشتری برای بقا در لیگ یک تلاش می‌کرد و ممکن بود با یک برد یا تساوی امتیاز از دست رفته را جبران می‌کرد، اما حالا کمیته انضباطی حتی بقای این تیم را هم زیر سوال برده است.

اکنون کمیته استیناف در پرونده اعتراض نفت مسجد سلیمان به این موضوع، تنها مرجع رسیدگی به این پرونده را دادگاه بین‌المللی ورزش (CAS) معرفی کرده و باشگاه نفت مسجد سلیمان باید به این دادگاه اعتراض کند. این در حالی است که رسیدگی به این پرونده حتما زمانبر خواهد بود و بعید است نتیجه آن به فصل جدید رقابت‌های لیگ یک برسد.

امیر ساعد وکیل، وکیل حقوقی در حوزه ورزش درباره این پرونده به ایسنا گفت: «توضیحات دقیقی را هنوز از طرف فدراسیون دریافت نکردیم، اما برداشت من از تصاویر آرای موجود این است که بعد از اینکه پول پرداخت شده و به نوعی رضایت شاکی اخذ شده، یک نوع اعاده دادرسی کرده‌اند. چون کمیته انضباطی مرجع صادر کننده رای بوده بنابراین صلاحیت داشته نسبت به حکم قبلی صادره درخواست اعاده دادرسی را مورد رسیدگی قرار دهد. سپس کمیته امتیاز را برگردانده است. ماهیت جریمه کسر امتیاز برای جبران خسارت نیست بلکه برای مجازات و تنبیه تیم خاطی است که نسبت به مقررات انظباطی پایبند نبوده و کوتاهی کرده است.

بازگشت امتیاز کسر شده خلاف است

وی ادامه داد: لذا بر فرض رضایت طرفین، این موضوع می‌تواند به عنوان یک عامل برای تخفیف مجازات محاسبه بشود، اما زمانی که تصریح مشخص و قانونی در مقررات انظباطی داریم که اگر در مهلت مقرر تیم بدهکار بدهی خود را نپردازد باید از او کسر امتیاز بشود و مجازات قانونی است، امکان حذف این مجازات و بخشش آن نیست. در نیجه امکان کنار گذاشتن این الزام قانونی، که در مقررات انظباطی وجود دارد پیش بینی نشده و ممکن و مجاز نیست؛ بنابراین کمیته انضباطی محق نبوده که نسبت به بازگشت آن امتیاز کسر شده اقدام کند، این اقدام خلاف است.

تنها مرجع صاحب صلاحیت CAS خواهد بود

این وکیل حقوقی ورزش بیان کرد: از آن طرف، چون کمیته مرجع صادرکننده رای قطعی بوده و اکنون در قالب اعاده دادرسی به این پرونده رسیدگی کرده و حکم نهایی صادر کرده دیگر راهی وجود ندارد و هیچ مرجع دیگری مرجع ذی صلاح در داخل فدراسیون نیست و کمیته استیناف هم نمی‌تواند وارد شود و تنها مرجع صاحب صلاحیت CAS خواهد بود. اگر کمیته انضباطی در خارج از چارچوب اعاده دادرسی رای داده باشد، از نظر حقوقی نادرست است و خلاف است. زمانی که کمیته انضباطی رای اول را صادر کرده دیگر به نوعی تحت عنوان فراق دادرس از رسیدگی مجدد به پرونده فراقت پیدا می‌کند و دیگر حق بررسی مجدد پرونده را ندارد. مگر در چارچوب درخواست اعاده دادرسی تیم بدهکار باتوجه به رضایت شاکی اکنون درخواست تخفیف مجازات را مطرح کرده باشد.» / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار