طالبان بیش از ۸۰۰ ساز موسیقی را در ولایت کنر آتش زد جزئیات حمله داعش به مرکز ارتش عراق در کرکوک آزادی ۲۱۰ اسیر یمنی از زندان‌های عربستان سعودی عملیات نظامی در ساحل غربی یمن؛ جزئیات کامل و نتایج راهبردی تصویر دیدار پزشکیان با ولیعهد امارات متحده عربی + عکس بیانیه ضد ایرانی بحرین: در نشست صلاله شرکت نمی‌کنیم / در اجلاسی که ایران حضور داشته‌باشد شرکت نخواهیم کرد هشدار انصارالله به عربستان: هر حمله‌ای پاسخ متقابل به همراه دارد ادعاهای ترامپ علیه ایران در سالگرد حملات ۱۱ سپتامبر شکست‌ میدانی مزدوران سعودی رئیس سنتکام را راهی عربستان کرد جزئیات عملیات ارتش یمن در جبهه‌های مختلف علیه مزدوران سعودی برنامه‌ریزی برای برگزاری نشست منطقه‌ای با حضور کشورهای ساحلی خلیج فارس «سود سهام ترامپ» یا خرید رأی؟؛ وعده 5 هزار دلاری زیر تیغ انتقاد سفر سخنگوی وزارت خارجه و هیئت رسانه‌ای بین‌المللی به لامرد نیویورک‌تایمز: ونس درباره ادامه جنگ ایران به ترامپ هشدار داده است گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و کره جنوبی یاوه‌گویی جدید وزیر جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران

ایران: تحولات شمال‌غرب را با چشمانی باز رصد می‌کنیم / با مداخله خارجی مخالفیم

ایران: تحولات شمال‌غرب را با چشمانی باز رصد می‌کنیم / با مداخله خارجی مخالفیم سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با اشاره به حساسیت ایران نسبت به تحولات شمال غرب کشور، افزود: ما با چشمانی باز تحولات را رصد می‌کنیم و هیچ موضوعی را نه ساده‌سازی می‌کنیم و نه کوچک نمایی.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۳ - ۲۶ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 August 17
کد خبر: ۲۸۶۶۹۳

به گزارش راهبرد معاصر، اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه‌ای به تشریح مواضع ایران در قبال تحولات اخیر در منطقه قفقاز جنوبی پرداخت و با تأکید بر اهمیت این منطقه برای ایران و کشورهای همسایه گفت: منطقه قفقاز جنوبی از جهات مختلف سیاسی، اقتصادی و ژئوپلیتیک برای ما و کشورهای منطقه، به‌ویژه روسیه، حائز اهمیت است.

سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به حساسیت ایران نسبت به تحولات شمال غرب کشور، افزود: ما با چشمانی باز تحولات را رصد می‌کنیم و هیچ موضوعی را نه ساده‌سازی می‌کنیم و نه کوچک نمایی.

وی همچنین بر لزوم پرهیز از سوء تفسیرها و انتشار اطلاعات نادرست تأکید کرد و گفت: برخی از تفسیرها بر مبنای اطلاعات نادرست است و ممکن است هدف آن ایجاد اختلال در روابط جمهوری اسلامی ایران با کشورهای حوزه قفقاز جنوبی باشد.

در بخش دیگری از این مصاحبه، سخنگوی وزارت خارجه گفت: ما توصیه می‌کنیم از عبارات و مفاهیمی که ممکن است باعث سوءتفاهم شوند، اجتناب شود.

وی در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو همچنین به موضوع رفع امتداد مرزی ارمنستان اشاره کرد و توضیح داد: بحث ما راجع به رفع امتداد مرزی ارمنستان است و ما معتقدیم که این موضوع باید بادقت و حساسیت دنبال شود.

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه به جنگ اخیر بین ارمنستان و آذربایجان اشاره کرد و گفت: با شروع جنگ بین این دو کشور، مسیر ریلی جنوب ارمنستان قطع شد.

وی افزود: نکته چهارم بحث مداخلات خارجی است که خط‌قرمز ماست. ما به‌هیچ‌عنوان مداخله خارجی و حضور نیروهای فرامنطقه‌ای را مفید نمی‌دانیم و معتقدیم که این موضوع موجب پیچیدگی‌های ژئوپلیتیک می‌شود.

این دیپلمات ایرانی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران معتقد است حضور نیروهای خارجی در منطقه قفقاز جنوبی کار را پیچیده‌تر می‌کند.

بقایی گفت: مقامات ارمنستان صراحتاً به ما اعلام کردند که بازسازی این مسیر ریلی با مشارکت شرکت‌های ارمنستانی و یک شرکت آمریکایی که طبق قوانین ارمنستان ثبت می‌شود، صورت خواهد گرفت و هیچ نیروی خارجی در امتداد مرزها مستقر نخواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین به ماده دوازده موافقت‌نامه صلح بین ارمنستان و آذربایجان اشاره کرد و گفت: طبق این ماده، هیچ نیروی نظامی خارجی در امتداد مرزهای ارمنستان و آذربایجان مستقر نخواهد شد.

وی افزود: ما نسبت به این مسئله حساسیت بالایی داریم و خود ارمنستان نیز متوجه تبعات مترتب بر حضور نیروهای خارجی است.

در پایان این مصاحبه، سخنگوی وزارت خارجه بار دیگر بر اهمیت منطقه قفقاز جنوبی برای ایران تأکید کرد و گفت: ما با کشورهای قفقاز جنوبی روابط خوبی داریم و معتقدیم که ثبات و امنیت این منطقه برای ما حائز اهمیت است.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران آماده است تا در راستای تقویت روابط و همکاری‌های دوجانبه با کشورهای منطقه گام بردارد و از هرگونه اقدامی که باعث تقویت ثبات و امنیت در منطقه شود، حمایت کند./تسنیم

کلمات کلیدی: اسماعیل بقائی
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار