نماینده آمریکا در سوریه: الجولانی برای امضای توافق پیوستن به ائتلاف ضد داعش به کاخ سفید می‌رود واکنش عراقچی به ادامه کشتار در سودان مسیر‌ها مقابل افراد فراری از جنایات در الفاشر سودان بسته شده است روسیه: تماس‌های خود با دمشق را حفظ می‌کنیم عمان: ایران همواره آمادگی خود را برای مذاکرات سازنده نشان داده / سیاست منزوی کردن ایران راه حل نیست القسام ۳ جسد بدون نام را تحویل اسرائیل داد تخت روانچی‏: عمان یک همسایه قابل اعتماد و یک شریک اساسی است کمیسرعالی حقوق بشر سازمان ملل: حملات آمریکا در کارائیب غیرقانونی است آمریکا به دنبال حملات هوایی به داخل خاک ونزوئلا طرح ترامپ برای ساخت یک سالن رقص جدید در کاخ سفید یورش صهیونیست‌ها به کرانه باختری/ شهادت یک جوان فلسطینی در رام‌الله هشدار سازمان ملل درباره خطر گسترش جنگ در سودان/ هیچ منطقه‌ای امن نیست فرد شماره ۲ تحریک طالبان پاکستان کشته شد واکنش عراقچی به دستور ترامپ مبنی بر از سرگیری آزمایش سلاح‌های هسته‌ای دیدار مقام ارشد انصارلله با تخت روانچی
«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛

تور آسیایی ترامپ چه پیامدهایی دارد؟

رئیس جمهور آمریکا آخرین مرحله از تور آسیایی خود را با سفر به کره جنوبی انجام داد و نسبت به احتمال دستیابی به آتش‌بس در منازعه تجاری با رئیس جمهور چین و پیشبرد توافق تعرفه‌ای معلق شده با همتای کره جنوبی‌اش خوش بین بود.
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۸ - ۱۰ آبان ۱۴۰۴ - 2025 November 01
کد خبر: ۲۹۳۰۳۱

تور آسیایی ترامپ چه پیامدهایی دارد؟

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ ساعاتی پس از آزمایش موشک کروز با قابلیت حمل کلاهک اتمی به وسیله کره شمالی، رئیس جمهور کره جنوبی در شهر گیونگجو (که میزبان مجمع همکاری اقتصادی آسیا-اقیانوسیه است)، پیش از مذاکرات دونالد ترامپ با شی جین پینگ، از رئیس جمهور آمریکا به گرمی استقبال کرد.

ترامپ در هواپیمای ویژه ریاست جمهوری آمریکا در مسیر کره جنوبی آزمایش موشکی کره شمالی را کم‌اهمیت جلوه داد و گفت، کاملاً بر دیدارش با رهبر دومین اقتصاد بزرگ جهان متمرکز است. وی افزود: رابطه با چین بسیار خوب است و فکر می‌کنم به نتیجه بسیار مثبتی برای کشورمان و کل جهان دست خواهیم یافت. انتظار دارم در ازای تعهد پکن به محدود کردن صادرات مواد شیمیایی مورد استفاده در تولید فنتانیل، تعرفه‌های آمریکا بر کالاهای چینی کاهش یابد.

وال استریت ژورنال نیز گزارش کرد، آمریکا امکان دارد به عنوان بخشی از توافق، تعرفه‌های 20 درصدی فعلی بر کالاهای چینی را به نصف کاهش دهد.

مانع اصلی بر سر دستیابی به توافق در جنبه‌های لجستیکی درخواست ترامپ مبنی بر سرمایه‌گذاری ۳۵۰ میلیارد دلاری کره جنوبی در آمریکا نهفته است

مشکلات مذاکرات تجاری با کره جنوبی

ترامپ در سخنرانی اش در اجلاس سران سازمان همکاری اقتصادی آسیا-اقیانوسیه (اپک) در گیونگجو گفت، «توافق تجاری با کره جنوبی خیلی زود تکمیل خواهد شد»، گرچه هر دو طرف هرگونه پیشرفت ملموس را در این هفته رد کردند.

دو کشور پیش تر توافقی اعلام کرده بودند که بر مبنای آن کره جنوبی با تعهد ۳۵۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری جدید در آمریکا، از بدترین تعرفه‌ها اجتناب خواهد کرد. با وجود این، مذاکرات درباره ساختار سرمایه‌گذاری‌ها متوقف شده است. در دیدار ترامپ با رئیس جمهور کره جنوبی در موزه ملی این کشور، تاج طلا و صلیب بزرگ نشان «موگونگ‌هوا» (بالاترین نشان غیرنظامی کره‌جنوبی) به همراه روبان و مدال به وی اهدا شد.

مقام های ارشد واشنگتن و سئول می‌گویند مانع اصلی بر سر دستیابی به توافق هنوز در جنبه‌های لجستیکی درخواست ترامپ مبنی بر سرمایه‌گذاری ۳۵۰ میلیارد دلاری کره جنوبی در آمریکا نهفته است. مقام های کره‌ای معتقدند، تزریق این میزان پول نقد می‌تواند اقتصادشان را بی‌ثبات کند و ترجیح می‌دهند به جای آن وام و ضمانت ارائه دهند. آنها همچنین می گویند، این کشور برای مدیریت جریان ارز به آمریکا به خط سوآپ ارزی نیاز دارد.

شکاف میان آنچه ترامپ می‌خواهد و آنچه کره جنوبی قادر به ارائه است، تهدیدی برای تحت الشعاع قرار دادن دیدار ترامپ و لی در شهر تاریخی گیونگجو بود. ترامپ در سخنرانی خود در مجمع تجاری گفت، دو کشور بسیار به هم نزدیک هستند و از رابطه بسیار ویژه شان تمجید کرد و دستیابی به توافق را بسیار نزدیک خواند.

لی، که پیش از ورود ترامپ در مجمع سخنرانی کرده بود، نسبت به خطرات موانع تجاری هشدار داد و گفت: در حالی که حمایت‌گرایی و ملی‌گرایی رو به افزایش است و کشورها بر بقای فوری خود متمرکز شده‌اند، کلماتی مانند «همکاری»، «همزیستی» و «رشد فراگیر» امکان دارد پوچ به نظر آیند، اما در چنین مواقع بحرانی است که نقش مجمع همکاری اقتصادی آسیا-اقیانوسیه به عنوان بستری برای همبستگی آشکارتر می‌شود.

تعهد سرمایه‌گذاری ۵۵۰ میلیارد دلاری ژاپن

تجربه ترامپ در ژاپن کاملاً متفاوت بود، زیرا دولت ژاپن در تلاش است تعهد سرمایه‌گذاری ۵۵۰ میلیارد دلاری خود را طبق توافق تجاری قبلی محقق کند. هاوارد لوتنیک، وزیر بازرگانی آمریکا در ضیافت شام با رؤسای تجاری توکیو تعهدات سرمایه‌گذاری را در مجموع ۴۹۰ میلیارد دلار اعلام کرد.

ترامپ در سفر به ژاپن با سانای تاکایچی، نخست‌وزیر جدید این کشور بسیار صمیمانه برخورد کرد و وی را در سخنرانی برای نظامیان آمریکایی در ناو هواپیمابر و پیش از رونمایی از پروژه‌های بزرگ انرژی و فناوری آمریکا که به وسیله ژاپن تأمین مالی خواهند شد، همراهی کرد.

در حال حاضر کره جنوبی هنوز تعرفه ۲۵ درصدی بر خودروها اعمال می‌کند و شرکت‌هایی مانند هیوندای و کیا را در مقایسه با رقبای ژاپنی و اروپایی خود که با تعرفه ۱۵ درصدی مواجه هستند، در موقعیت نامساعدتری قرار می‌دهد.

از زمان روی کار آمدن ترامپ در ژانویه گذشته، موضع وی در قبال تایوان، که چین آن را متعلق به خود می‌داند، متناقض بوده است

تایوان در دستور کار

ترامپ پس از شرکت در اجلاس همکاری اقتصادی آسیا-اقیانوسیه قصد دارد با لی ضیافت شام برگزار کند و با چندین رهبر ازجمله رئیس جمهور چین دیدارهای دوجانبه داشته باشد. مقام های آمریکایی اعلام کردند، مذاکره‌کنندگان دو اقتصاد بزرگ جهان به توافق چارچوبی برای توقف افزایش تعرفه‌های آمریکا و کاهش کنترل‌های صادرات عناصر خاکی کمیاب چین دست یافتند که به افزایش بی‌سابقه شاخص‌های سهام کمک کرد.

رئیس جمهور آمریکا افزود، با پینگ درباره تراشه‌های هوش مصنوعی بلک‌ول انویدیا صحبت خواهد کرد، زیرا فروش این تراشه‌ها به چین یکی از موضوعات اصلی اختلاف در مذاکرات تجاری است.

از زمان روی کار آمدن ترامپ در ژانویه گذشته، موضع وی در قبال تایوان، که چین آن را متعلق به خود می‌داند، متناقض بوده است، زیرا به دنبال توافق تجاری با پکن است. ترامپ گفت، پینگ به وی گفته تا زمانی که جمهوری‌خواهان در قدرت هستند به تایوان حمله نخواهد کرد، اما او هنوز هیچ فروش تسلیحاتی جدیدی به تایپه را تأیید نکرده است.

در مقابل، لین چیا-لونگ وزیر امور خارجه تایوان عنوان کرد، از صحبت کردن این جزیره به وسیله ترامپ در دیدار آتی‌اش با پینگ نمی‌ترسد. چین در واکنش به این اظهارات، تأکید کرد، «هرگز استفاده از زور درباره تایوان را منتفی نمی‌داند». 

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار