موج بارش‌ها از امشب در ۱۲ استان بارش شدید و رعدوبرق در راه است / تهران جمعه بارانی می‌شود نحوه پرداخت کارانه معلمان در مناطق خاص اعلام شد + جزییات پاییز پربارشی در راه است | آغاز بارش‌ها در شمال و غرب کشور جزئیات اجرای آیین‌نامه جذب استعداد‌های برتر در دانشگاه فرهنگیان / این افراد در آموزش و پرورش استخدام می‌شوند جاده چالوس یک‌طرفه شد واکنش وزیر آموزش و پرورش به استعفای معلمان دستگیری معاند مجازی در تهرانپارس/ انتشار اخبار کذب و مطالب تفرقه‌افکنانه اولین برف پاییزی در راه البرز مرکزی است/ ۶ استان در محاصره بارش‌های شدید سامانه بارشی تشدید می‌شود/۶ استان در آماده‌باش سیلابی قرار گرفتند مجوز کشتار و عرضه گوشت اسب و قاطر و الاغ صادر شد؟ سرشبکه معاملات فردایی و کاغذی با ۱۰ همدستش به دام افتاد/ گردش مالی ۲۴۰ هزار میلیاردی متهم ردیف اول موج بارشی جدید از ۷ مهر؛ کاهش دما در تهران و بارش در این مناطق انسداد هر دو باند تونل توحید از ساعت ۲۴ امشب الی ۵ صبح روز بعد وزارت بهداشت خط قرمز‌های لوازم آرایشی را اعلام کرد / ۴ ماده با محدودیت و ممنوعیت واکنش پلیس به ویدئوی جنجالی ضرب و شتم دو نوجوان توسط مأمور گشت در سنندج

خطر بازگشت یک بیماری در کشور‌های اروپایی

خطر بازگشت یک بیماری در کشور‌های اروپایی سازمان جهانی بهداشت (WHO) روز گذشته (دوشنبه) اعلام کرد پس از افزایش موارد ابتلا به سرخک در سراسر قاره اروپا، انگلیس و چندین کشور دیگر، «وضعیت حذف سرخک» را از دست داده‌اند.
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۷ - ۰۷ بهمن ۱۴۰۴ - 2026 January 27
کد خبر: ۳۰۰۳۹۳

به گزارش راهبرد معاصر، سازمان جهانی بهداشت می‌گوید علاوه بر انگلیس چندین کشور اروپایی دیگر از جمله فرانسه و رومانی در حال حاضر به طور منظم شاهد انتقال سرخک هستند. اسپانیا و اتریش نیز در وضعیت مشابه هستند.

علاوه بر اینها، کشور‌های ارمنستان، آذربایجان و ازبکستان هم با همین روند روبه‌رو هستند و سازمان جهانی بهداشت از کشور‌ها خواسته است میزان واکسیناسیون را به ویژه در میان جمعیت‌های تحت حمایت، افزایش دهند تا از ابتلای بیشتر کودکان به این بیماری ویروسی جلوگیری شود.

سرخک با واکسیناسیون، کاملا قابل پیشگیری است، اما بسیار هم مسری است و بنابراین جزو اولین بیماری‌هایی است که با کاهش میزان واکسیناسیون دوباره شیوع پیدا می‌کند. این بیماری معمولا علائمی از جمله تب بالا و بثورات پوستی ایجاد می‌کند، اما می‌تواند منجر به عوارض جدی طولانی مدت و حتی مرگ شود.

نشانه کاهش واکسیناسیون

به گزارش رویترز، کارشناسان بهداشت هشدار داده‌اند افزایش شیوع این بیماری در سراسر جهان، نشان‌دهنده ظهور مجدد سایر بیماری‌های قابل پیشگیری در جمعیت‌هایی است که از زمان همه‌گیری کووید-۱۹ به طور فزاینده‌ای نسبت به واکسن‌ها بی‌اعتماد یا بدبین هستند.

سازمان جهانی بهداشت در وب‌سایت خود اعلام کرد: تغییر وضعیت انگلیس در خصوص این بیماری، نشان‌دهنده چالش گسترده‌تری است که ما در سراسر منطقه اروپایی سازمان جهانی بهداشت با آن مواجه هستیم.

کانادا هم سال گذشته وضعیت حذف سرخک را از دست داد و ایالات متحده در تلاش است به رغم افزایش موارد ابتلا، شرایط بدون سرخک را حفظ کند.

کمیته‌های سازمان جهانی بهداشت در هر منطقه با استفاده از نرخ موارد ابتلا، تصمیم می‌گیرند که آیا یک کشور عاری از سرخک است یا خیر. برای اینکه یک کشور از سوی سازمان جهانی بهداشت عاری از سرخک در نظر گرفته شود، باید به مدت ۱۲ ماه یا بیشتر هیچ مورد انتقال محلی از همان سویه را نداشته باشد.

تصمیم برای لغو وضعیت حذف سرخک در برخی از کشور‌های اروپایی، سپتامبر گذشته و بر اساس داده‌های سال ۲۰۲۴ گرفته شد. اما سازمان جهانی بهداشت این اطلاعات را تنها روز گذشته پس از دریافت تایید از هر کشور درگیر منتشر کرد.

طبق تخمین سازمان جهانی بهداشت، برای جلوگیری از سرخک، میزان واکسیناسیون باید از ۹۵ درصد فراتر رود. با این حال، در انگلیس تنها ۸۴.۴ درصد از کودکان دو دز مورد نیاز برای محافظت کامل را در سال ۲۰۲۴ دریافت کردند. داده‌های دولتی نشان داد که در آن سال ۲۹۱۱ مورد تایید شده در انگلیس وجود داشته که بیشترین میزان از سال ۲۰۱۲ است./ ایسنا 

کلمات کلیدی: سرخک بیماری
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار