وزیر نیرو: 20 هزار مگاوات ناترازی برق برطرف شده است راز عدم تحقق نفت 200 دلاری؛ چین واقعاً قیمت نفت را کنترل کرد؟ سرمایه‌گذاری 30همتی در اینچه‌برون/5برنامه توسعه ای برای کریدور شرق خزر قیمت گوشت گوسفند اعلام شد/ هر کیلو گوشت وارداتی چند دلار برای ایرانی‌ها تمام می‌شود؟ قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها امروز ۱۸ شهریور ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار / دلار ۶ پله بالا رفت + جدول قیمت نفت از ۱۰۰ دلار گذشت افزایش مبلغ کالابرگ به کجا رسید؟ افزایش حقوق کارگران نهایی شد؟ قطعنامه ضدایرانی شورای حکام تصویب شد / پرونده ایران پس از ۲۰ سال به شورای امنیت رفت قیمت طلا امروز ۱۸ شهریور ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار / هر گرم طلا ۸۱۱ هزار تومان گران شد + جدول قیمت سکه امروز ۱۸ شهریور ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار / سکه ۲۴۱ میلیون تومان شد + جدول شرایط فروش ۳ محصول زاوینا موتور آخرین قیمت سکه امروز چهارشنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۵ / جزییات قیمت انواع سکه‌ها فروش بدون قرعه کشی سایپا طرح مشارکت شهریور ۱۴۰۵ + شرایط و خودرو‌ها آخرین قیمت طلا امروز چهارشنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۵ پرداخت مشروط ۲۰۰ میلیون وام قرض‌الحسنه به مسکن ملی

هراس واشنگتن از توقیف «نفتکش‌های ایران»

هراس واشنگتن از توقیف «نفتکش‌های ایران» منابع آمریکایی ادعا کرده‌اند دولت ترامپ توقیف نفتکش‌های حامل نفت ایران را به‌عنوان یکی از گزینه‌ها در خلال مذاکرات بررسی کرده، اما به دلیل هراس از واکنش تهران به چنین اقدامی، فعلا از آن خودداری کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۶ - ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ - 2026 February 11
کد خبر: ۳۰۱۵۷۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ مقامات آمریکایی می‌گویند که دولت این کشور قصد داشته برای فشار بر ایران در جریان مذاکرات، نفتکش‌هایی که در حمل نفت ایران نقش دارند را توقیف کند، اما از ترس «اقدام تلافی‌جویانه تقریباً قطعی تهران» و تأثیر آن بر بازارهای جهانی نفت، فعلاً از این اقدام خودداری کرده‌ است.

روزنامه «وال‌استریت ژورنال» می‌نویسد: «این نفتکش‌ها که بخشی از «ناوگان سایه» محسوب می‌شوند، به انتقال نفت از چندین کشور تحت تحریم به چین و سایر خریداران کمک می‌کنند.»

با این حال، به گفته برخی مقام‌های آمریکایی، گزینه توقیف نفتکش‌ها که یکی از چند سناریوی مورد بحث در کاخ سفید برای وادار کردن تهران به دستیابی به توافقی در محدود کردن برنامه هسته‌ای‌اش است، با موانع زیادی روبه‌روست.

در این گزارش آمده است: «احتمال می‌رود ایران در واکنش به تشدید اقدامات آمریکا، نفتکش‌های حامل نفت متحدان آمریکا در منطقه را توقیف کند یا حتی تنگه هرمز را که تا ۲۵ درصد از عرضه نفت جهان از آن عبور می‌کند، مین‌گذاری کند. هر یک از این اقدامات می‌تواند قیمت نفت را به‌شدت افزایش دهد و برای کاخ سفید بحران سیاسی ایجاد کند.»

رسانه آمریکایی به نقل از یک استاد دانشگاه می‌نویسد: «بستن تنگه به نفع هیچ‌کس نیست، اما اگر ایران احساس کند در تنگنا قرار گرفته، این کار را خواهد کرد و از نظر لجستیکی هم توان آن را دارد.»

او افزود: سایر کشورهای خلیج فارس در صادرات نفت با چالش‌های بزرگی مواجه خواهند شد و به ترامپ نیز یادآوری کرد که ایران، ونزوئلا نیست./ایسنا

کلمات کلیدی: نفتکش
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار