رهبر انصارالله: بسیاری از حکام عرب در حال خوش‌خدمتی به اسرائیل هستند عبور نخستین کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران عربستان خواهان کاهش تنش با ایران است یمن: تردد کشتی‌های عربستانی در دریای سرخ ممنوع است  بیانیه سنتکام در منطقه: تنگه هرمز یک آبراه بین المللی است! شنیده شدن صدای انفجار‌های شدید در استان سلیمانیه عراق بازداشت سرباز ارتش اسرائیل به اتهام جاسوسی برای ایران مقاومت عراق پاسخ به حملات آمریکا را به بعد از اربعین موکول کرد حمله پهپادی به مرکز ذخیره‌سازی شناور LNG آمریکا در مصر در دیدار نتانیاهو با وزیر جنگ آمریکا چه گذشت؟ + ویدیو دور تازه تحریم‌های ایالات متحده / آمریکا ۸ نفتکش و ۱۰ نهاد مرتبط با ایران را تحریم کرد ادعا‌های ترامپ در مورد آمادگی برای حمله مجدد به ایران ایران حملات تجاوزکارانه آمریکا و عربستان به عراق را به شدت محکوم کرد احتمال لغو سفر الزیدی به عربستان دستور موساد به مقامات برای در امان ماندن از حملات انتقامی ایران آمریکا به اتباع خود درباره سفر به عراق هشدار داد؛ «به هیچ دلیلی به عراق سفر نکنید»
یادداشت اختصاصی رضا دژاکام، کارشناس مسائل سیاسی؛

عقلانیت، مقدمه چیدن میوه پیروزی در جنگ

جنگ را با درایت، شور و حماسه پیروز شدیم و دشمن مجبور به پذیرش شروط ما شد و در نبرد دیپلماتیک با عقلانیت، هوشیاری و انسجام ملی افتخار خواهیم آفرید.
رضا دژاکام؛ کارشناس مسائل سیاسی
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۶ - ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۵ - 2026 April 21
کد خبر: ۳۰۶۱۹۰

عقلانیت، مقدمه چیدن میوه پیروزی در جنگ

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ ۱.هم تجربه و هم عقل سلیم تصدیق می کند، در جنگ تحمیلی هشت ساله وقتی سوم خرداد سال ۱۳۶۱ خرمشهر را باقدرت از چنگال صدام آزاد کردیم، یا وقتی زمستان سال ۱۳۶۴ با برتری نظامی شهر بندری و راهبردی فاو عراق را به تصرف درآوردیم؛ اگر سر میز توافق با رژیم بعث عراق می نشستیم، حتماً امتیازات بیشتری از امضای قطعنامه ۵۹۸ در تیرماه ۱۳۶۷ نصیب کشور و ملت ایران می شد.

 

قاطبه مردم ایران، به ویژه گروه‌هایی که در خیابان ها حضور دائمی داشتند، سهم بسزایی در حمایت و پشتیبانی از نیروهای مسلح و پیروزی دارند

2.در جنگ تحمیلی ۴۰ روزه رمضان، ما بر آمریکا و رژیم صهیونیستی قاطعانه پیروز شدیم و دشمن حاضر شد براساس شروط 10 بندی ایران مذاکره نماید. به عنوان یک جامعه شناس معتقدم، از عقلانیت به وجود آمده برای چیدن میوه پیروزی وقتی دشمن زیر بار شروط ایران رفته است، باید دفاع کنیم.

اما چند نکته:

الف. قاطبه مردم ایران، به ویژه گروه‌هایی که در خیابان ها حضور دائمی داشتند، سهم بسزایی در حمایت و پشتیبانی از نیروهای مسلح و این پیروزی دارند. این مردم برای حفظ منافع ملی و اعتلای نام ایران در صحنه بودند و هیچ چشمداشتی جز رضایت الهی و اعتلای ایران نداشتند و نباید داشته باشند. 

بعضاً شنیده می شود، بخشی از مردمی که در خیابان‌ها حضور داشتند، توقع دارند مسئولان از آنچه پشت درهای بسته درباره توافقات می گذرد بگویند. شاید ظاهراً این توقع بجا باشد، اما باید در نظر گرفت مسئولان نمی توانند و صلاح نیست اسرار نظامی و امنیتی را علنی در خیابان بیان کنند. 

اظهار علنی برخی اسرار همان کاری است که دشمن می خواهد تا از اسرار به نفع خود سوءاستفاده کند و امنیت ملی ما را به‌خطر اندازد. مردم فهیم و غیوری که بیش از ۵۰ شبانه روز گذشته در خیابان‌ها زحمت کشیدند، حتماً راضی نیستند و نباید راضی باشند که مسئولان اسرار امنیتی را علنی کنند و امنیت ملی به‌خطر افتد.

ب. عده ای این شب‌ها درصدد سوءاستفاده از احساسات پاک و خالصانه مردم در خیابان‌ها هستند و زمزمه هایی می کنند مبنی بر اینکه مسئولان با حضور در خیابان، پاسخگوی سؤالات و ابهامات باشند. این افراد که چنین زمزمه هایی مطرح می کنند، کمی تاریخ انقلاب را مرور کنند تا مطلع باشند در جنگ تحمیلی هشت ساله و دفاع جانانه رزمندگان اسلام، وقتی امام خمینی (ره)، بنیان‌گذار انقلاب اسلامی آتش‌بس و قطعنامه را پذیرفتند؛ رزمندگان، خانواده های شهدا، اسیران و جانبازان هرگز از امام و مسئولان سهم‌خواهی نکردند و توضیح نخواستند.

شعارهای بسیار کم، اما مشکوک علیه بعضی مسئولان از ناحیه افرادی مطرح می‌شود که پیش‌تر در تجمعات دیده نمی‌شدند

ج. مردم فهیمی که بیش از ۵۰ روز و شب در خیابان برای اعتلای نام ایران و حمایت از نیروهای مسلح مقتدرمان در صحنه بودند، هرگز راضی نمی شوند در صفوف محکمشان تفرقه راه پیدا کند. دشمنی که مهم‌ترین عامل شکستش را حضور تاریخی مردم در صحنه می‌داند، در تلاش است برای اختلال در آن نیز برنامه‌ریزی کند. 

گزارش تعدادی از مردم مؤمن حاضر در تجمعات میادین مختلف حاکی‌است روزهای گذشته افراد مشکوکی در بعضی میادین حاضر می‌شوند تا با ادعاهای واهی و اهانت علیه برخی مسئولان کشور، انسجام اجتماعی و سیاسی را تضعیف کنند. 

طبق این گزارش‌ها، برخی مباحثی که چند روز اخیر ایجاد می‌شود، کاملاً مشکوک است، جدل‌ها و شعارهای بسیار کم، اما مشکوک علیه بعضی مسئولان از ناحیه افرادی مطرح می‌شود که پیش‌تر در تجمعات دیده نمی‌شدند. 

سخن آخر، اینکه دیروز جنگ نظامی را با درایت، شور و حماسه به پیروزی رساندیم و دشمن مجبور به پذیرش شروط ما شد و امروز در نبرد دیپلماتیک، همچنان با عقلانیت و هوشیاری و انسجام ملی افتخار خواهیم آفرید.

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار