پارلمان صربستان منحل شد / برگزاری انتخابات زودهنگام در پی درگیری‌های سیاسی داخلی آمریکا شکار زیرسطحی ارتش خود را از سوی ایران تایید کرد سفارت ایران: همسویی انگلیس با سیاست‌های آمریکا تنها دیوار بی‌اعتمادی را تعمیق می‌کند فوری/ حمله موشکی آمریکا به نفتکش ایرانی در نزدیکی جزیره خارگ آمریکا ۲۷ شرکت هواپیمایی ایرانی را تحریم کرد کره جنوبی: تیمی را برای ارزیابی شرایط تنگه هرمز به خاورمیانه اعزام کرده‌ایم جدیدترین ادعا‌های ترامپ علیه ایران ترکیه تجهیزات و نیروی نظامی به شمال عراق اعزام کرد واکنش شدید وزارت خارجه نسبت به حملات آمریکا علیه شناور‌های ایرانی مجری زن تلویزیون مصر به اعدام محکوم شد / سارا خلیفه کیست؟ / پای باند‌های مواد مخدر در میان است حمله آمریکا به ۳ نفتکش ایران در خلیج فارس و دریای عمان + فیلم لفاظی وزیر جنگ آمریکا علیه ایران: اگر ایران به کشتی‌های آمریکا شلیک کند، ما نفتکش‌های آنها را نابود و غرق خواهیم کرد تیراندازی به چند کشتی تجاری در خلیج فارس و دریای عمان هشدار آمریکا به شهروندان خود در غرب آسیا نسبت به احتمال وقوع تنش و درگیری  تپه علی الطاهر کجاست؟ موقعیت و اهمیت راهبردی تپه علی الطاهر  «نقشه جدید جهان» در سازمان ملل تصویب شد؛ آفریقا بزرگتر، آمریکا و اروپا کوچک‌تر شدند

نخست‌وزیر انگلیس: بازگشایی تنگه هرمز هم اوضاع را به حالت قبل بازنمی‌گرداند

نخست‌وزیر انگلیس: بازگشایی تنگه هرمز هم اوضاع را به حالت قبل بازنمی‌گرداند نخست‌وزیر انگلیس هشدار داد که مردم نباید تصور کنند با بازگشایی تنگه هرمز، شرایط اقتصادی این کشور به وضعیت عادی بازخواهد گشت.
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۶ - ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۵ - 2026 May 03
کد خبر: ۳۰۷۱۷۵

به گزارش راهبرد معاصر، کر استارمر، نخست وزیر انگلیس که در بحبوحه تبعات اقتصادی جنگ تجاوزکارانه آمریکایی ـ صهیونیستی علیه ایران با رادیو بی‌بی‌سی گفت‌و‌گو می‌کرد، با اعتراف به ناکارآمدی سیاست‌های گذشته، تاکید کرد که لندن باید این بار مسیری متفاوت از بازگشت به «وضع موجود» را در پیش بگیرد؛ وضعیتی که به گفته او، پس از شوک‌های اقتصادی قبلی مثل بحران مالی ۲۰۰۸ و همه‌گیری کرونا نیز تکرار شده بود.

استارمر در این مصاحبه با اشاره به نارضایتی عمومی در این کشور تصریح کرد: باور قوی من این است که بسیاری از رای‌دهندگان و مردم در سراسر کشور از اینکه تغییرات مورد نظرشان را ندیده‌اند، سرخورده و ناامید هستند. ما در بخش عمده‌ای از۲۰ سال گذشته درجا زده‌ایم.

وی علت این رکود طولانی را چنین توضیح داد: دلیلش این است که هر بار با بحرانی مثل بحران ۲۰۰۸، برگزیت یا کرونا مواجه می‌شویم، دولت وقت تلاش می‌کند هرچه سریع‌تر به وضعیت سابق بازگردد. اما همان وضعیت سابق هم کارآمد نیست. بنابراین، ما دیگر نمی‌توانیم این اشتباه را تکرار کنیم. ما باید در پاسخ به این بحران مسیر متفاوتی را انتخاب کنیم.

جنگ تحمیلی آمریکا و رژیم اسرائیل علیه ایران از همان روز‌های نخست در ضمن اقدامات تلافی جویانه ایران علیه متجاوزان، به انسداد تنگه هرمز برای آمریکا و متحدانی که در جنگ از آن حمایت کردند، انجامید. در این میان ایالات متحده با شروع آتش بس در واکنش به اعلام ایران برای عبور هماهنگ با نیرو‌های نظامی اش از تنگه هرمز، اقدام به محاصره دریایی در دریای عمان کرد. بنا بر این تنگه هرمز که به طور معمول یک‌پنجم نفت جهان از آن عبور می‌کند، اکنون به دلیل تصمیمات آمریکا تبدیل به عرصه پرتنشی شده که اقتصاد کشور‌های جهان را به هم ریخته است.

نخست‌وزیر انگلیس در پاسخ به این سوال که آیا افکار عمومی را برای یک جهش تورمی دیگر با توجه به بحران نفتی پیش آمده و افزایش قیمت‌ها آماده می‌کند؟ گفت: بله، همین‌طور است. دلیلش این است که ما اکنون با جنگ در ۲ جبهه رو‌به‌رو هستیم.

استارمر درباره راه‌های عبور از مشکلات کنونی به تلاش‌های ادعایی کشور‌های اروپایی برای شکستن بن‌بست در تنگه هرمز اشاره کرد و گفت: ما باید کشور‌ها را برای بازگشایی تنگه هرمز با یکدیگر متحد کنیم. این همان کاری است که من در قالب ائتلافی که به همراه امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه رهبری می‌کنم. در هفته‌های اخیر به شدت روی آن کار کرده‌ایم و باید هرچه سریع‌تر تنگه را بازگشایی کنیم.

وی با این حال با اعتراف به آسیب‌های شدید انسداد تنگه هرمز بیان کرد: من نمی‌خواهم کسی فکر کند حتی وقتی این اتفاق بیفتد و با باز شدن تنگه هرمز، همه چیز به حالت عادی برمی‌گردد. این‌طور نخواهد بود.

استارمر در حالی از تلاش برای تشکیل ائتلاف در راستای بازگشایی تنگه هرمز سخن می‌گوید که هیچ اشاره‌ای به جزییات و ملزومات اجرای چنین کاری ندارد. در همین حال مقامات اروپایی بار‌ها در تماس و رایزنی با مقامات ایرانی در این رابطه پاسخ منفی شنیدند چرا که اساسا دو کشور ایران و عمان می‌توانند بر تنگه هرمز اعمال حاکمیت داشته باشند و راه‌ها و مسیر‌های دیگر کمکی به آنها نخواهد کرد.

نخست‌وزیر انگلیس در ادامه با اشاره به استمرار بحران اوکراین گفت: تمام نشانه‌ها حاکی از آن است که بی‌ثباتی در جهان به جای کاهش یافتن، تشدید خواهد شد.

استارمر راه برون‌رفت از وضعیت فعلی را افزایش «تاب‌آوری» انگلیس دانست و به برنامه‌های خود برای تعمیق روابط با اروپا و گذار به سمت انرژی‌های سبز اشاره کرد./ ایسنا 

کلمات کلیدی: انگلیس تنگه هرمز
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار