دلایل سفر هیئت قطری به ایران بیانیه راهپیمایی میلیونی مردم یمن؛ اعلام همبستگی کامل با ایران حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان عراقچی به عاصم منیر: ایران مقابل ماجراجویی آمریکا می‌ایستد پوتین با رد مذاکرات صلح، برای تشدید جنگ اوکراین آماده می‌شود منابع پاکستانی: اسلام‌آباد و دوحه برای بازگشت ایران و آمریکا به مذاکرات رایزنی می‌کنند حضور بیش از ۱۰ میلیون نفر در مراسم تشییع رهبر شهید در عراق فعال شدن آژیرهای هشدار در اردن و پایگاه‌های آمریکا در اربیل، عراق و کویت مقام آمریکایی: در مجموع 30 پهپاد MQ-9 توسط پدافند هوایی ایران سرنگون شده‌اند اعتراف دبیرکل ناتو به همدستی در تجاوز آمریکا و اسرائیل به ایران بلومبرگ: کشتیرانی از طریق تنگه هرمز تقریباً متوقف شد واکنش عراقچی به سخنان موهن ترامپ علیه ایران؛ پاسخ ما، عمل ماست بقائی: ایران با قاطعیت از منافع ملی و حاکمیت خود دفاع خواهد کرد ترامپ حکومت جولانی را از فهرست حامیان تروریست خارج می‌کند / چراغ سبز واشنگتن برای کاهش تحریم‌های سوریه پاکستان: همه طرف‌ها به تفاهم‌نامه اسلام‌آباد پایبند باشند / درگیری مجدد به نفع هیچکس نیست توییت جنجالی ضرغامی: ترامپ به خاطر حفظ دوستی با ترکیه نکشتیم

شکست غرب در بازگشایی دریای سرخ؛ تنگه هرمز بسیار پیچیده تر است

شکست غرب در بازگشایی دریای سرخ؛ تنگه هرمز بسیار پیچیده تر است غربی‌ها سال‌ها برای بازگشایی دریای سرخ تلاش کردند و شکست خوردند در نتیجه توانایی بازگشایی تنگه هرمز را ندارند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۸ - ۰۵ فروردين ۱۴۰۵ - 2026 March 25
کد خبر: ۳۰۴۶۱۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ تلاش‌های نظامی و اقتصادی قدرتهای غربی برای تأمین امنیت کشتیرانی در دریای سرخ، پس از صرف میلیاردها دلار هزینه و به کارگیری گسترده نیروی نظامی، با شکست مواجه شد. این در حالی است که کارشناسان و مقامات اکنون هشدار میدهند که حفاظت از تنگه هرمز، شریان حیاتی انرژی جهان، بسیار دشوارتر از دریای سرخ خواهد بود.

دریای سرخ همچنان ناامن است

بر اساس گزارش رویترز، عملیات گسترده غرب در دریای سرخ که سال‌ها پیش با هدف مقابله با حملات  یمن آغاز شد، نه تنها نتوانست امنیت این آبراه مهم را تأمین کند، بلکه با هزینه‌های هنگفتی همراه بود. آمارها حاکی از غرق شدن چهار کشتی تجاری و هزینه بیش از یک میلیارد دلار برای مهمات مصرف شده در این درگیری است. با وجود این سرمایه‌گذاری عظیم، مسیر دریای سرخ همچنان برای صنعت کشتیرانی ناامن محسوب می‌شود و اکثر خطوط کشتیرانی از آن اجتناب می‌کنند.

توامندی قابل توجه ایران در مقایسه با یمن

در حال حاضر، نگرانی‌ها از تکرار این تجربه پرهزینه و ناموفق در تنگه هرمز افزایش یافته است. این تنگه استراتژیک که روزانه حدود یک‌پنجم از عرضه جهانی نفت خام و گاز طبیعی مایع از آن عبور میکند، اکنون با تهدیدی بسیار جدی‌تر از یمن  مواجه است. ایران که توانمندی‌های نظامی به مراتب پیشرفته‌تر و پیچیده‌تری نسبت به گروه‌های مسلح در یمن دارد، کنترل این آبراه حیاتی را در راستای منافع خود قرار داده است.

ریسک بالای اقدام نظامی در تنگه هرمز

کارشناسان منطقه‌ای معتقدند که ماهیت جغرافیایی و حساسیت ژئوپلیتیکی تنگه هرمز، هرگونه اقدام نظامی مشابه با دریای سرخ را با ریسک‌های بسیار بالاتری مواجه خواهد ساخت. گستردگی توانمندی‌های ایران از جمله تسلیحات پیشرفته دریایی، پهپادی و موشکی، معادله امنیتی در این منطقه را به شدت پیچیده تر کرده است.

در حالی که متحدان غربی تلاش می‌کنند از طریق دیپلماسی و افزایش فشارها راهکاری برای تضمین امنیت کشتیرانی در هرمز بیابند، تجربه تلخ دریای سرخ نشان داده است که هزینه‌های نظامی و سیاسی تأمین امنیت در این آبراه‌ها ممکن است بسیار فراتر از توانایی‌های فعلی آنها باشد. با تداوم این وضعیت، نگرانی‌ها نسبت به شوک‌های قیمتی انرژی و اختلال در زنجیره تأمین جهانی نفت به اوج خود رسیده است./تسنیم

کلمات کلیدی: تنگه هرمز
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار