آخرین و جدیدترین قیمت طلا و سکه امروز شنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۵ + جدول جزییات و زمان واریز سود سهام عدالت ۱۴۰۵ | شرط جدید برای بازگشایی سهام عدالت اعلام شد زمان قرعه کشی ایران خودرو اعلام شد؛ آخرین فرصت ثبت نام را از دست ندهید جدیدترین و بروزترین قیمت محصولات ایران خودرو و سایپا + جدول قیمت ها کاهش 30 درصدی درامد مالیاتی دولت در 2ماهه نخست سال توضیح بانک مرکزی درباره اختلال در عملیات چهار بانک سی‌ان‌بی‌سی: تورم ناشی از جنگ با ایران در اقتصاد جهان ماندگار است پیش‌بینی اوپک از ادامه رشد تقاضا برای نفت چرا برخی خودروهای نو در آزمون آلایندگی رد می‌شوند؟ خبر مهم وزیر جهادکشاورزی برای بازار برنج/ برنج با این تغییر قیمتی مواجه خواهد شد رفع محدودیت تردد کشتی‌ های تجاری در بنادر جنوبی بازار اجاره مسکن قفل شد / مستأجران در خانه ماندند/جابه‌جایی‌ها به حداقل رسید؟ سقف کارت‌ به‌ کارت در این بانک ۵۰۰میلیونی شد بازگشت تدریجی خدمات بانک ملی ایران پس از اختلال فنی ان‌تی‌وی: ترس از فاجعه اقتصادی ترامپ را مجبور به امضای تفاهم کرد چالش جدید خانواده شهدا؛ شهادت پایان بدهکاری به بانک‌ها نیست!

واریز مابه‌التفاوت ۲ میلیونی حق مسکن از فروردین ۱۴۰۵

واریز مابه‌التفاوت ۲ میلیونی حق مسکن از فروردین ۱۴۰۵ با ابلاغ حق مسکن ۳ میلیونی، کارفرمایان باید معوقات فروردین‌ماه کارگران را تسویه کنند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۲ - ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۵ - 2026 May 09
کد خبر: ۳۰۷۶۷۵

به گزارش راهبرد معاصر، در حالی که هزینه‌های سنگین اجاره‌بها بخش بزرگی از دستمزد کارگران را می‌بلعد، افزایش حق مسکن به ۳ میلیون تومان می‌تواند کمک‌هزینه‌ای مؤثر برای جبران بخشی از این مخارج باشد. با ابلاغ رسمی این مصوبه، اکنون کارفرمایان موظفند علاوه بر مبلغ جدید، مابه‌التفاوت آن را از ابتدای فروردین‌ماه به حساب کارگران واریز کنند تا بخشی از فشار معیشتی این قشر کاسته شود.

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، مصوبه هیئت وزیران در خصوص افزایش حق مسکن کارگران را برای اجرا به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابلاغ کرد. بر اساس این ابلاغیه، رقم حق مسکن که پیش از این ۹۰۰ هزار تومان بود، با افزایشی بیش از سه برابر، به ماهانه ۳ میلیون تومان برای سال ۱۴۰۵ رسیده است.

الزام پرداخت مابه‌التفاوت از ابتدای سال

نکته کلیدی در این مصوبه، زمان اجرای آن است. طبق قانون، این افزایش باید از ابتدای فروردین‌ماه امسال در حقوق کارگران لحاظ می‌شد، اما با توجه به اینکه ابلاغیه در اردیبهشت‌ماه نهایی شده است، تمامی کارفرمایان مشمول قانون کار موظف هستند مابه‌التفاوت ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومانی مربوط به فروردین‌ماه را همراه با حقوق اردیبهشت یا در اولین فرصت ممکن به حساب کارگران واریز کنند.

چالش همیشگی: فرار از مزایای قانونی

اگرچه این ابلاغیه گام مثبتی در جهت بهبود معیشت نیروی کار محسوب می‌شود، اما همواره یک دغدغه جدی برای کارگران وجود دارد، فرار برخی کارفرمایان از پرداخت مزایای شغلی.

تجربه نشان داده است که علی‌رغم صراحت قانون کار، برخی بنگاه‌های اقتصادی با ترفند‌های مختلف از زیر بار پرداخت کامل مزایایی همچون حق مسکن، بن کارگری و سنوات شانه خالی می‌کنند، اکنون با توجه به افزایش قابل توجه این رقم، نظارت دقیق دستگاه‌های متولی بر لیست‌های پرداختی کارفرمایان بیش از پیش ضروری است تا اطمینان حاصل شود که این حق قانونی بدون کم‌وکاست به دست کارگران می‌رسد.

باید منتظر ماند و دید که آیا بازرسان کار با نظارت مستمر، مانع از تضییع حقوق کارگران در اجرای این مصوبه جدید خواهند شد یا خیر. طبق قانون، هرگونه استنکاف از پرداخت این مبلغ، تخلف محسوب می‌شود و قابل پیگیری در مراجع حل اختلاف کار خواهد بود./ تسنیم 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار