پیش‌فروش سایپا از اول شهریور ۱۴۰۵؛ آریا اتوماتیک، پارس‌نوآ و دو کوییک در راه بازار واردات گوشت وارد مرحله جدید شد/ گوشت ارزان در راه است؟ خبر مهم درباره قیمت روغن، حبوبات، برنج و چای/ قیمت این کالا‌های اساسی کمتر از قیمت تمام‌شده شد آغاز ثبت نام خودرو‌های وارداتی از یکشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۵ / مهلت ثبت نام، مبلغ مسدودی و جزئیات کامل  پرداخت حقوق نیرو‌های شرکتی از ماه آینده ساماندهی می‌شود / جزئیات مصوبه جدید دولت پیش بینی قیمت دلار یکشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۵ / دلار آماده موج صعودی جدید می‌شود آخرین قیمت ایران خودرو و سایپا امروز شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ | افزایش قیمت پژو ۲۰۷ و دنا پلاس / بازار خودرو در انتظار شوک جدید آخرین نرخ ارز دلار، طلا و یورو امروز شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵/ جهش طلا و سکه جهش قیمت طلا و سکه امروز شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵؛ طلای ۱۸ عیار از ۲۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان عبور کرد آخرین قیمت سکه پارسیان امروز شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ + افزایش ۴ تا ۵ درصدی انواع سوت‌ها قیمت دلار امروز شنبه ۳۱ مردادماه پروازهای تبریز- ایروان از سر گرفته شد چرا صندوق‌های زمین و ساختمان موفق نبودند؟ طلای جهانی افزایشی ماند حقوق کاربران در کیف پول‌های مجازی؛ از واریز تا بازگشت وجه چه می‌گذرد؟ منحنی شاخص 37 صنعت در بازه هفتگی صعودی شد

شوک جدید به سفره مردم / قیمت شیرخام ۲۹ درصد رشد کرد، لبنیات از خرداد گران می‌شود

شوک جدید به سفره مردم / قیمت شیرخام ۲۹ درصد رشد کرد، لبنیات از خرداد گران می‌شود  فربد با اشاره به وضعیت تولید لبنیات بعداز سیاست آزادسازی نرخ ارز بیان کرد: با حذف ارز ترجیحی برآورد می شود که حداقل ۱۵ درصد کاهش مصرف رخ داده است و با توجه به شرایط فعلی و افزایش قیمت لبنیات امیدواریم که کاهش سرانه مصرف مجددا رخ ندهد. 
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۹ - ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۵ - 2026 May 20
کد خبر: ۳۰۸۶۹۴

به گزارش راهبردمعاصر، محمد فربد سخنگوی انجمن صنایع فرآورده های لبنی ایران با بیان اینکه افزایش قیمت لبنیات از ابتدای خرداد عملیاتی می شود، گفت: با توجه به افزایش قیمت شیرخام و اثر آن بر قیمت تمام شده تولید، قیمت محصولات لبنی ۲۰ درصد رشد خواهد داشت.

به گفته وی، قیمت خرید هر کیلو شیرخام درب دامداری از ۴۶هزار و ۵۰۰ تومان به ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان رسید که این امر رشد ۲۹ درصدی قیمت شیر را نشان می دهد، درحالیکه ۷۰ درصد قیمت تمام شده را شیر خام تشکیل می دهد بنابر این قیمت محصولات معادل ۲۰ درصد رشد خواهد داشت.

فربد افزود: از ابتدای خرداد کارخانه های لبنی موظف به خرید شیر خام با نرخ جدید هستند که براین اساس تغییر قیمت محصولات لبنی به طور همزمان می تواند اجرا شود، البته موجودی انبار کارخانه ها با نرخ های قبل عرضه خواهد شد، اما تولیدات از اول خرداد برمبنای قیمت جدید خواهد بود.

سخنگوی انجمن صنایع لبنی با بیان اینکه افزایش قیمت لبنیات در ابتدای سال ناشی از رشد ۴۵ تا ۶۰ درصدی حقوق و دستمزد، افزایش هزینه های حمل و نقل و ملزومات بسته بندی، انرژی و ارز بوده است، اظهار کرد: با توجه به افزایش چشمگیر قیمت مواد بسته بندی و دیگر پارامترهای تأثیرگذار، تغییرات قیمت لبنیات در ابتدای سال جاری در حد تغییر قیمت تمام شده محصول بود. گفتنی است در سنوات قبل هم افزایش قیمت شیرخام بلافاصله در ابتدای سال رخ نمی داد، بنابراین افزایش قیمت فرآورده های لبنی متأثر از افزایش ۲۹ درصدی اخیر قیمت شیر خام که مهم ترین نقش را در قیمت تمام شده محصولات دارد (نقش ۷۰ درصدی) رخ می دهد.

وی با اشاره به وضعیت تولید لبنیات بعداز سیاست آزادسازی نرخ ارز بیان کرد: با حذف ارز ترجیحی برآورد می شود که حداقل ۱۵ درصد کاهش مصرف رخ داده است و با توجه به شرایط فعلی و افزایش قیمت لبنیات امیدواریم که کاهش سرانه مصرف مجددا رخ ندهد.

فربد درباره آخرین وضعیت صادرات محصولات لبنی افزود: با توجه به حوادثی که متاثر از جنگ رخ داده، باید منتظر ماند و دید که صادرات به چه شکلی توسعه پیدا می کند و از الان‌ نمی توان پیش بینی دقیقی راجع به این موضوع داشت.

سخنگوی انجمن صنایع لبنی ادامه داد: اگر با افزایش قیمت لبنیات، کاهش مصرف همانند چند ماه گذشته رخ دهد، اصلا پدیده خوبی نیست.وی با اشاره به تاثیر کالابرگ در سرانه مصرف لبنیات تصریح کرد: اگر کالابرگ‌ اختصاصی به صنعت لبنیات داده شود، می تواند موثر باشد، در غیراین صورت اگر به نحوه فعلی پرداخت شود، لبنیات گزینه چندم خانوار است، از این رو تقاضا کردیم که برای لبنیات کالابرگ اختصاصی داده شود تا سرانه مصرف بیش از این کاهش نیابد.

 فربد گفت: بر اساس مصوبات کارگروه امنیت غذایی و تنظیم بازار کالاهای کشاورزی مقرر شد با همکاری تشکل ها و انجمن ها در هماهنگی با سازمان حمایت تولیدکنندگان و مصرف کنندگان اقدام به افزایش قیمت صورت گیرد./باشگاه خبرنگاران

کلمات کلیدی: قیمت شیر لبنیات
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار