المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است وزیر جنگ آمریکا: اولین آزمایش سامانه پدافندی جدید «گنبد طلایی» ایالات متحده، با موفقیت انجام شد/ این رویداد در چارچوب تصویب «لایحه بزرگ زیبا» میسر شد سخنگوی وزارت خارجه پاکستان: خط ارتباط مستقیم میان ایران و آمریکا برقرار می‌شود ترامپ نتانیاهو را به قطع رابطه تهدید کرد سنای آمریکا هم به محدودیت اختیارات جنگی ترامپ رای داد پزشکیان دکترای افتخاری جراحی قلب از پاکستان دریافت کرد ترامپ: شاید باید دوباره نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری بشوم! سخنگوی سازمان ملل: عملیات تخلیه بیش از ۱۱ هزار دریانورد در تنگه هرمز آغاز خواهد شد ادعای ترامپ: بازرسان در زمان مناسب در ایران حضور خواهند یافت شیخ نعیم قاسم: اسرائیل راهی جز عقب‌نشینی از خاک لبنان ندارد دانمارک سفارت خود در تهران را بازگشایی کرد ترامپ: ایران هرگز سلاح هسته‌ای نخواهد داشت! روبیو مدعی شد: پرونده لبنان از ایران جداست! شهباز شریف: تفاهم‌نامه ایران و آمریکا شامل موشک‌های بالستیک نمی‌شود

فوری / هیئت دیپلماتیک ایران عازم سوئیس شد

عراقچی سخنگوی وزارت امور خارجه از سفر هیئت دیپلماتیک ایران به سوئیس برای پیگیری اجرای تفاهم‌نامه پایان جنگ خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۵ - ۳۰ خرداد ۱۴۰۵ - 2026 June 20
کد خبر: ۳۱۱۲۵۰

به گزارش راهبرد معاصر، عصر امروز هیئت بلندپایه دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به ریاست سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه برای انجام مذاکرات در خصوص حسن اجرای تفاهم‌نامه پایان جنگ عازم سوئیس شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اعلام خبر سفر هیئت دیپلماتیک ایران به سوئیس توضیح داد: «این سفر در واقع سفری است برای مطالبه کردن ایفای تعهدات طرف مقابل. بررسی یادداشت تفاهم بسیار روشن است. مذاکرات برای توافق نهایی زمانی شروع می‌شود که اجرای تعهدات وفق بند‌های ۱، ۴، ۵، ۱۰ و ۱۱ آغاز شود و ادامه پیدا کند. متأسفانه ما شاهد آن وضعیت نیستیم؛ لذا در این سفر و در این مذاکرات قرار است ما در مورد اجرای تعهدات طرف مقابل مطالبه‌گری داشته باشیم.»

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه امروز شنبه ۳۰ خرداد در گفت‌وگویی تلویزیونی با پاسخ به پرسشی درباره اهداف سفر هیئت مذاکره کننده ایران به سوئیس در ساعات پیش رو و اینکه آیا می‌توانیم بگوییم که این فاز دوم مذاکرات و گفت‌و‌گو‌ها است، گفت: «پاسخ کوتاه به سوال شما خیر است. این سفر، همان‌طور که اشاره کردید، قرار بود روز جمعه انجام شود و عمدتاً برای امضای یادداشت تفاهم بود. خب، یادداشت تفاهم به صورت دیجیتال توسط روسای جمهور دو کشور امضا شد؛ بنابراین فوریت برگزاری این جلسه دیگر وجود ندارد.»

بقائی گفت: «این سفر در واقع در جهت پیگیری اجرای تعهدات طرف مقابل است. هر تفاهمی، هر توافقی در زمانی محک می‌خورد که زمان اجرا باشد. ما با توجه به تجربه‌ای که از بدعهدی‌های طرف مقابل داریم، قاعدتاً در زمان اجرا باید بسیار محکم و جدی مطالبه کنیم.»

وی تاکید کرد: «این سفر در واقع سفری است برای مطالبه کردن ایفای تعهدات طرف مقابل. بررسی یادداشت تفاهم بسیار روشن است. مذاکرات برای توافق نهایی زمانی شروع می‌شود که اجرای تعهدات وفق بند‌های ۱، ۴، ۵، ۱۰ و ۱۱ آغاز شود و ادامه پیدا کند. متأسفانه ما شاهد آن وضعیت نیستیم؛ لذا در این سفر و در این مذاکرات قرار است ما در مورد اجرای تعهدات طرف مقابل مطالبه‌گری داشته باشیم و مشخص شود که طرف مقابل به چه نحوی می‌خواهد تعهدات خود را اجرا کند.»

بقائی در این پاسخ که تهران نحوه اجرای تعهدات طرف مقابل را در تفاهم‌نامه تا امروز چگونه ارزیابی می‌کند، توضیح داد: «تعهدات خیلی روشن است، بند یک یادداشت تفاهم مهم‌ترین بخش از تعهدات متقابل دو طرف است یعنی خاتمه جنگ در همه جبهه‌ها از جمله در لبنان.»

سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: «ما به تعهداتمان پایبند بودیم. طرف مقابل موظف بود که متحدانش و مشخصاً رژیم صهیونیستی را به توقف آتش در لبنان وادار کند. در این زمینه شاهد هستیم که طرف مقابل به وظایفش عمل نکرده‌است و این نقض صریح تفاهم آتش بس به حساب می‌آید.»

وی در مورد دیگر تعهدات تاکید کرد: «در رابطه با خاتمه محاصره دریایی و از طرف دیگر بازگشایی تنگه هرمز تعهدات عمل شده، ولی یادداشت تفاهم یک بسته است و اگر جزئی از این تفاهم‌ها و بخشی از این تعهدات اجرا نشود، کلیت یادداشت تفاهم دچار مشکل خواهد شد؛ به ویژه وقتی در نظر بگیریم که بند یک تفاهم‌نامه که مهم‌ترین بخش آن است.»

بقائی گفت: «طرف مقابل باید هر چه سریعتر تدابیر لازم را اتخاذ بکند در غیر این صورت خب کلیت تفاهم دچار مشکل خواهد شد.»

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسشی درباره رویکرد ایران نسبت به عدم وفای به عهد طرف مقابل به برخی از مفاد یادداشت تفاهم اسلام آباد گفت: «ما این تعهد را امضا نکردیم که اجرا نشود. این تعهد پس از چندین هفته مذاکرات بسیار فشرده و با تلاش میانجی‌ها، با حسن نیت ایران و مهم‌تر از همه، به پشتوانه قدرت و انسجام ملی به نتیجه رسید.»

وی در پایان گفت: «قاعدتاً برای اجرای آن، از هر تلاشی که لازم باشد، فروگذار نخواهیم کرد. اما همان‌طور که گفتیم، تعهد در مقابل تعهد است و در صورتی که طرف مقابل از ایفای تعهدات خود سر باز بزند، جمهوری اسلامی ایران نیز حتماً تدابیر لازم را اتخاذ خواهد کرد.»/ ایرنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار