مزایده بهمن موتور ۱۴۰۵ آغاز شد؛ شرایط و نحوه ثبت‌نام خودروها اعلام شد عرضه اولیه آکو چهارشنبه ۲۸ مرداد؛ قیمت عرضه اولیه آکو و نقدینگی مورد نیاز اعلام شد واریز سود سهام عدالت ۱۴۰۵ چه زمانی است؟ / جزییات نحوه واریز سود سهام عدالت، مبلغ سود / آخرین وضعیت جاماندگان سهام عدالت مالکین خودرو‌های شخصی فرسوده وام دریافت نمی‌کنند ریزش هم‌زمان قیمت طلا و سکه در بازار افزایش کالابرگ در راه است؟ این افراد منتظر قطع کالابرگ‌شان باشند / ماجرای پیامک احراز سکونت یارانه بگیران چیست؟ قیمت جدید بنزین سوپر وارداتی اعلام شد؛ از ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ هر لیتر چند؟ پیش بینی قیمت دلار دوشنبه ۲۶ مرداد ۱۴۰۵ / دلار در دوراهی صعود و اصلاح پیش بینی قیمت طلا و سکه دوشنبه ۲۶ مرداد ۱۴۰۵ / طلا و سکه آماده نوسان تازه می‌شود + جدول خبر فوری درباره افزایش قیمت بنزین/ تصمیم دولت درباره بنزین آخرین قیمت محصولات ایران خودرو و سایپا امروز یکشنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۵ | آخرین نرخ بازار آزاد و کارخانه آخرین قیمت سکه پارسیان امروز ۲۵ مرداد ۱۴۰۵ | آخرین نرخ طلا و سکه پارسیان در بازار ریزش مجدد قیمت دلار در نخستین روز هفته؛ قیمت یورو و سایر ارز‌ها امروز یکشنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۵ چقدر شد؟ آخرین قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۵ | نوسانات بازار و آخرین نرخ‌ها جزییات مهم ۳ طرح پیشنهادی دولت برای بنزین زمان دقیق پیش‌فروش بلیت قطار شهریور ۱۴۰۵ اعلام شد + جزئیات کامل

واردات کالا‌های اساسی از آمریکا به ایران مجاز شد / ۳ شرط اساسی اعلام شد

واردات وزیر جهاد کشاورزی با رد هرگونه اجبار در خرید کالا‌های اساسی از شرکت‌های آمریکایی، اعلام کرد که واردات از این کشور تنها در صورت رعایت هم‌زمان سه شرط سلامت، کیفیت و قیمت بلامانع خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۹ - ۱۳ تير ۱۴۰۵ - 2026 July 04
کد خبر: ۳۱۲۴۱۵

به گزارش راهبرد معاصر، در پی انتشار اخباری مبنی بر احتمال خرید کالا‌های اساسی از شرکت‌های آمریکایی، غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی با تبیین سیاست‌های این وزارتخانه، ضمن شفاف‌سازی درباره این موضوع، اعلام کرد که واردات کالا از هیچ مبدأ خارجی، از جمله آمریکا، به معنای تغییر در استراتژی‌های کلان نیست و تنها در صورت رعایت سه اصلِ «سلامت، کیفیت و قیمت» انجام خواهد شد.

نوری قزلجه در تشریح سیاست‌های تأمین امنیت غذایی کشور، با بیان اینکه حدود ۱۵ درصد از نیاز غذایی کشور وابسته به واردات است، تأکید کرد که وزارت جهاد کشاورزی در انتخاب مبادی وارداتی، حفظ منافع ملی را بر هرگونه رویکرد سیاسی مقدم می‌داند.

وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر اینکه سلامت و کیفیتِ کالا‌های وارداتی «خط قرمز» این وزارتخانه محسوب می‌شود، گفت: «خرید از شرکت‌های خارجی، از جمله شرکت‌های آمریکایی، تنها در صورتی مجاز است که هم‌زمان سه اصل سلامت، کیفیت و قیمت رعایت شود. اگر شرایطِ ارائه‌شده از سوی هر کشوری – چه آمریکا و چه کشور‌های دیگر – با معیار‌های فنی و اقتصادی ما همخوانی نداشته باشد، تأمین از سایر مبادی ادامه خواهد یافت.»

نوری قزلجه همچنین درباره موضوع محصولات تراریخته تصریح کرد: «واردات این محصولات بر اساس قوانین جاری و با تأیید مراجع علمی و بین‌المللی بلامانع است، اما کشت آنها در داخل کشور همچنان ممنوع است و سیاست وزارتخانه بر کاهش وابستگی به این نوع محصولات متمرکز است.»

«منابع بلوکه‌شده»؛ چرا خرید از آمریکا مطرح شد؟

یکی از نکات کلیدی در اظهارات وزیر جهاد کشاورزی، موضوع استفاده از منابع ارزی بلوکه‌شده در خارج از کشور است. وی با اشاره به هزینه سالانه ۱۶ میلیارد دلاری برای واردات کالا‌های اساسی، توضیح داد: «در سال‌های گذشته به دلیل محدودیت‌های تحریمی، بخشی از منابع ما در خارج از کشور مسدود شده بود. استفاده از این منابع برای خرید کالا‌های اساسی، یک راهکار برای کاهش فشار بر منابع ارزی نقدی کشور است.»

او در همین زمینه افزود: «خرید از شرکت‌های آمریکایی موضوع جدیدی نیست و سابقه‌ای در توافقات سال ۱۴۰۱ دارد که در آن زمان به دلیل ناچاری و محدودیت‌های مالی، این مبادلات تحت نظارت انجام می‌شد. بنابراین، این اقدام در صورتِ مهیا بودن شرایط، نه یک الزام، بلکه یک فرصت اقتصادی برای بهره‌گیری از منابعی است که دسترسی به آنها با چالش مواجه بود.»

اولویت با کشور‌های دوست

وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر اینکه ایران خود را محدود به مسیر خاصی نمی‌کند، خاطرنشان کرد: «در شرایط برابر، اولویت ما همکاری با کشور‌های دوست و همسویی است که در شرایط سخت همراه ما بوده‌اند. با این حال، افزایش تعداد بازار‌های هدف و ایجاد رقابت میان تأمین‌کنندگان بین‌المللی، ابزاری برای افزایش قدرت چانه‌زنی ایران در بازار‌های جهانی است.»

وی در پایان با اشاره به تلاش دولت برای تنوع‌بخشی به صادرات محصولات ایرانی نظیر زعفران، خرما و فرش، تأکید کرد که رویکرد فعلی وزارت جهاد کشاورزی، توازن در تجارت خارجی است؛ به طوری که نه تنها تأمینِ امن و ارزانِ کالا انجام شود، بلکه حضور تجار ایرانی در بازار‌های بین‌المللی نیز تقویت گردد./ اقتصاد آنلاین 

کلمات کلیدی: واردات کشاورزی
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار