سرلشکر رضایی: آمریکا جلب اعتماد کند تا مذاکره کنیم زلنسکی: پوتین به ایران کمک می‌کند ترامپ: در فرانسه انقلاب در جریان است اعتراف نتانیاهو به نگرانی از نتایج انتخابات و ادامه لفاظی‌های علیه ایران ویتکاف و کوشنر فردا به مسکو می‌روند روبیو: توافق کردن با ایران دشوار است! ناتو: تجهیزات بیشتری به دریای سیاه می‌فرستیم محسن رضایی: به هیچ وجه ذره‌ای از مواد هسته‌ای غنی شده از ایران خارج نخواهد شد کاتس: از لبنان عقب‌نشینی نمی‌کنیم سفر ماکرون به کشور‌های عربی با وجود ناآرامی‌های داخلی ادعای ترامپ: وضعیت خوبی در قبال ایران داریم سخنگوی سپاه پاسداران: پاسخ ایران به تجاوز جدید، جهان را با بحران انرژی رو‌به‌رو می‌کند هشدار وزارت امور خارجه درباره سفر به فرانسه، بلژیک و ایتالیا در دیدار وزیر امور خارجه روسیه: تاکید سرلشکر رضایی بر اراده ایران برای تحکیم همکاری راهبردی با روسیه مسعود پزشکیان با سرگئی لاوروف دیدار کرد پاکستان: متعهد به ادامه میانجیگری میان ایران و آمریکا هستیم

انتقاد تند زلنسکی از اروپا؛ اوکراین در آستانه نشست ناتو گلایه‌مند شد

زلنسکی  رئیس‌جمهور اوکراین در آستانه نشست سران ناتو، متحدان اروپایی را به عدم حمایت از کشورش متهم کرد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۶ - ۱۶ تير ۱۴۰۵ - 2026 July 07
کد خبر: ۳۱۲۶۴۴

به گزارش راهبردمعاصر، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین در گفت‌وگو با روزنامه «فایننشال تایمز» پس از حملات تلافی‌جویانه روسیه به اهدافی در کی‌یف، اعلام کرد که کشورهای اتحادیه اروپا باید فناوری تولید سامانه‌های پدافند هوایی را در اختیار اوکراین قرار دهند.

زلنسکی گفت: «اروپا باید در این زمینه از سهل‌انگاری دست بردارد. کشورهای این قاره باید فناوری‌ها و ظرفیت‌های صنعتی خود را با دیگر کشورها به اشتراک بگذارد، زیرا سامانه‌های پاتریوت هرگز به اندازه‌ای نخواهند بود که نیاز همه را تأمین کنند.»
رئیس‌جمهور اوکراین افزود که قصد دارد در نشست رهبران ناتو در آنکارا، از متحدان خود درخواست ارسال سامانه‌های پدافند هوایی بیشتری به کی‌یف کند.

زلنسکی همچنین هدف قرار گرفتن یک تأسیسات نظامی در نزدیکی کی‌یف را تأیید کرده و افزود که منتظر است نهادهای امنیتی و اطلاعاتی اوکراین جزئیات این حادثه  را مشخص کنند. ویتالی کلیچکو، شهردار کی‌یف روز دوشنبه اشاره کرد که حملات اخیر ارتش روسیه به تأسیسات این شهر، گسترده‌ترین حملات از این نوع بود و خسارات زیادی ثبت شده است.

تأکید وزیر خارجه اوکراین بر لزوم تحویل همه موشک‌های پاتریوت ناتو به کی‌یف

در این رابطه، آندری سیبیگا، وزیر امور خارجه اوکراین نیز تأکید کرد که تمامی موشک‌های قابل استفاده در سامانه‌های دفاع هوایی پاتریوت که در اختیار عضای ناتو قرار دارند، باید به کی‌یف تحویل داده شوند. وی در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «موشک‌های PAC-3 با هدف حفاظت از جان انسان‌ها ساخته شده‌اند. هزاران فروند از این موشک‌ها در سراسر جهان برای مقابله با تهدیدات احتمالی نگهداری می‌شوند. این تجهیزات دفاعی باید اینجا و در اوکراین مورد استفاده قرار بگیرند.»

سیبیگا این درخواست را مهم‌ترین «پیام اوکراین برای نشست سران ناتو» در هفته جاری توصیف و تأکید کرد که اوکراین به «اقدامات واقعی» نیاز دارد و افزود: «تصمیم‌گیری نه‌تنها درباره ارسال موشک‌ها، بلکه سامانه‌های پدافند هوایی باید هم‌اکنون و نه بعداً انجام شود.»

رئیس‌جمهور اوکراین چند روز قبل نیز متحدان این کشور را به دلیل کمبود موشک در نیروهای مسلح اوکراین مورد انتقاد قرار داد. وی به وعده‌های عمل‌نشده کشورهای غربی اشاره کرد و آن را مشکل بزرگی دانست. زلنسکی یادآور شد که تنها نروژ وعده داده بود هزینه خرید 200 موشک را پرداخت کند، اما تاکنون حتی یک موشک نیز تحویل داده نشده است./همشهری

کلمات کلیدی: زلنسکی
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار