قالیباف: عمق پیوند دو کشور ایران و عراق ریشه در تاریخ و اعتقادات دارد سخنگوی سپاه: با وقوع جنگ جدید، تسلیحات مخرب‌تری به کار می‌گیریم رایزنی قالیباف و رئیس شورای عالی قضایی عراق در بغداد تازه‌ترین وضعیت همسر رهبر شهید انقلاب + فیلم تعطیلی ادارات چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ اعلام شد + اسامی استان‌ها و جزییات کامل فرمانده پدافند هوایی جنوب منصوب شد / امیر عبدالله وفایی کیست؟ سخنگوی سپاه: ادعای ترامپ درباره گفتگوی پشت پرده با سپاه، ناشی از توهم شکست است بیانیه سپاه پاسداران؛ هرگونه تهدید و تعرض را با قاطعیت تمام در هم خواهند کوبید + جزئیات و متن خبر جدید درباره بازبینی و افزایش حقوق کارکنان دولت در نیمه دوم امسال / توضیحات عضو کمیسیون عمران مجلس ادغام قرارگاه خاتم در ستاد کل نیرو‌های مسلح یعنی آماده باش جنگی؟ پزشکیان میزبان قالیباف و اژه‌ای شد/ محور جلسه چه سران قوا بود؟ تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی | جزئیات جدید از پرداخت حقوق، بیمه و موانع قانونی + فیلم توضیحات سازمان استخدامی در خصوص تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی قالیباف: با همه وجودم می‌گویم برای من هیچ فرقی بین امام شهید و رهبر معظم انقلاب نیست شیخ نعیم قاسم: جنگ 33 روزه ثابت کرد که اسرائیل فقط زبان زور می‌فهمد عراقچی: اتحادیه اروپا فاقد جایگاه اخلاقی موعظه حقوق بشری دیگران است

مولوی محمد انور ریگی کیست؟

مولوی محمد انور ریگی ترور سحرگاهی مولوی محمد انور ریگی، از علمای سرشناس و میانه‌روی اهل‌سنت در استان سیستان و بلوچستان، صبح امروز نام این شهید ترور را مورد توجه قرار داد. درباره او چه می‌دانیم؟
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۵ - ۲۹ تير ۱۴۰۵ - 2026 July 20
کد خبر: ۳۱۳۸۱۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ «مولوی محمود انور ریگی ترور شد». این تیتر خبری که بامداد ۲۹ تیرماه ۱۴۰۵ درباره حمله تروریستی به امام جمعه اهل‌سنت مسجد علی بن ابی‌طالب (ع) در شهرستان میرجاوه در رسانه‌ها منتشر شد.

 به نقل از مقامات انتظامی استان سیستان و بلوچستان، ضاربان مسلح ناشناس با کمین در مسیر استقرار و تردد این عالم دینی، او را هدف شلیک مستقیم اسلحه گرم قرار دادند که به دلیل شدت جراحات وارده، در دم به شهادت رسید و مهاجمان از محل حادثه گریختند.

پس از این حادثه، فرمانداری میرجاوه و مسئولان محلی طی بیانیه‌ای رسمی که در همان روز در خبرگزاری صداوسیما بازتاب یافت، اعلام کردند پرونده ویژه‌ای برای شناسایی و دستگیری عاملان این ترور تشکیل شده و این اقدام را حرکتی زبونانه برای برهم زدن آرامش مرزی و ایجاد شکاف میان مردم منطقه خواندند.

بر اساس گزارشی تحلیلی که درباره پیامد‌های این حادثه به چاپ رسید، هدف قرار دادن چهره‌های معتدلی همچون مولوی انور ریگی، بخشی از یک پروژه «عالم‌کشی» و «حذف سرمایه‌های اعتدالی» در مناطق سنتی است. در این گزارش تأکید شده که گروه‌های افراطی با ترور چهره‌های تقریبی و ملی، قصد دارند پل‌های ارتباطی میان جامعه محلی و حاکمیت را تخریب کرده و با تخلیه تریبون‌ها از علمای دوراندیش، فضا را برای رادیکالیزه کردن جوانان و تعمیق گسل‌های قومی-مذهبی مهیا سازند.

از سوی دیگر، در گزارشی با استناد به بیانیه‌های علمای برجسته اهل‌سنت استان اشاره شده که جامعه بلوچستان این اقدام را نشانه ناتوانی دشمنان در ایجاد تفرقه دانسته و خواستار برخورد قاطع دستگاه‌های امنیتی و قضایی با آمران و عاملان این جنایت شده‌اند تا خط اعتدالی که مولوی ریگی برای آن جان باخت، همچنان استوار باقی بماند.

مولوی محمد انور ریگی کیست؟

نگاهی به زیست‌نامه و مسئولیت‌های مولوی محمد انور ریگی نشان می‌دهد که او یکی از چهره‌های باسابقه، متنفذ و مورد احترام در میان مردم شرق کشور به شمار می‌رفت. بر اساس گزارش‌های محلی و تحلیل‌های منتشرشده در مطالب استان سیستان و بلوچستان، او علاوه‌بر اقامه نماز جمعه اهل‌سنت در میرجاوه، به واسطه تعلق به طایفه بزرگ و ریشه‌دار «ریگی»، دارای نفوذ اجتماعی و قومی قابل توجهی بود. منابع محلی در یادداشت‌هایی که پس از شهادت او منتشر کردند، یادآور شدند که مولوی ریگی سال‌ها از جایگاه طایفه‌ای و نفوذ کلام خود نه برای منافع شخصی، بلکه برای حل‌وفصل نزاع‌های خونین قومی، صلح میان ایلات و دستگیری از محرومان منطقه مرزی استفاده می‌کرد و همواره به‌عنوان پناهگاهی برای حل اختلافات محلی شناخته می‌شد.

 در تحلیل خطبه‌های سال‌های اخیر او، این عالم اهل‌سنت همواره بر اهمیت «همزیستی مسالمت‌آمیز میان مذاهب اسلامی» و «حفظ امنیت ملی» به‌عنوان دو بال اصلی توسعه سیستان و بلوچستان تأکید داشت. او در سخنرانی‌های خود بار‌ها جریانات تکفیری و گروه‌های مسلح افراطی را مرزبندی کرده و باور داشت که تندروی مذهبی و قوم‌گرایی رادیکال، بزرگ‌ترین مانع برای بهبود معیشت و عمران استان است. بر اساس گزارش ایرنا در پوشش سخنان قبلی او درباره امنیت مرزها، مولوی ریگی میرجاوه را «دروازه اقتصادی و ناموس مرزی کشور» می‌نامید و معتقد بود که امنیت پایدار در نقطه‌ای صفر مرزی، تنها با مشارکت فعال مردم بومی و تعامل سازنده میان حاکمیت و علمای دینی محقق می‌شود.

مولوی محمد انور ریگی؛ موضع‌گیری علیه اسرائیل و حمایت از غزه

مولوی محمدانور ریگی آبان‌ماه ۱۴۰۲ در میرجاوه درباره جنگ فلسطین اشغالی و رژیم صهیونیستی به نکاتی اشاره کرد که حاکی از ضرورت و لزوم اتحاد بین سنی و شیعه است و بر شتاب مسلمانان در کمک به غزه تاکید کرد.

امام جمعه اهل سنت مسجد علی‌بن ابیطالب (ع) شهرستان میرجاوه اظهار داشت: مسلمانان هر نوع کمکی دارند، برای مردم غزه ان‌شاءالله کوتاهی نکنند و با آنها دلسوز باشند چرا که «بنی آدم اعضای یکدیگرند که در آفرینش زیک گوهرند؛ چو عضوی به درد آورد روزگار، دگر عضو‌ها را نماند قرار».

این عالم اهل سنت تصریح کرد: کشور‌های مسلمان یک جهادی تشکیل دهند، یک گروه جهادی تشکیل و برای کمک به آنها رسیدگی کنند. ما باید قدر نظام را بدانیم که این امنیت به برکت نظامی است که ما داریم و ان‌شاءالله ما امیدواریم این نظام همین طور محکم باشد در مقابل آمریکا و اسرائیل را ان‌شاءالله نابود کند.

وی بیان کرد: هفتاد و اندی سال است که یهود و نسارا در حال ظلم و ستم به مردم فلسطین هستند و آنها را قتل‌عام می‌کنند. مسلمانان باید با همدیگر اتفاق نظر داشته باشند، چنانچه حضرت امام (ره) فرمودند اگر مسلمانان و کشور‌های مسلمان با همدیگر اتفاق و اتحاد داشته باشند و مسلمان هر کشوری یک سطل آب به طرف اسرائیل بریزد، اسرائیل نابود می‌شود.

مولوی ریگی در پاسخ به این سئوال که "خودتان نیازمند هستید، چرا به مردم غزه کمک می‌کنید" تصریح کرد: این افراد مزدور خارجی هستند. اینها دوست ما مسلمانان نیستند و می‌خواهند اختلاف در بین ما مسلمانان ایجاد کنند. ما اینها را رد و محکوم می‌کنیم و قبول نداریم، چون اینها برای ما هیچ کاری انجام نمی‌دهند و نداده‌اند و فقط در بین ما مسلمانان دشمنی ایجاد کردند و کاری برای ما انجام ندادند و مزدور بیگانه هستند./ خبرآنلاین 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار