قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۵ + جدول رتبه بندی معلمان ۱۴۰۵ | آخرین خبر از احکام جدید و حقوق مهر معلمان قیمت کدام خودرو داخلی ۹۸ میلیون تومان تغییر کرد؟ + جدول قیمت خودرو زمان پرداخت معوقات اردیبهشت بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد خبر مهم عارف درباره افزایش مبلغ کالابرگ در این تاریخ محدودیت جدید کارت سوخت جایگاه‌ها اعلام شد | هر کارت چند بار قابل استفاده است؟ پیش بینی قیمت طلا و سکه چهارشنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۵ آخرین قیمت طلا و سکه امروز سه‌شنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۵ آخرین قیمت سکه پارسیان امروز ۱۷ شهریور ۱۴۰۵+ جدول قیمت‌ها جزییات افزایش سقف وام ودیعه مسکن شهریور ۱۴۰۵ + شرایط ثبت نام پیش بینی قیمت دلار سه شنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۵ آخرین قیمت نقره امروز دوشنبه ۱۶ شهریور ۱۴۰۵ + جدول آخرین قیمت طلا دلار سکه؛ شامگاه دوشنبه ۱۶ شهریور ۱۴۰۵/ قیمت دلار کاهشی شد؟ پیش‌بینی بورس سه‌شنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۵ آخرین قیمت طلا دست‌دوم ۱۶ شهریور ۱۴۰۵ جزئیات حراج شمش طلا سه شنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۵ + مبلغ کارمزد و مدارک جدید برای متقاضیان

ماجرای واردات برنج آمریکایی چیست؟

برنج دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران اعلام کرد از ابتدای سال تاکنون حدود ۷۰۰ تن برنج با عنوان «آمریکایی»، بدون ثبت سفارش و توسط اشخاص حقیقی از مرز عراق وارد کشور شده است؛ شیوه‌ای که قاچاق نیست، اما نظارت‌های سختگیرانه واردات رسمی را نیز ندارد.
تاریخ انتشار: ۲۱:۰۳ - ۲۴ مرداد ۱۴۰۵ - 2026 August 15
کد خبر: ۳۱۶۰۵۰

به گزارش راهبرد معاصر، انتشار گزارش‌هایی درباره ورود و عرضه برنج‌های موسوم به «آمریکایی» در بازار ایران طی روز‌های اخیر، بار دیگر موضوع منشأ و مسیر ورود برنج‌های خارجی به کشور را مورد توجه قرار داده است؛ موضوعی که رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران ورود قاچاق این محصولات از مسیر عراق را محتمل دانسته بود، هرچند تاکید کرده که به جز چند تصویر در شبکه‌های اجتماعی که ادعا شده مربوط به برنج‌های آمریکایی است، تاکنون اثری از عرضه این برنج‌ها در بازار تهران مشاهده نشده و اطلاعات موجود درباره حضور آن، عمدتا از فعالان بازار و مناطق مرزی به دست آمده است.

مجیدرضا خاکی درباره جزئیات این موضوع، اظهار کرد: تا پیش از این، واردات برنج عموما به‌صورت رسمی و از طریق ثبت سفارش انجام می‌شد. ثبت سفارش به‌نوعی مجوز وزارت جهاد کشاورزی به‌عنوان متولی این حوزه بود؛ پس از طی مراحل قانونی، محموله‌های وارداتی، تحت آزمایش‌های دقیق و سختگیرانه قرار می‌گرفتند و تنها در صورت انطباق محصول با استاندارد‌های فیزیکی و بهداشتی، مجوز ترخیص صادر می‌شد.

این محموله‌ها توسط اشخاص حقیقی و از طریق کشور عراق وارد شده‌اند و بر اساس آمار دریافت‌شده، از ابتدای سال تاکنون حدود ۷۰۰ تن برنج با عنوان «برنج آمریکایی» از این مسیر وارد کشور شده است.

دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران افزود: از سال گذشته، دولت امکان واردات کالا‌های اساسی از طریق رویه‌های مرزی نظیر کوله‌بری و ملوانی را نیز فراهم کرده است. این شیوه بدون ثبت سفارش انجام می‌شود و طبیعتا سطح نظارت و سختگیری اعمال‌شده در فرآیند رسمی ثبت سفارش را ندارد. این انجمن پیش‌تر در مکاتبه با دستگاه‌های مرتبط، نگرانی خود را درباره این رویه اعلام کرده بود؛ زیرا احتمال ورود برنج‌های بی‌کیفیت، تقلبی یا غیربهداشتی از این مسیر وجود دارد. نگرانی دیگر این است که چنین وارداتی به نام شرکت‌های واردکننده تمام شود، در حالی که این شرکت‌ها در آن نقشی ندارند و اشخاص حقیقی در مرز‌ها اقدام به واردات می‌کنند.

خاکی درباره ادعای واردات برنج‌های آمریکایی به کشور نیز گفت: این محموله‌ها نیز توسط اشخاص حقیقی و از طریق کشور عراق وارد شده‌اند. بر اساس آمار دریافت‌شده، از ابتدای سال تاکنون حدود ۷۰۰ تن برنج با عنوان برنج آمریکایی از این مسیر وارد کشور شده است.

وی تاکید کرد: نظر انجمن واردکنندگان برنج همچنان این است که واردات باید از طریق ثبت سفارش و به‌وسیله شرکت‌های دارای برند انجام شود؛ شرکت‌هایی که در قبال محصول وارداتی پاسخگو هستند و محموله‌های آنها پیش از ترخیص، با اخذ شناسه و ثبت منبع در سازمان غذا و دارو، تمام آزمایش‌ها و آزمون‌های لازم را طی می‌کنند.

دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران افزود: نمی‌توان این نوع ورود را قاچاق دانست، زیرا قاچاق به معنای ورود غیرقانونی کالاست و این محموله‌ها از یک رویه مجاز مرزی وارد شده‌اند. با این حال، این شیوه را نمی‌توان با فرآیند رسمی ثبت سفارش و واردات شرکتی یکسان دانست.

خاکی همچنین هرگونه خرید رسمی برنج از آمریکا را رد کرد و گفت: هیچ تفاهم‌نامه یا برنامه‌ای برای واردات مستقیم و سیستماتیک برنج از آمریکا به انجمن ابلاغ نشده و چنین رویه‌ای نیز وجود ندارد. ورود محموله‌های اخیر به‌صورت پراکنده، توسط اشخاص حقیقی و خارج از یک نظام ساختارمند انجام شده است./ ایسنا

کلمات کلیدی: واردات برنج
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار