ادعای دوباره ترامپ درباره گفت‌و‌گو با ایران ترکیه و پاکستان برای اعزام نیرو به عربستان توافق کردند انصارالله یمن: باب‌المندب، ذوباب و المخا تحت کنترل ماست مقام آمریکایی: به عربستان در حمله به یمن کمک می‌کنیم هشدار انگلیس درباره اخراج دیپلمات‌های اسرائیل از لندن یمن: حریم هوایی عربستان سعودی به استثنای مکه و مدینه ناامن است سرلشکر رضایی: خطای بعدی دشمنان، غافلگیری بزرگتری برای آنها در پی دارد ونس: هیچ مدرک قطعی درباره ارتباط ایران با حادثه فلای دبی وجود ندارد دیدار قالیباف با وزیر خارجه ارمنستان/ میرزویان؛ علیه جمهوری اسلامی از خاک ارمنستان اقدامی نمی‌شود  واکنش روبیو به خارج کردن بمب‌افکن‌های آمریکایی از پایگاه فیرفورد نیرو‌های تحت حمایت عربستان مدعی تسلط بر بندر استراتژیک مخا شدند / عملیات «سپیده‌دم یمن» برای تصرف صنعا توسط متحدان ریاض حزام الاسد: شهر تعز را باید آزاد شده تلقی کنیم برتری دموکرات‌ها با ۱۱ کرسی بیشتر در مجلس نمایندگان آمریکا طبق نظرسنجی سی‌بی‌اس حزب الله لبنان: مقاومت گزینه‌ای ملی برای آزادسازی جنوب لبنان است نامزدی کندی برای ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۸ هکری که در سرقت اطلاعات اف‌بی‌آی دست داشت، در اردن دستگیر شد

عراقچی: حتی اگر به جنگ آخرالزمان منجر شود، محکم می‌ایستیم

ثبت استیضاح عراقچی در سامانه مجلس وزیر امور خارجه ایران گفت که کشور برای دیپلماسی و در عین حال برای جنگ آماده است.
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۳ - ۰۵ مهر ۱۴۰۵ - 2026 September 27
کد خبر: ۳۱۹۸۳۶

به گزارش راهبرد معاصر، سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران عصر یکشنبه در گفت‌وگویی با برنامه «ملاقات با مطبوعات» از شبکه خبری ان‌بی‌سی نیوز عنوان کرد: خیلی جالب است که گوش بدهید به اظهارات سفیر ایالات متحده در سازمان ملل که ناامیدانه به اتهامات قدیمی و اثبات‌نشده خود اصرار می‌ورزد. آنها چرا طرح هفت روزه ایران را رد کردند؟! طرحی که می‌تواند زندگی عادی را به خلیج فارس و تنگه هرمز بازگرداند؟!

وزیر امور خارجه ایران خطاب به مایک والتز، سفیر آمریکا در سازمان ملل که در این برنامه نیز گفت‌وگویی داشته، گفت: چرا آمریکایی‌ها این طرح را رد می‌کنند؟ این یک سوال بسیار مهم است که باید به آن پاسخ دهند. همچنین من تعجب می‌کنم که سفیر آمریکا درباره طرح هفت روزه گفت‌و‌گو می‌کند، زیرا او اصلا آن را نخوانده است! حتی اصلا شاید نسخه‌ای به او داده نشده تا آن را بخواند.

او خاطرنشان کرد: پیشنهاد ما واضح است. ایران آماده است تنگه هرمز را به عنوان بخشی از توافق برای پایان دادن به جنگ بازگشایی کند و در عوض، ما می‌خواهیم پول‌ها و دارایی‌هایمان که به‌طور غیرقانونی مسدود شده‌اند، آزاد شوند. ما می‌خواهیم بتوانیم نفت خود را بفروشیم.

عراقچی با اشاره به یادداشت تفاهم‌نامه‌ای که دو کشور در ماه ژوئن با میانجی پاکستان امضا کردند و برنامه‌هایی برای آتش‌بس موقت را تعیین می‌کرد، گفت: این شرایط جدید نیستند و مواردی هستند که ایالات متحده پیش‌تر نیز به آنها متعهد شده بود. ما آماده‌ایم تنگه هرمز را باز کنیم اگر کار‌های خاصی توسط ایالات متحده انجام شود و این کار‌های خاص جدید نیستند، از فضا نیامده‌اند. اینها حقوق ما هستند که می‌خواهیم به آنها احترام گذاشته شود.

او تاکید کرد: اول از همه، ما می‌خواهیم به این جنگ تجاوزکارانه پایان داده شود. آنها این جنگ را ۸ ماه پیش با این امید که در عرض دو، سه روز بتوانند در جنگ پیروز شوند، آغاز کردند. اکنون ۸ ماه از آن زمان می‌گذرد و ما می‌خواهیم که این جنگ به پایان برسد. در سال ۲۰۲۵ آنها پیشنهاد مذاکره دادند. ما پذیرفتیم و وارد مذاکره شدیم و سپس در میانه مذاکرات، آنها به ما حمله کردند. ۸ ماه بعد در فوریه ۲۰۲۶، آنها دوباره پیشنهاد مذاکره دادند، ما دوباره پذیرفتیم و دوباره در بحبوحه مذاکرات به ما حمله کردند. اگر از ما بپرسید، هیچ دلیلی وجود ندارد که ما به دیپلماسی بازگردیم. اما هنوز در حال تلاش برای دیپلماسی هستیم، زیرا فکر می‌کنیم نباید هیچ فرصتی را برای صلح از دست بدهیم.

وزیر امور خارجه ایران در ادامه تصریح کرد: ما آماده مذاکره هستیم، به همان اندازه که آماده رویارویی با هر چالشی هستیم. ما در مواجهه با هر چالشی، هر تجاوزی حتی اگر به جنگ آخرالزمان منجر شود، محکم می‌ایستیم. در عین حال، ما برای دیپلماسی نیز آماده‌ایم. اما اکنون یک طرح بسیار منطقی روی میز است. اگر آنها بدون هیچ دلیلی رد کنند، تقصیر خودشان است و باید بگویم که اگرچه از رئیس‌جمهور ترامپ شنیده‌ایم که او این توافق را رد می‌کند، اما همچنان منتظر پاسخ رسمی از طریق میانجی‌ها هستیم.

عراقچی درباره انتخابات میان‌دوره‌ای ایالات متحده در ماه نوامبر اظهار کرد: ما به انتخابات میان‌دوره‌ای ایالات متحده اهمیتی نمی‌دهیم، بلکه به منافع ملی خود اهمیت می‌دهیم./ ایسنا

کلمات کلیدی: عراقچی آمریکا
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار