به گزارش راهبرد معاصر؛ مهمترین اتفاق فوتبال ایران و حتی فوتبال آسیا طی هفته های اخیر، سلب میزبانی باشگاههای ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا از سوی AFC بود؛ اقدامی که علت آن ناامنی کشورمان خوانده شده است! تصمیمی در ظاهر ورزشی اما در حقیقت غیر ورزشی و مغرضانه در جهت منافع لابی های ضد ایرانی در تشکیلات آلوده به سیاست کنفدراسیون فوتبال آسیا.
وقتی «شیخ بحرینی» نقاب از چهره برداشت!
این اتفاق، فارغ از تبعاتش و تصمیمی که باشگاههای مورد ظلم واقع شده کشورمان در مواجهه با آن اتخاذ کرده اند، بار دیگر به اثبات رساند شعارهای رنگ و رو رفته سران فوتبال قاره کهن و به ویژه این شعار بر گرفته از منشور کمیته بین المللی که «ورزش باید جدا از سیاست باشد»، تنها پوششی بر تحرکات خزنده آنان به حساب می آید و هدف شان که همان دشمنی با ایران و ایرانی است، هر وسیله ای را توجیه می کند.
کشوری که امنیت و آرامش آن در منطقه زبانزد است در حالی از حق طبیعی خود یعنی میزبانی در مسابقات لیگ قهرمانان محروم شده که تصمیم گیران این کنفدراسیون، چشم بر شرایط بحرانی و جنگ هر روزه در دیگر کشورهای منطقه به ویژه عربستان سعودی بسته اند که این خود گواه نقشه های شوم و تفکرات عقب مانده آنهاست. در ادامه نظرات چند تن از صاحب نظران عرصه فوتبال ایران را جویا شده ایم که در ادامه می خوانید:
بوژیدار رادوشوویچ ،« سنگربان خارجی تیم پرسپولیس » در باره این اتفاقات و شرایط کشورمان گفت :هواداران ایرانی همیشه استقبال پرشوری از این بازیها به عمل آوردهاند و امیدوارم که این تصمیم تغییر کند چرا که به هیچ وجه عادلانه نیست. تصویری که از ایران توسط AFC در دنیا نشان داده میشود درست نیست و من به عنوان یک بازیکن خارجی و اروپایی چندین سال است که در ایران حضور دارم .من و خانوادهام واقعا از حضور در این کشور احساس خوبی داریم و فکر میکنیم در خانه خودمان هستیم. ما عاشق ایران و تهران و مردم شهری هستیم که همیشه در کنار آنها احساس خوبی داریم و به ما انگیزه زیادی می دهند.
ایران مردمان بسیار مهربانی دارد و نمی دانم که چگونه محبت آنها را از زمانی که در پرسپولیس حضور دارم جبران کنم. در ایران احساس بسیار خوبی دارم و اگر پرسپولیس من را بخواهد حاضر هستم تا آخر دوران فوتبالم در این تیم بمانم
علی فتح الله زاده: این افراد، شان فوتبال آسیا را پایین آورده اند
علی فتح الله زاده، «عضو هیئت مدیره باشگاه استقلال» درباره رای اخیر کنفدراسیون فوتبال آسیا اظهار داشت: برای بنده مثل روز روشن است که این اتفاق ریشه ورزشی و فوتبالی ندارد و افرادی که پشت پرده این ماجرا قرار دارند با نگاه سیاسی و مغرضانه دست به این کار زده اند و وظیفه ماست که محکم در برابر آنها بایستیم زیرا جایگاه فوتبال ایران در قاره آسیا مشخص است و کسی حق ندارد حق تماشاگران ما را نادیده بگیرد. در بین کشورهای حاشیه خلیج فارس، برخی از آنها با ما ادعای دوستی می کنند اما در میدان عمل ،به سمت دیگری گرایش دارند و عجیب است که ما در تمام انتخابات «ای اف سی» به اینها رای می دهیم همین امروز باید خط مان را از این کشورها جدا کنیم و در انتخابات بعدی کنفدراسیون فوتبال آسیا به کشورهای شرقی رای بدهیم.
وی افزود: این آقای شیخ سلمان با این اقدام به دنبال ضربه زدن به فوتبال ملی ماست و در مرحله بعد سراغ بازی های تیم ملی می رود و حق میزبانی ما را در مسابقات مقدماتی جام جهانی خواهد گرفت لذا همین امروز باید با استفاده از افراد حقوقی و وکلای بزرگ و آشنا به حقوق فوتبالی از شیخ سلمان و کنفدراسیون فوتبال آسیا به دادگاه عالی ورزش شکایت کنیم. مدیران باشگاههای ایرانی مواضع خوبی را اتخاذ کرده اند و باشگاه استقلال نیز همانطور که اعلام کرده ایم زیر بار این ظلم نخواهد رفت چون می دانیم شیخ سلمان و دوستانش در AFC شان فوتبال آسیا را در این سالها به شدت پایین آورده اند.
سعید آذری ،«مدیرعامل باشگاه فولاد خوزستان »درباره این اتفاق اظهار داشت: بنده همان روز اول اعلام کردم که باشگاههای ایرانی و مدیران محترم آنها باید محکم بایستند و اجازه ندهند فوتبال ایران زیر بار این ظلم برود. حالا هم که رای عجیب تایید شده و باشگاههای ما باید در کشور ثالث از رقبای خود میزبانی کنند باید حساب شده عمل کنیم و در کنار ایستادگی در برابر این حکم، درایت داشته باشیم تا طرف مقابل نتواند بیش از این به فوتبال مان جسارت کند.
وی اضافه کرد: باشگاههایی در این ماجرا مورد ظلم قرار گرفته اند که هر کدام به تنهایی می توانند به فوتبال آسیا اعتبار ببخشند زیرا طرفدار دارند و اگر حق میزبانی آنها سلب نمی شد، آن طرفداران در دیدارهای خانگی خود ،ورزشگاهها را پر می کردند و به نظرم « ای اف سی» با این اقدام خودزنی کرد اما این را هم نباید فراموش کرد که این اتفاق شاید پشت پرده های دیگری داشته باشد و آن مسایل را هم باید روشن کنیم تا عمق بی تدبیری این کنفدراسیون مشخص شود. جالب است که برخی رسانه های عربی مدعی شده اند دلیل این تصمیم داورانی بوده اند که حاضر نیستند در ایران سوت بزنند. این یک ادعای خنده دار است. اولا اینها از کجا می دانند که داورها نمی آیند و نظر آنها را کجا پرسیده اند. ثانیا مگر داور می تواند برای این تشکیلات بزرگ تعیین تکلیف کند؟
برای یک بار هم که شده باید جلوی این مسایل را بگیریم؛ هرچند همان چند سال قبل که با شیطنت عربستانی ها میزبانی را از باشگاههای ایرانی گرفتند باید اقدام می کردیم تا کار به اینجا کشیده نشود.
آذری در پایان پیشنهاد جالبی داد: امروز دو بحث مطرح است؛ اول اینکه باشگاههای ایرانی قید مسابقات را بزنند و تن به جرایم و محرومیت های آن بدهند. دوم اینکه آنها به مسابقات بروند و در کنار آن رایزنی ها ادامه داشته باشد
.
پیشنهاد بنده این است که مدیران ورزش ایران و این چهار باشگاه، تصمیم گیری درباره حضور یا عدم حضور در این رقابت ها را به مردم واگذار کنند و طرفداران با شرکت در یک نظرخواهی برای تیم های خود تصمیم گیری کنند.
جلال چراغپور،« کارشناس فوتبال ایران» پیرامون این ماجرا اظهار داشت:این تصمیم خلق الساعه را باید از جهات مختلف مورد بررسی قرار داد. ابتدا باید از مدیران ورزش ایران پرسید در نشست های اخیر با کنفدراسیون فوتبال آسیا چه مسایلی مطرح شده است. آنها باید با مردم صادق باشند و همه چیز را بگویند تا بدانیم ای اف سی چه بهانه هایی را مطرح کرده و آنها چگونه از فوتبال ایران دفاع کرده اند. اگر همین امروز 45 باشگاه ایرانی از مسابقات کنار بروند حدود 12 بازی از برنامه رقابت ها حذف می شود و اعتبار آن زیر سوال می رود و در مقابل از آنجایی که حق پخش مسابقات از قبل فروخته شده است، ای اف سی با ضرر روبرو می شود و در مقابل آن خسارت را با جرایمی که برای فوتبال ایران در نظر می گیرد جبران خواهد کرد. حالا با در نظر گرفتن این مسایل باید اقدام درستی انجام شود. باید از شعار دادن و احساسی شدن فاصله بگیریم و درست و منطقی از حق فوتبال مان دفاع کنیم.
وی افزود: همه این اتفاقات و این تصمیم عجیب زیر سر رییس بحرینی کنفدراسیون فوتبال آسیا و بخاطر تیم ملی بحرین است. این اتفاق افتاده تا فوتبال ملی ایران به جام جهانی نرود. بحرین باید در ایران با ما دیدار کند و این داستان برای آن است که آن میزبانی لغو شود و ما به جام جهانی قطر نرویم.
چراغپور گفت: این تصمیم ابدا فوتبالی نیست که اگر فوتبالی بود ما اهالی فوتبال دلایل آن را می دانستیم. مسابقات قرعه کشی و میهمان و میزبان مشخص شده است. چرا همان روزها نگفتند که ایران از میزبانی محروم است؟ باز هم تاکید می کنم که منافع این اتفاق به بحرینی ها می رسد. ضمنا وزیر ورزش کشورمان اعلام کرده که با رییس «ای اف سی» صحبت کرده است و باید از وزیر پرسید که چه اتفاقی افتاده و چرا چنین تصمیمی اتخاذ شده است. آقای وزیر قطعا همه چیز را می داند.
رامین طباطبایی،«رییس فدراسیون بسکتبال ایران » در خصوص سلب میزبانی از نمایندگان ایران گفت : امروزه یکی از ملاک های ارزیابی توسعه ورزش ،حضور علاقه مندان و طرفداران در استادیوم های ورزشی است . من بارها در جوامع بین المللی بسکتبال این مساله را شاهد بوده ام . این وزنه سنگینی برای ورزش ما است . شک نداشته باشید این مساله در فوتبال هم خیلی مهم است و afc و fifa می دانند کمتر کشوری در منطقه و شاید در دنیا وجود دارد که چنین علاقه مندانی داشته باشد که برای تماشای یک مسابقه فوتبال، استادیوم 100 هزار نفری را پر کنند یا چندین میلیون بیننده تلویزیونی را پای گیرنده بنشاند . به نظر من با رایزنی می توان این مساله را حل کرد چرا که بحث اقتصادی و اسپانسرینگ هم در دنیا به شکلی است که نمی توانند میلیون ها هوادار ورزشی ایرانی را نادیده بگیرند .