به گزارش راهبرد معاصر؛ رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به نظارتهای این سازمان بر فرآیند تولید شیر و شرکتهای پاستوریزهسازی آن، تاکید کرد که نخوردن و حذف شیر از سبد غذایی مردم، بسیار بسیار خطرناکتر از خطر آفلاتوکسین است.
دکتر محمدرضا شانهساز رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به مباحثی مبنی بر وجود سم آفلاتوکسین در شیر، گفت: مردم مطمئن باشند که سازمان غذا و دارو در این زمینه نظارتهای لازم و کافی را بر فرآیند تولید شیر و شرکتهای پاستوریزهسازی شیر انجام میدهد؛ بهطوری که قبل از تولید، در حین تولید، بعد از تولید و در زمان خروج و هم در زمان توزیع شیر در بازار مورد ارزیابی و کنترل قرار میگیرد و اعداد و ارقامی که طی این چند روز برای وجود آفلاتوکسین در شیر اعلام شده است، اصلا صحت ندارد.
وی با بیان اینکه استاندارد ما برای آفلاتوکسین شیر ۰.۱ میکروگرمپِرکیلوگرم است، افزود: این درحالیست که استانداردهای آمریکا در این زمینه بسیار بالاتر از ما است، اما استانداردهای اروپایی هم پایینتر از این عدد است. استاندارد ما چیزی بین این دو استاندارد است.
شانهساز با بیان اینکه مردم نگران سلامت شیر نباشند و حتما شیر مصرف کنند، تاکید کرد: مردم حتما باید خوردن شیر را در برنامه غذاییشان قرار دهند؛ چراکه خطر شیر نخوردن بسیار بسیار بیشتر از آفلاتوکسین است.
وی تاکید کرد: حذف شیر از سبد غذایی روزانه قطعا آسیبزا است. حتی باید توجه کرد که خطراتی که بر اثر خوردن شیر به میزان بسیار زیاد مطرح میشود و در همه دنیا هم وجود دارد، احتمالی است؛ بنابراین هیچ عقل سلیمی نمیپذیرد که یک خطر قطعی را با یک خطر احتمالی عوض کند.
منبع: ایسنا