غریب‌آبادی: گزارش آژانس با هدف استفاده سیاسی بر برخی ادعا‌های بسته شده تمرکز دارد کشتاری جدید در مرکز توزیع غذا در جنوب غزه با ۳۰ شهید و ۱۲۰ زخمی انگلیس به دنبال خرید جنگنده‌های آمریکایی با قابلیت استفاده از تسلیحات اتمی تاکتیکی عراقچی به گروسی: ایران به هر تحرک نامناسب اروپا واکنش مقتضی نشان می‌دهد الجولانی: ما و اسرائیل دشمنان مشترک داریم / مهره کسی نیستم المیادین: تهران به اروپا درباره هرگونه تشدید تنش هشدار داده است همسر نتانیاهو: ترامپ و شوهرم قربانی «دولت‌های پنهان» هستند وزیر خارجه عربستان وارد دمشق شد ادعای برخی رسانه‌های غربی به نقل از آژانس: ایران تولید اورانیوم ۶۰ درصدی را تسریع کرده است «ناوگان آزادی» فردا به مقصد غزه حرکت می‌کند عراقچی: انرژی هسته‌ای حق مسلم مردم ایران است / سیاست خارجی نه شرقی و نه غربی به معنای نفی روابط با غرب و شرق نیست ترامپ: تعرفه فولاد به ۵۰ درصد افزایش می‌یابد ۱۱۷ کشته بر اثر وقوع سیل در نیجریه «ترامپ» علیه چین موضع گرفت سقوط شهر «سوراب» در بلوچستان پاکستان

جزئیات توافق آلمان، فرانسه و انگلیس درباره سیستم مالی مستقل با ایران چه بود؟

یک هفته نامه آلمانی از توافق اروپا درباره سیستم مالی مستقل از دلار به منظور تضمین مناسبات تجاری با ایران با وجود تحریم‌های آمریکا خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۵ - ۰۶ بهمن ۱۳۹۷ - 2019 January 26
کد خبر: ۳۴۲۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ هفته نامه "اشپیگل" از توافق کشورهای فرانسه، انگلیس و آلمان درباره یک سیستم مالی مستقل به منظور تضمین مناسبات تجاری با ایران با وجود تحریم های آمریکا خبر داد. رئیس این سازو کار مالی یک آلمانی خواهد بود.

به نوشته هفته نامه اشپیگل، واشنگتن تهدید کرده است که شرکت های اروپایی که به مبادلات تجاری خود با ایران ادامه می دهند مجازات خواهند شد. با این حال بسیاری کشورهای اروپایی روی طرحی کار کرده اند که چگونه می توانند تحریم های آمریکا را دور بزنند. برای این منظور باید یک جامعه هدف موسوم به SPV تاسیس شود که مبادلات پولی بین شرکت های اروپایی و ایرانی را مستقل از دلار تضمین کند.

این سیستم مالی مستقل بیشتر توسط سه کشور اروپایی تنظیم و حمایت می شود که در مذاکرات توافق هسته‌ای با ایران شرکت داشته اند. بر این اساس مقر این سیستم مالی مستقل در پاریس خواهد بود و آلمان مدیریت آن را عهده دار خواهد بود و انگلیس نیز بخش های مربوط به حسابداری را تنظیم می کند.

به نوشته هفته نامه اشپیگل این سیستم مالی نوعی سیستم مبادله ای است که در آن حساب های شرکت های ایرانی و اروپایی با یکدیگر تسویه می شود. به عنوان مثال پولی که ایران برای ارسال نفت به اروپا باید دریافت کند می تواند مستقیما به کشورهای اروپایی جریان یابد که تولیدات خود را به ایران می فروشند. روز دوشنبه قرار است کشورهای اروپایی شرکت کننده در این سیستم مالی در بروکسل با هم دیدار کرده تا آخرین جزئیات در این باره را روشن کنند.

ایده تشکیل یک سیستم مالی مستقل از دلار برای مبادلات تجاری با ایران مدت کوتاهی بعد از خروج آمریکا از توافق اتمی با ایران شکل گرفت.

هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان هم اوایل ژانویه در این باره گفته بود که سخت در این راستا تلاش می کنیم تا آخرین پیش شرط ها برای این منظور را روشن کنیم.

پیش‌تر هم مایا کوچیجانکیچ، سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در خصوص راه‌اندازی مکانیزم مالی همکاری با ایران گفته بود که طبق اطلاعات به دست آمده، کار ادامه دارد و پیشرفت‌های خوبی در این خصوص حاصل شده است.

وی همچنین با اشاره به این که مکانیزم ویژه "اس‌پی‌وی" به زودی رونمایی خواهد شد، اظهار کرده بود که این کار در هفته‌های آینده به منظور ارتقای تجارت قانونی با ایران انجام خواهد شد و این مکانیزم بخشی از تلاش‌های گسترده‌تر اتحادیه اروپا برای حفظ توافق هسته‌ای سال 2015 با ایران است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا سال گذشته اعلام کرد که سخت ترین تحریم ها را علیه ایران اعمال خواهد کرد. ریچارد گرنل، سفیر آمریکا در برلین نیز مدتهاست به شرکت های آلمانی که به مبادلات تجاری خود با ایران ادامه می دهند هشدار می دهد که تحریم های آمریکا در انتظار آن ها است.

منبع:تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار