عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

جزئیات توافق آلمان، فرانسه و انگلیس درباره سیستم مالی مستقل با ایران چه بود؟

یک هفته نامه آلمانی از توافق اروپا درباره سیستم مالی مستقل از دلار به منظور تضمین مناسبات تجاری با ایران با وجود تحریم‌های آمریکا خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۵ - ۰۶ بهمن ۱۳۹۷ - 2019 January 26
کد خبر: ۳۴۲۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ هفته نامه "اشپیگل" از توافق کشورهای فرانسه، انگلیس و آلمان درباره یک سیستم مالی مستقل به منظور تضمین مناسبات تجاری با ایران با وجود تحریم های آمریکا خبر داد. رئیس این سازو کار مالی یک آلمانی خواهد بود.

به نوشته هفته نامه اشپیگل، واشنگتن تهدید کرده است که شرکت های اروپایی که به مبادلات تجاری خود با ایران ادامه می دهند مجازات خواهند شد. با این حال بسیاری کشورهای اروپایی روی طرحی کار کرده اند که چگونه می توانند تحریم های آمریکا را دور بزنند. برای این منظور باید یک جامعه هدف موسوم به SPV تاسیس شود که مبادلات پولی بین شرکت های اروپایی و ایرانی را مستقل از دلار تضمین کند.

این سیستم مالی مستقل بیشتر توسط سه کشور اروپایی تنظیم و حمایت می شود که در مذاکرات توافق هسته‌ای با ایران شرکت داشته اند. بر این اساس مقر این سیستم مالی مستقل در پاریس خواهد بود و آلمان مدیریت آن را عهده دار خواهد بود و انگلیس نیز بخش های مربوط به حسابداری را تنظیم می کند.

به نوشته هفته نامه اشپیگل این سیستم مالی نوعی سیستم مبادله ای است که در آن حساب های شرکت های ایرانی و اروپایی با یکدیگر تسویه می شود. به عنوان مثال پولی که ایران برای ارسال نفت به اروپا باید دریافت کند می تواند مستقیما به کشورهای اروپایی جریان یابد که تولیدات خود را به ایران می فروشند. روز دوشنبه قرار است کشورهای اروپایی شرکت کننده در این سیستم مالی در بروکسل با هم دیدار کرده تا آخرین جزئیات در این باره را روشن کنند.

ایده تشکیل یک سیستم مالی مستقل از دلار برای مبادلات تجاری با ایران مدت کوتاهی بعد از خروج آمریکا از توافق اتمی با ایران شکل گرفت.

هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان هم اوایل ژانویه در این باره گفته بود که سخت در این راستا تلاش می کنیم تا آخرین پیش شرط ها برای این منظور را روشن کنیم.

پیش‌تر هم مایا کوچیجانکیچ، سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در خصوص راه‌اندازی مکانیزم مالی همکاری با ایران گفته بود که طبق اطلاعات به دست آمده، کار ادامه دارد و پیشرفت‌های خوبی در این خصوص حاصل شده است.

وی همچنین با اشاره به این که مکانیزم ویژه "اس‌پی‌وی" به زودی رونمایی خواهد شد، اظهار کرده بود که این کار در هفته‌های آینده به منظور ارتقای تجارت قانونی با ایران انجام خواهد شد و این مکانیزم بخشی از تلاش‌های گسترده‌تر اتحادیه اروپا برای حفظ توافق هسته‌ای سال 2015 با ایران است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا سال گذشته اعلام کرد که سخت ترین تحریم ها را علیه ایران اعمال خواهد کرد. ریچارد گرنل، سفیر آمریکا در برلین نیز مدتهاست به شرکت های آلمانی که به مبادلات تجاری خود با ایران ادامه می دهند هشدار می دهد که تحریم های آمریکا در انتظار آن ها است.

منبع:تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده