خسارتهای اقتصادی که نمایندگان قومی و صنفی به اقتصاد کشور میزنند-راهبرد معاصر
استانهایی که رای قومیتی داده اند محرومترند

خسارتهای اقتصادی که نمایندگان قومی و صنفی به اقتصاد کشور میزنند

در واقع زمانی که شما یک رای قومیتی میدهید، شاید در نگاه اول یک پیروزی کوتاه مدت را به دست آورده باشید ولی برای نسل آینده تان کشتی اقتصاد کشور را سوراخ کرده اید.
میلاد ترابی فرد؛ دبیر سرویس اقتصادی
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۶ - ۲۰ بهمن ۱۳۹۸ - 2020 February 09
کد خبر: ۳۵۲۲۶
تعداد نظرات: ۲ نظر

خسارتهای اقتصادی که نمایندگان قومی و صنفی به اقتصاد کشور میزنند

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ انتخابات مجلس 98 پیش رو است و به عادت هر دوره طبیعتا هستند شهرستانهایی که در آن ها آرا قومی تعیین کننده هستند، به همین واسطه نگاهی داریم به خسارتهای جبران ناپذیر اقتصادی-امنیتی که نمایندگان قومی و صنفی به کشور وارد کرده اند. در واقع زمانی که شما یک رای قومیتی میدهید، شاید در نگاه اول یک پیروزی کوتاه مدت را به دست آورده باشید ولی برای نسل آینده تان کشتی اقتصاد کشور را سوراخ کرده اید. بررسی ها نشان میدهد استانهایی که رای قومیتی بیشتری داده اند استانهای محرومتری هستند.

 

وقتی رای قومیتی میدهید چه اتفاقی رقم میخورد؟

رشد اقتصادی و شاخصهایی مانند تورم همگی بر پایه عوامل نهادی مختلفی بنا شده اند، عامل نهادی به این معنا که یک سری علت مسلط برای پدید آمدن این شاخصه ها وجود دارند، با یک بررسی تجربی میتوان دریافت که در کشورهایی که میزان نابرابری افزایش یافته به تبع رشد اقتصادی نیز کاهش یافته است، مضاف بر این در جامعه نابرابر میزان رانت موجود در اقتصاد نصیب گروهی خاص میشود و یا یک گروه خاص فرصت می یابد تا هزینه های حاکمیت در اقتصاد را به سمت خود سرازیر کند که در غالب موارد بیش از توان بودجه صرف میشود، همین دو عامل باعث میشوند تا تورم در اقتصاد افزایش یابد. علاوه بر این طبقه مسلط فرصت می یابد تا دست به فعالیت های سفته بازانه بیشتری بزنند، همین باعث خواهد شد تا بسیاری از ارزاق عمومی مردم جامعه وسیله سودآوری عده ای شود. البته ناگفته نماند که در نظامهای نابرابر ثروت نه به صورت عادلانه که به صورت هرمی میان افراد جامعه تخصیص و توزیع می یابد.

 

خسارتهای اقتصادی که نمایندگان قومی و صنفی به اقتصاد کشور میزنند

اینکه نابرابری عامل مستقیما رشد اقتصادی را کاهش میدهد یک یافته جهانیست که چندی پیش توسط رییس صندوق بین الملل پول بدان اذعان شد(اینجا بخوانید)، رای قومیتی دقیقا انتخاب شما برای یک ناعدالتی در آینده است؛ چه پیروز شوید و چه شکست بخورید

 

در واقع زمانی که شما یک رای قومیتی میدهید، شاید در نگاه اول یک پیروزی کوتاه مدت را به دست آورده باشید ولی برای نسل آینده تان کشتی اقتصاد کشور را سوراخ کرده اید.

--------------------------------------------------------------------------

مطلب مرتبط: 7 سنخ نماینده ای که نباید به آنها رای دهید

-------------------------------------------------------------------------

 

رای طایفه ای امنیت اقتصادی را از بین میبرد

در برخی شهرهای کشور دعواهایی دیده میشود که بر سر تقسیمات جغرافیای در آن مناطق صورت میگیرد. این یک بعد اولیه آسیبی است که انتخابهای قومی میزند، مجلس جایگاهیست که در آن قواعد کلان اقتصادی وضع میشود، نماینده ای که خواستگاه قومیتی داشته باشد کمتر به چنین امری التفات دارد، اگرچه یکی از فرآیندهای مجلس لابی گری است ولی اینکه این لابی بر مبادی ناحقی همچون هم قبیلگی بنا شود قطعا در اقتصاد و اجتماع کشور اثرات بدی خواهد گذاشت.

 

خسارتهای اقتصادی که نمایندگان قومی و صنفی به اقتصاد کشور میزنند

در بلندمدت استانهایی که قومیتی رای داده اند محرومترین استانها هستند

 

به عنوان مثال 9 آبان 1395 بود که تقریباً یک سوم نمایندگان مجلس طرح تشکیل فراکسیون ترک نشین های مجلس را تصویب کردند. این فراکسیون عملاً خلاف ضوابط امنیتی به وجود آمده و در ابتدای تشکیل آن نیز اعتراضاتی نسبت به برخی نمایندگان اصلی و طراح این فراکسیون مطرح شده است. این افراد اگر چه در ظاهر داعیه دلسوزی برای ترک زبانان ایران را داشته اند، اما تندروهای قومیت گرا را جری تر و ادعاهای آنان را بزرگتر کرد. (اینجا بخوانید)

در فرآیندهای لابی گرانه مجلس چنانچه تسویه حسابها و سهم خواهی های قومی شکل بگیرد قطعا تعارض منابع جدی ای را برای اقتصاد کشور به همراه می آورد که در نتیجه آن سهم بری عوامل تولید در کشور به درستی ایفا نمیشود. البته جذاب نبودن تولید در کشور عوامل متعدد دارد ولی همین عامل یکی از عوامل مسلط در اضرار به تولید است. در واقع سهم خواهی بی منطق برخی جناحهای سیاسی این عامل را رقم زده است.

 

نمایندگان صنفی به فکر جیب خودشان هستند نه شمای رای دهنده

در جامعه ما تاجر یا استاد دانشگاه شانی دارند که سایر اقشار مانند معلم و کارگر ندارند، همین باعث شده است تا حرف این اقشار در مجامع تصمیم گیری نفوذ بالاتری داشته باشد، عدم توازن قدرت میان گروه های اجتماعی یکی از مواردی است که به ناعدالتی را در کشور دامن زده است و حضور و نفوذ نمایندگان صنوفی همچون اتاق بازرگانی در تمامی تشکیلات حاکمیتی کشور را به جای وخیمی رسانده است، این بدین معنا نیست که نفس حضور این نمایندگان سو و بد است، بلکه این ناعادلانگی از این جهت است که با عدم حضور نمایندگان سایر صنوف منافع سیاستها به سمت این قشر سرازیر میشود، در انتخابات مجلس اینچنین است، اگر چنانچه نماینده ای که انتخاب میشود نماینده یک قشر خاص(و نه مردم) باشد منافع سیاستها را به سمت قشر مطلوب خود رهنمون میکند. در ساده ترین وجه رانت اطلاعاتی به قشر خود میرساند و در بدترین شکل ممکن سیاستهایی طرح میکند که بی عدالتی را رقم خواهد زد.

 

خسارتهای اقتصادی که نمایندگان قومی و صنفی به اقتصاد کشور میزنند

شخص همراه با درازهی نماینده رد صلاحیت شده سراوان دقیقا یک واردکننده عمده اتوموبیل خارجی بود(ماجرای درازهی در گمرک)

 

به همین جهت در رای دادن باید به این توجه داشت که نماینده نباید وابستگی جناحی خاصی داشته باشد. این وابستگی البته حالت های غیرصریحی نیز دارد، به خصوص زمانی که تامین مالی و رای آوردن یک نماینده با پشتیبانی برخی گروههای خاص از جمله تجار باشد.

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
مصطفی اتشگه
Iran, Islamic Republic of
۰۷:۰۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۱
0
3
به من ببکار،که حتی بیمه نیستم،،وکارگری میکنم،،یارانه معیشتی،،تاکنون واربز نشد ،،خدا بزنه به کمرشون
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۳۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۲
0
2
دقیق
آخرین اخبار