مواضع حشد الشعبی به شدت بمباران شد/ دو آمریکایی و یک انگلیسی کشته شدند-راهبرد معاصر

مواضع حشد الشعبی به شدت بمباران شد/ دو آمریکایی و یک انگلیسی کشته شدند

ائتلاف نیرو‌های خارجی به رهبری آمریکا که در عراق حضور دارند، از کشته شدن دو آمریکایی و یک انگلیسی در حمله راکتی به پایگاه تاجی در شمال بغداد خبر داد. همزمان برخی رسانه‌ها از حمله هوایی شدید به مواضع الحشد الشعبی در مرز عراق و سوریه گزارش می‌دهند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۰ - ۲۲ اسفند ۱۳۹۸ - 2020 March 12
کد خبر: ۳۸۰۶۶

به گزارش راهبرد معاصر،  خبرگزاری رویترز گزارش داد ائتلاف ضد داعش به رهبری آمریکا کشته شدن سه نفر از پرسنل خود را در حمله راکتی به یک پایگاه نظامی در عراق تایید کرده است.

 

پیش از این رویترز گزارش داده بود که در حمله به پایگاه تاجی در شمال بغداد دو نیروی آمریکایی و یک انگلیسی کشته شده و نزدیک به ۱۲ نفر زخمی شده اند. بیل آربن، سخنگوی ارتش آمریکا، گفته است حال پنج نفر از زخمی‌ها وخیم بوده و از پایگاه به بیرون منتقل شده اند.

 

در بیانیه ائتلاف آمده است که نزدیک به ۱۸ راکت کاتایوشا به این پایگاه اصابت کرده است.

 

این بیانیه اضافه کرده است که در حال تحقیق درباره حمله است.

 

پیش از بیانیه ائتلاف آمریکایی، واحد اطلاع رسانی امنیتی عراق با صدور بیانیه‌ای از اصابت ۱۰ راکت کاتیوشا به داخل پایگاه نظامی التاجی در شمال بغداد خبر داده بود.

 

براساس بیانیه رسمی این واحد که حدود ساعت ۲۰:۳۰ به وقت محلی منتشر شده، حمله مذکور هیچ گونه خسارتی در پی نداشته است.

 

این بیانیه افزوده که یک خودرو مدل کیا بنکو در جنوب منطقه راشدیه کشف شده که سکوی پرتاب این راکت‌ها را حمل می‌کرده و سه راکت هم در آن بوده است.



حمله هوایی به مواضع الحشد الشعبی در البوکمال سوریه

همزمان، برخی منابع خبری از تحرکات نظامی نیرو‌های امریکایی در نزدیکی مرز عراق و سوریه خبر داده اند.

 

کانال خبری «السیاسه نیوز» از بمباران مواضع الحشد الشعبی در نزدیکی مرز عراق و سوریه خبر داده و «السومریه نیوز» هم گزارش داد که جنگنده‌های ناشناس مواضعی را در منطقه البوکمال در خاک سوریه و در نزدیکی مرز این کشور با عراق که از مواضع اصلی نیرو‌های الحشد الشعبی است بمباران کرده اند.



خبرگزاری دولتی سوریه، سانا، هم از حمله هواپیما‌های جنگی ناشناخته به شهرک «البوکمال» در حومه جنوب شرقی «دیر الزور» نزدیک مرز سوریه وعراق خبر داد. سانا نوشته است این حمله تلفاتی به همراه داشته است.

 

«میدل ایست نیوز» به نقل از منابع آگاه گزارش داد که محل تجمع نیرو‌های الحشد الشعبی از گردان‌های النجباء، فاطمیون و حیدریون به شدت بمباران شدند.

 

منابع امنیتی می‌گویند این بمباران در داخل خاک سوریه انجام شده است.

 

دیده بان حقوق بشر سوریه اعلام کرد که جنگنده‌های ناشناس پایگاه‌های امام علی (ع) و الحسیان در البوکمال در مرز سوریه و عراق را بمباران کردند. به گفته این مرکز حداقل صدای ۱۰ انفجار شنیده شده است.


این در حالی است که واشنگتن پست به نقل از یک مقام آگاه آمریکایی گزارش داد که حمله هوایی مذکور توسط ایالات متحده صورت نگرفته است. او مشخص نکرد این حمله از سوی چه کشوری انجام شده است.

 

واکنش آمریکا، انگلیس و عراق به حمله به پایگاه تاجی

در همین رابطه پنتاگون اعلام کرد که همه گزینه‌ها در برابر دولت امریکا برای مقابله با آنچه این سازمان تهدید ایران در عراق نامید، روی میز است.

 

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده نیز گفت که ۹ شب به وقت امریکا با مردم امریکا صحبت خواهد کرد.

 

السیاسه نیوز گزارش داد که جنگنده‌های امریکایی بر فراز بغداد به پرواز درآمده اند.

 

دفتر ریاست جمهوری عراق حمله به نیرو‌های ائتلاف آمریکایی در پایگاه تاجی را محکوم کرد و آن را هدف گرفتن امنیت عراق دانست.

 

بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس هم در اولین واکنش به این حمله، آن را «تاسف آور» دانست و اضافه کرد: «نظامیان مرد و زن انگلیسی همه‌روزه به‌شکل خستگی‌ناپذیر برای امنیت و ثبات در منطقه تلاش می‌کنند و حضور آن‌ها منجر به امنیت بیشتر ما می‌شود.»

 

به گفته جانسون، وزیر خارجه انگلیس در خصوص این حمله با همتای آمریکایی خود گفتگو کرده و انگلیس به همراه شرکایش برای دست‌یابی به جزئیات این حمله تلاش خواهد کرد.



رخداد‌های آذر و دی تکرار می‌شود؟

۲۷ دسامبر سال گذشته میلادی، در جریان حمله‌ای مشابه به پایگاه «کی ۱» آمریکا در کروک یک پیمانکار آمریکایی کشته شد. دو روز بعد، آمریکا در واکنش به این حمله، مواضع گردان‌های کتائب حزب الله از الحشد الشعبی را هدف حمله هوایی قرار داد که به شهادت و زخمی شدن بیش از ۵۰ نفر شد.

 

در ۳۱ دسامبر، نیرو‌های الحشد الشعبی و هواداران آن پس از تشییع شهدای حمله هوایی آمریکا، به سفارتخانه این کشور در بغداد یورش بردند و بخش‌هایی از آن را به آتش کشیدند.

 

سوم ژانویه آمریکا در اقدامی که تنش‌ها را به اوج رساند، در یک حمله پهپادی سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، ابومهدی المهندس، نائب رئیس الحشد الشعبی را به شهادت رساند. حمله موشکی ایران به پایگاه عین الاسد عراق در پاسخ به این ترور، آخرین دور تشدید تنش‌های دو ماه پیش بود.

 

ایالات متحده که به دنبال این رخداد‌ها نیرو‌های خود را در منطقه را افزایش داده بود، در روز‌های گذشته کاهش این نیرو‌ها را آغاز کرده بود./ پارسینه

ارسال نظر