المیادین: معاون رئیس امارات در سفر به ریاض حامل پیام نتانیاهو برای بن‌سلمان بود تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران/ ۱۰ فرد و نهاد مستقر در ایران، هنگ‌کنگ و پاکستان تحریم شدند گروسی: فعلا مذاکرات رسمی میان آمریکا و ایران در جریان نیست ترامپ ادعای پایان «خیلی زود» جنگ با ایران را تکرار کرد شروط عجیب آمریکا برای ازسرگیری پرواز‌های نجف میان ایران و عراق ناو هواپیمابر «تئودور روزولت» برای جابه‌جایی با ناو دیگر عازم منطقه شد پایگاه داده پنتاگون هک شد مقام آگاه ایرانی انعطاف ایران در قبال موضوع هسته‌ای را تکذیب کرد + جزئیات پاسخ نماینده ایران به اتهامات وزیر خارجه کانادا ترامپ مدعی مذاکره غیر مستقیم با ایران شد بن فرحان و روبیو در واشنگتن دیدار کردند از سرگیری پرواز‌ها میان ایران و نجف اشرف تظاهرات در نجف برای لغو ممنوعیت پرواز‌های ایران توضیح سخنگوی وزارت امور خارجه درباره حضور عراقچی در نیویورک سفارت ایران ادعا‌ها درباره ادعای ارتباط تهران با پرونده فرفورد را رد کرد امارات سفر نتانیاهو را تکذیب کرد

کاندیدای جدید نخست‌وزیری عراق مشخص شد

کاندیدای جدید نخست‌وزیری عراق مشخص شد یک منبع سیاسی در عراق اعلام کرد که پس از توافق فراکسیون‌های شیعه درباره پایان یافتن ماموریت عدنان الزرفی برای تشکیل کابینه، برهم صالح به رسما نام نامزد جدید برای پست نخست وزیری را دریافت کرد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۳ - ۱۹ فروردين ۱۳۹۹ - 2020 April 07
کد خبر: ۳۹۷۷۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ پنج فراکسیون شیعه عراق که از مجموع ۳۲۹ کرسی پارلمان این کشور ۱۰۶ کرسی آن را در اختیار دارند، با کاندیداتوری مصطفی الکاظمی، رئیس فعلی سازمان اطلاعات عراق به جای عدنان الزرفی، نخست‌وزیر مکلف کنونی عراق به توافق رسیدند.

 

یک منبع که ترجیح داد نامش فاش نشود، به سایت ارم نیوز گفت، برهم صالح، رئیس جمهوری این کشور رسما نام الکاظمی را از سوی فراکسیون‌های شیعه برای جایگزینی الزرفی دریافت کرده است. این چهره با توافق سایر گروه‌ها و احزاب اهل تسنن و کرد عراق که شروط خود را به فراکسیون‌های شیعه و شخص الکاظمی اعلام کرده بودند، معرفی شد.

 

به گفته این منبع، صالح خطاب به فراکسیون‌های سیاسی بر لزوم ایجاد راه‌حلی قانونی برای پایان دادن به ماموریت الزرفی که هنوز در تلاش برای تشکیل کابینه خود است، تاکید کرده و از پارلمان خواست تاریخی را برای برگزاری جلسه رای اعتماد تعیین کند چراکه صالح مطابق با قوانین و چارچوب قانون اساسی عراق اتمام ماموریت الزرفی را شرط کرد.

 

مصطفی الکاظمی چهره مستقلی که به هیچ حزب سیاسی وابسته نیست، در ژوئن ۲۰۱۶ و در دوره نخست وزیری حیدر العبادی به ریاست دستگاه اطلاعات عراق درآمد و تاکنون نیز در همین پست مشغول فعالیت است.

 

کاندیدای جدید نخست‌وزیری عراق مشخص شد
 

رئیس جمهوری عراق مارس گذشته پس از شکست احزاب شیعه این کشور در معرفی کاندیدایی برای نخست وزیری طی مهلت ۱۵ روزه تعیین شده در قانون اساسی، الزرفی را مامور تشکیل کابینه کرد.

 

پیش از او محمد توفیق علاوی در ماموریت تشکیل کابینه نتوانسته بود حمایت احزاب اهل تسنن و کرد را برای کابینه و برنامه‌های خود به دست آورد.

 

به گفته کارشناسان حقوقی عراق، پایان دادن به ماموریت الزرفی تنها یک راه دارد، یا اینکه او برای این ماموریت عذر آورد که در این صورت رئیس جمهوری حق دارد فرد دیگری را به جای او تعیین کند و یا اینکه جلسه‌ای در پارلمان برگزار شده و در رد تشکیل کابینه او رای‌گیری شود./ ایسنا

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار