کرونا مرزی نمی‌شناسد-راهبرد معاصر
واکنش روسیه به تصمیم آمریکا برای استقرار سامانه موشکی در آلمان سید حسن نصرالله: هدف غرب لطمه زدن به ارزش‌های مرتبط با جهاد، شهادت و مقاومت بود واکنش ایران به ادعای استفاده از تسلیحات تهران توسط یمن آمریکا تحریم‌هایی را علیه رژیم صهیونیستی اعمال کرد طعنه رهبر انصارالله به فرار ناو آمریکایی: شما از شیر غران، گریخته‌اید، نه یک موش! نتانیاهو: هر توافقی باید به اسرائیل اجازه دهد به جنگ بازگردد موافقتنامه جامع همکاری ایران و روسیه بزودی امضا می‌شود استقرار سفیر جمهوری آذربایجان در تهران در آینده نزدیک حماس: تاکنون هیچ خبر جدیدی درباره مذاکرات به ما داده نشده است سرنگونی پهپاد رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه قالیباف و پوتین دیدار کردند سرویس اطلاعات خارجی روسیه: واشنگتن به دنبال جایگزین برای زلنسکی است وضعیت زندانیان ایرانی محور گفت‌وگوی سفیر ایران و معاون وزیر دادگستری ترکیه واکنش کرملین به بیانیه پایانی نشست ناتو قرارداد یک میلیارد دلاری مراکش با رژیم صهیونیستی در بحبوحه جنگ در غزه

کرونا مرزی نمی‌شناسد

یک کارشناس مسائل بین‌الملل می‌گوید: ویروس کرونا جدایی‌ها و کشمکش‌های قومی، مذهبی و ایدئولوژیک را تحت تاثیر خود قرار داده و یک نوع همبستگی جهانی ایجاد کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۵ - ۱۹ فروردين ۱۳۹۹ - 2020 April 07
کد خبر: ۳۹۷۸۹

به گزارش راهبرد معاصر, قاسم محبعلی در پاسخ به این سوال که به نظر وی آثار کرونا بر عرصه تحولات بین المللی چگونه بوده است؟ گفت: پاسخ به این سوال ساده نیست؛ چرا که تبعات این ویروس همچنان در عرصه بین المللی ادامه دارد.

 

وی با بیان این‌که «یکی از آثاری که این ویروس تا به حال به جای گذاشته ایجاد رکود شدید اقتصادی در عرصه جهانی است»، افزود: این ویروس تمامی پیش‌بینی‌های گذشته در مورد رشد اقتصادی در کشور‌های مختلف را تحت تاثیر خود قرار داده چنان که پیش‌بینی می‌شد چین در سال جاری همچون گذشته رشد اقتصادی بالای ۶ درصد داشته باشد، ولی اکنون با توجه به شیوع ویروس کرونا این پیش بینی وجود دارد که این نرخ رشد به یک درصد برسد و برخی از کشور‌ها نیز رشد اقتصادی‌شان منفی شود.

 

این دیپلمات پیشین کشورمان، با اعتقاد بر این که «در سطح بین الملل یک وضعیت «پارادوکسیکالی» در حال شکل گیری است»، خاطر نشان کرد: ویروس کرونا نشان داد که تمام جهان به هم پیوسته است و یک کشور نمی‌تواند فقط برای خودش تصمیم بگیرد، کاری به دیگر کشور‌ها نداشته باشد و این ادعا را مطرح کند که تحولات بین الملل بر سیاست‌های این کشور تاثیر گذار نیست. در حال حاضر سیاست برخی از کشور‌ها در جهان از جمله آمریکای دوران ترامپ در ارتباط با این موضوع با شکست مواجه شده است و ویروس کرونا نشان داد که آمریکا نمی‌تواند جدا از دیگران زندگی کنند و در حال حاضر می‌بینیم این کشور براثر شیوع ویروس کرونا دچار سخت‌ترین بحران بعد از جنگ جهانی اول شده است.

 

وی با تاکید بر این که «شیوع ویروس کرونا نشان داد که کشور‌ها نمی‌توانند بدون توجه به تحولات بین المللی و جهانی به تنهایی کشورشان را اداره کنند و همه کشور‌ها تحت تاثیر تحولات صورت گرفته در عرصه بین الملل قرار می‌گیرند»، ادامه داد: از طرف دیگر با شیوع ویروس کرونا شاهد این هستیم که روند جهانی شدن دچار مشکل شده است، پیش از این شاهد گسترش توریسم و ارتباطات جهانی بودیم، ولی کرونا این روند را متوقف کرده است چنان که کشور‌ها سعی می‌کنند با قطع ارتباطات خارجی خود شیوع ویروس کرونا را کنترل کنند.

 

محبعلی با بیان این که کشور‌هایی که کمتر ارتباطات بین المللی از نظر انسانی داشته‌اند تاثیر کمتری از این ویروس گرفتند، ولی کشور‌هایی همچون اسپانیا و ایتالیا که دارای حجم بالای توریسم هستند بیشترین تاثیر را از این ویروس گرفته‌اند، تصریح کرد: ویروس کرونا صرف‌نظر از ساختار فکری، سیاسی، مذهبی و ایدئولوژیک کشورها، تمام بشریت را تحت تاثیر قرار داده است و نشان داد که این بیماری مرز ایدئولوژیک، مذهبی، سیاسی و اقتصادی ندارد.

 

وی در پایان صحبت‌های خود گفت: در حال حاضر بشر احساس می‌کند که با یک درد مشترک رو به رو است و برای مواجه با درد‌های مشابه در آینده باید کنار هم قرار بگیرند و از طرف دیگر می‌بینیم که ویروس کرونا، جدایی‌ها و کشمکش‌های قومی، مذهبی و ایدئولوژیک را تحت تاثیر خود قرار داده است و یک نوع همبستگی جهانی ایجاد کرده است./ ایسنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار