ماجرای معدوم سازی جوجه یکروزه چیست؟-راهبرد معاصر

ماجرای معدوم سازی جوجه یکروزه چیست؟

روز گذشته تصاویری در خصوص معدوم سازی جوجه های یکروزه منتشر شد که واکنش هاای را در پی داشت در ادامه با م می خوانیم که ماجرای معدوم سازی جوجه یکروزه چیست؟
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۷ - ۳۰ فروردين ۱۳۹۹ - 2020 April 18
کد خبر: ۴۰۷۰۸
تعداد نظرات: ۱ نظر

به گزارش راهبرد معاصر، روز گذشته تصاویری در فضای مجازی منتشر شد که حاکی از زنده به گور کردن جوجه های یکروزه می باشد و این اتفاق که به دلیل شیوع ویروس کرونا و کاهش تقاضا انجام گرفته است فاجعه ای بزرگ در صنعت دام و طیور کشورمان می باشد. در ادامه ماجرای معدوم سازی جوجه یکروزهرا با هم می خوانیم.

 

 

ماجرای معدوم سازی جوجه یکروزه 

 

رییس انجمن تولیدکنندگان جوجه یک‌روزه کشور با تاکید براینکه خسارت وارد شده به تولیدکنندگان ماهانه بیش از ۱.۲ میلیارد تومان است، گفت: علت اصلی معدوم‌سازی جوجه یکروزه مربوط به کمبود نهاده‌های طیور سویا و ذرت است.

 

«غلامعلی فارغی» روز شنبه درباره انتشار تصاویری در شبکه‌های مجازی مبنی بر معدوم‌سازی میلیون‌ها قطعه جوجه یک‌روزه در برخی استان‌های کشور افزود: اکنون تولیدکنندگان جوجه یک‌روزه حدود دو ماه است که با شیوع ویروس کرونا و کاهش مصرف و تقاضا دچار و ضرر و زیان هستند، اما بحث معدوم‌سازی ارتباطی به ضرر تولیدکنندگان ندارد.

 

وی با اشاره به اینکه معدوم سازی جوجه یک‌روزه گاهی و به میزان اندک اتفاق می‌افتد و در صنعت و مسائل اقتصادی موضوعی دور از ذهن نیست، اضافه کرد:، اما اینبار حجم معدوم سازی بالاست و این اقدام توسط واحد‌های تولیدکننده جوجه یکروزه و به منظور کاهش خسارت‌های آتی صنعت مرغداری صورت گرفته است.

 

ماجرای معدوم سازی جوجه یکروزه چیست؟

 

جوجه یکروزه بازار ندارد

رئیس انجمن تولیدکنندگان جوجه یک‌روزه کشور می‌گوید: به دلیل تصمیم‌های غیر کارشناسی در ممنوعیت، محدودیت و عوارض صادرات همواره تولید با مشکل روبروست به‌طوری‌که تا اسفندماه سال ۹۸ با ممنوعیت صادرات جوجه یک‌روزه روبرو بودیم.

 

غلامعلی فاروغی بابیان اینکه از اسفندماه ۹۸ ممنوعیت صادرات جوجه یک‌روزه برداشته‌شده است، افزود: بازار صادراتی ما کشور‌های عراق و افغانستان و چند کشور دیگر است که اکنون عراق ممنوعیت واردات ایجاد کرده و بازار‌های صادراتی این محصول ازدست‌رفته است.

 

به گفته فاروغی، برای صادرات گوشت مرغ نیز عوارض صادرات پنج‌هزارتومانی تعیین‌شده بود که موجب شد تولیدکنندگان حتی نتوانند یک کیلوگرم مرغ صادر کنند و حدود یک هفته است که عوارض را به یک هزار و ۵۰۰ تومان کاهش داده‌اند.

 

وی با بیان اینکه با دو روز معدومی جوجه یکروزه اتفاقی برای صنعت طیور نمی‌افتد، گفت: در فروردین ماه ۱۲۰ میلیون قطعه جوجه یک روزه تولید و وارد سالن‌های پرورش شد، اما طبق برنامه برای اردیبهشت ماه ۱۳۴ میلیون قطعه جوجه تولید شده که با توجه به وضعیت صنعت طیور و کمبود نهاده‌ها، مشخص نیست چه میزان معدومی داشته باشیم.

 

 

ماجرای معدوم کردن جوجه های یکروزه

معاون امور تولیدات دام وزارت جهاد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و به علت نبود تقاضا برای خرید مرغ و افت قیمت مرغ قرار شد، تولید جوجه یک روزه محدود شود.

 

 

زنده به گورکردن ده‌ها میلیون جوجه آغاز شد!

براساس اعلام انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه‌های یکروزه معدوم سازی تمام جوجه‌های کشور تا یکشنبه انجام می شود.



معاون امور تولیدات دام وزارت جهاد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و سبب نبود تقاضا برای خرید مرغ و افت قیمت مرغ قرار شد، تولید جوجه یکروزه محدود شود.

 

قرار بود تولید تخم مرغ نطفه دار را کاهش دهند.

 

 

 

ماجرای معدوم سازی جوجه یکروزه چیست؟

 

 

معدوم‌سازی دور از ذهن نیست

رئیس انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه کشور با تأکید بر اینکه خسارت واردشده به تولیدکنندگان ماهانه بیش از ۱.۲ میلیارد تومان است، گفت: علت اصلی معدوم‌سازی جوجه یک‌روزه مربوط به کمبود نهاده‌های طیور سویا و ذرت است.


فارغی افزود: اکنون تولیدکنندگان جوجه یک‌روزه حدود دو ماه است که با شیوع ویروس کرونا و کاهش مصرف و تقاضا دچار و ضرر و زیان هستند، اما بحث معدوم‌سازی ارتباطی به ضرر تولیدکنندگان ندارد.


وی با اشاره به اینکه معدوم‌سازی جوجه یک‌روزه گاهی و به میزان اندک اتفاق می‌افتد و در صنعت و مسائل اقتصادی موضوعی دور از ذهن نیست، اضافه کرد:، اما این بار حجم معدوم‌سازی بالاست و این اقدام توسط واحد‌های تولیدکننده جوجه یک‌روزه و به‌منظور کاهش خسارت‌های آتی صنعت مرغداری صورت گرفته است.


رئیس انجمن تولیدکنندگان جوجه یک‌روزه کشور بابیان اینکه هیچ تولیدکننده جوجه یک‌روزه و مرغداری اقدام به نابودی تولید و سرمایه خود نمی‌کند، اظهار داشت: علاوه بر کمبود نهاده‌های طیور باقیمت‌های مناسب، به دلیل وجود مرغ گوشتی در سالن‌های پرورش، امکان فروش جوجه یک‌روزه وجود ندارد.


به گفته وی، درواقع تولیدکنندگان مرغ گوشتی هر کیلوگرم مرغ زنده را ۶ هزار تومان می‌فروشند درحالی‌که باید این محصول را حداقل کیلویی ۱۰ هزار تومان بفروشند تا بتوانند نهاده‌های موردنیاز را تأمین کنند.


فاروغی تصریح کرد: با توجه به گزارش‌های موجود به دلیل کاهش تقاضا، مرغ گوشتی روی دست تولیدکنندگان باقیمانده است بنابراین تا زمانی که سالن‌های پرورش خالی نشود تولیدکنندگان جوجه یک‌روزه با مشکل روبرو هستند.

 

جز معدوم سازی هیچ راهی نداریم


وی بیان کرد: قبل از عید ستاد تنظیم بازار عددی را برای تولید جوجه یک‌روزه در نظر گرفت تا مردم شب عید مردم بتوانند از این پروتئین ارزان‌قیمت استفاده کنند لذا همان زمان در ستاد تنظیم بازار گفتیم این تعداد زیاد است و بیش از ۱۳۰ میلیون جوجه نباید تولید شود، اما همکاران اصرار کردند و این تعداد را تولید کردند.

 

وی گفت: از طرفی شرایط تامین دان با مشکل مواجه شده و مرغداران برای تامین ذرت و سویا دچار مشکل شدند که انگیزه را برای جوجه‌ریزی کاهش می‌دهد در نتیجه جوجه‌ها جذب نمی‌شود و در جوجه کشی می‌مانند.

 

فاروغی افزود: از آنجا که جوجه‌های یک روزه بیش از ۲۴ ساعت نمی‌توانند در جوجه‌کشی بمانند و جوجه‌کشی باید برای جوجه‌های روز بعد آماده باشد همکاران ما ناچار شدند جوجه‌های مازاد را روانه کوره‌ها و چاه‌های تلفات کنند که صحنه‌های دلخراشی است.

 

کمبود نهاده‌های طیور حتی در بازار سیاه

رییس انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه کشور گفت: در حال حاضر نهاده‌های طیور در گمرکات موجود است، اما ارز مورد نیاز این بخش تخصیص نیافته است بنابر این تا زمانی که نهاده طیور نباشد تولید معنی ندارد، زیرا جوجه و مرغ برای زنده ماندن به دان و نهاده نیازمند هستند.

 

وی اظهار داشت: پیش از این تولیدکنندگان با مشکل قیمت نامناسب نهاده‌های طیور روبرو بودند، اما اکنون این نهاده‌ها در بازار سیاه نیز یافت نمی‌شود.

 

فاروغی با بیان اینکه ارز رسمی برای تامین نهاده‌های تولید در چنین شرایطی هدر روی است، افزود: اکنون مرغی که باید برای وزن ۲.۵ کیلوگرم نزدیک یک کیلو و ۷۰۰ گرم دان مصرف کند، وزنش به چهار کیلوگرم رسیده یعنی ۲.۵ کیلوگرم دان مصرف می‌کنند.

 

بدتصمیمی مسوولان و دعوای وزارتخانه‌ها چالش صنعت طیور

رییس انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه کشور درباره آینده صنعت طیور افزود: با توجه به شرایط اقتصادی فعلی و با وجود بد تصمیمی و بی تصمیمی‌های مسوولان، نمی‌توان برای صنعت مرغداری کشور آینده‌ای تصور کرد.

 

وی با بیان اینکه هزینه دعوای بین وزارتخانه‌ها را تولیدکنندگان صنعت طیور می‌پردازند، ادامه داد:

تصمیم‌گیری‌های آنی یکی از چالش‌های جدی صنعت طیور است.

 

از دست رفتن بازار صادراتی جوجه یکروزه

فاروغی درباره صادرات جوجه گفت: همچنین به دلیل تصمیم‌های غیرکارشناسی در ممنوعیت، محدودیت و عوارض صادرات همواره تولید با مشکل روبروست به طوری که تا اسفندماه سال ۹۸ با ممنوعیت صادرات جوجه یکروزه روبرو بودیم.

 

وی با بیان اینکه از اسفندماه ۹۸ ممنوعیت صادرات جوجه یکروزه برداشته شده است، افزود: بازار صادراتی ما کشور‌های عراق و افغانستان و چند کشور دیگر است که اکنون عراق ممنوعیت واردات ایجاد کرده و بازار‌های صادراتی این محصول از دست رفته است.

 

رییس انجمن تولیدکنندگان جوجه یک‌روزه کشور با اشاره به اینکه بازار صادراتی به ویژه برای موادغذایی و موجود زنده خمره رنگرزی نیست، اظهار داشت: ما برای داشتن تولید موفق باید همانند کشور ترکیه بازار‌های صادراتی ثابتی داشته باشیم.

 

به گفته فاروغی، برای صادرات گوشت مرغ نیز عوارض صادرات پنج هزار تومانی تعیین شده بود که موجب شد تولیدکنندگان حتی نتوانند یک کیلوگرم مرغ صادر کنند و حدود یک هفته است که عوارض را به یک هزار و ۵۰۰ تومان کاهش داده‌اند.

 

رییس انجمن تولیدکنندگان جوجه یک‌روزه کشور راهکار برون رفت از این مشکل صنعت طیور را توجه مسوولان به پیشنهادات عملیاتی و واقعی کارشناسان بخش و تشکل‌ها، برنامه تولید به اندازه نیاز کشور و تامین نهاده‌های طیور با نرخ مناسب و توزیع مستقیم آن به تولیدکنندگان برشمرد.

 

بازار با کمبود مرغ گوشتی روبرو نمی‌شود

فاروغی درباره وضعیت بازار مرغ در ماه‌های آتی گفت: به دلیل انباشت جوجه یکروزه در سالن‌ها برای ماه‌های آینده کمبودی در تامین مرغ گوشتی نداریم، اما دولت باید تدبیری برای نجات این صنعت بیندیشد.

 

ماجرای معدوم سازی جوجه یکروزه چیست؟

 

 

چه کسی دستور معدوم‌سازی جوجه‌های یکروزه را داد؟


نامه‌ای که سه روز پیش از طرف انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یک روزه به واحدهای صنفی ارسال شد، نشان می‌دهد که معدوم‌سازی جوجه‌ها یک تصمیم درون صنفی برای تنظیم تولید بوده است.

روز گذشته تصاویری از معدوم‌سازی جوجه‌های یک روزه منتشر شد. برخی عدم تامین ارز از سوی بانک مرکزی را عامل مشکل واحدهای صنفی برای فروش جوجه‌های یک روزه می‌دانستند که منجر به از بین بردن جوجه‌ها شد.

 

اما نامه‌ای که در روز چهارشنبه ۲۷ فروردین ماه از سوی انجمن صنفی تولید کنندگان جوجه یک روزه به واحدهای صنفی ارسال شده است، نشان می‌دهد که این اتفاق یک تصمیم درون‌صنفی برای تنظیم میزان تولید بوده است و ربطی به دولت ندارد.

 

در این نامه ضمن تاکید با تولید اضافه ۱۵ میلیون جوجه برای فروردین ماه نوشته شده است:«با تشکر از حرکت خودجوش به وجود آمده و موافقت اکثریت هیات مدیره محترم مبنی بر کاهش تولید با تولید ۱۱۵ میلیون، پیش‌بینی اضافه بودن حداقل تولید ۱۵ میلیون جوجه فروردین در خصوص کاهش و کنترل ضروری به نظر می‌رسد.»

 

در ادامه این نامه که به امضای «محمدرضا صدیق‌پور»، دبیر انجمن تولید کنندگان جوجه یکروزه رسیده، آمده است:«روز شنبه و یکشنبه تولید جوجه‌ای به هیچ عنوان نباید صورت بگیرد و این امر با اجماع و همکاری همه‌جانبه تمام اعضا، اعم از بزرگان صنعت، زنجیره‌ها و در نهایت از خود گذشتگی واحدهای تک‌سنی انجام می‌شود. از طرفی با مصوبه اخیر ستاد تنظیم بازار در خصوص ۱۱۵ میلیون تولید اضافه در فروردین، تولید شنبه و یکشنبه اضافه بوده و باید حذف شود.»

 

تولیدکنندگان جوجه یک روزه، مازاد تولید را تهدیدکننده حیات صنعت خود می‌دانند. در شرایط فعلی، کاهش تقاضا و مازاد تولید صنعت آن‌ها را در خطر قرار داده است. در نامه انجمن صنفی برای معدوم‌سازی جوجه‌ها تاکید شده است:«بنابراین برای برون‌رفت از شرایط فعلی که پیشتر مرگ تدریجی صنعت به خصوص بخش تولید جوجه یک روزه است، فقط با همکاری صد در صدی تمام اعضا امکان‌پذیر است و هر واحد باید نقش ناظر برای انجام صحیح این حرکت را به عهده بگیرد.»

 

ماجرای معدوم سازی جوجه یکروزه چیست؟

 

 

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
Germany
۲۱:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
0
0
با این روش ناجوانمردانه غذا سر سفره مسلمان ها می برید انهم در ماه رمضان؟ اگر ما بحای غذا کوفت بخوریم از این که شرافت مندانه تره. لازمه علمای بزرگوار برای طیور داری و شیلات و دام داری قوانین اسلامی رو یک بار دیگه بوسیله مجلس و مردم به این تولید کنندگان سود پرست یاداوری و اخطار دهند. دستوردهنده ها باید دادگاهی بشن. اگر دسته ای از جوجه ها بنا بر نظر دام داران با مدارک کتبی واقعا بیمار هستند. با روشی انسانی تر مثل بی هوش کردن از بین برده شوند نه با آزار و اذیت و رنج و درد له کردن و زنده به گوری و خفه کردن و لگرد کردن و با ریختن روهم و شکستن استخوان هاشون که شکنجه محسوب میشه. این کار خیلی بی شرفی میخواد. این گوشتی که قرار ما اینجوری بخوریم کوفتمان بشود و نخوریم.عهد کردم دیگه لب به مرغ نزنم.
بعد با اینهمه شکنجه و عذاب و زنده بگور کردن این جوجه های بدبخت میخواهیم روزه بگیریم و قربت ان الله! وای برما! که هرگز رستگار نخواهیم شد و فقط سرخدا کلاه میگذاریم!
تو روستاها کلی ادم فقیر هست اونا کلی نون خورد و باقیمانده سیفی جات و میوه دارند که میتونن به این جوجه ها بدند و پرورش اش بدن تا دراین دوره کرونا کمی از فقرشون رو کم کنه. این تولید کنندگان میتونستند این چوچه های اضافه رو بعنوان زکات مالشون به روستائیان فقیر ببخشند تا ثوابی هم ببرن. مرگ بر لیبرالیسم سودچو
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار