به گزارش راهبرد معاصر، بهروز رحیمی در ارتباط ویدئو کنفرانسی با خبرنگاران ضمن تسلیت ایام شبهای قدر، گفت: پدیده کرونا با تمام سختیهایی که بر دوش نظام سلامت وارد کرد، سبب وفاق و همدلی بیشتری نیز شد. لازم است یاد شهدای مدافع سلامت را گرامی بداریم.
وی با اشاره به فعالیتهای صندوق در ایام شیوع کرونا، افزود: با توجه به نقش دانشجویان پزشکی و حضور آنها هم بر بالین بیمار و هم در سایر بخشهای پشتیبانی به نظرم حوزه دانشجویی در این بخش اصلا تعطیل نبود. در این ایام دریافت اقساط وامهای دانشجویی را به تعویق انداخته و همچنین از دریافت هزینههای خوابگاههای دانشجویی در این نیمسال صرف نظر کردیم. از سوی دیگر تلاش کردیم تا تمام اقدامات در مجموعه صندوق رفاه دانشجویی به شکل الکترونیکی انجام شود و نیازی به حضور فیزیکی دانشجو نباشد.
وی درباره تفاهمنامه سازمان بیمه سلامت و وزارت بهداشت برای پوشش بیمهای دانشجویان پزشکی نیز اظهار کرد: یکی از دغدغههای جدی ما پوشش بیمه دانشجویان پزشکی بود. با توافق سازمان بیمه سلامت مقرر شد جامعه هدف ۲۲ هزارنفری شامل دانشجویان PHD، دستیاری و رزیدنتی به همراه خانوادههایشان تحت پوشش قرار گیرند. بر این اساس ۵۰ درصد از این حق بیمه توسط وزارت بهداشت پرداخت شده و ۵۰ درصد مابقی را که صندوق رفاه دانشجویان پرداخت میکند نیز پس از فراغت از تحصیل از خود دانشجو اخذ خواهیم کرد. همچنین در خصوص بیمه تکمیلی این افراد نیز در حال مذاکرات بیشتر هستیم.
وامهای دانشجویی محور پرسش دیگری بود که رحیمی در پاسخ به آن گفت: امسال وامهای دانشجویی با درصدهای مختلفی رشد خواهند کرد، به شکلی که به طور میانگین ۳۰ درصد افزایش وامها را شاهد خواهیم بود. در این میان توجه ویژهتر ما به دانشجویان تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد است.
وی خاطرنشان کرد: تا پایان سال ۹۸ مطابق با جدول منابع ۱۲۰ میلیارد تومان وام به جامعه هدف ۸۰ هزار نفری دانشجویان دادیم که این رقم امسال به ۳۰۰ میلیاردتومان افزایش خواهد یافت و جامعه هدفی معادل ۱۱۰ هزار نفر را تحت پوشش قرار خواهد داد.
رئیس صندوق رفاه دانشجویی وزارت بهداشت به آغاز اعطای وام به دانشجویان دستیاری نیز اشاره کرد و با تاکید بر اینکه تا پیش از سال ۹۸ وامی در خصوص دانشجویان دستیاری وجود نداشت، گفت: خوشبختانه با مذاکرات مداومی که با سازمان برنامه و بودجه داشتیم و با همراهی مجلس شورای اسلامی بودجه مناسبی برای این وام ایجاد شد که با استفاده از ظرفیت بانکی این عدد به ۱.۵ برابر رسانده شد و در نظر داریم ۱۵ هزار دانشجوی دستیاری از این وام برخوردار شوند.
به گفته وی، دانشجویان دستیاری از شریفترین اقشار دانشجویی هستند که بار زیادی در این مدت در بخش درمان بر دوش آنها محول میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه یکی از دغدغههای وزیر بهداشت توجه به زیرساختهای حوزه دانشجویی است، تصریح کرد: در این راستا ردیف بودجهای ۳۰ میلیارد تومانی برای تعمیر، تجهیز و... خوابگاههای دانشجویی در قالب تفاهمنامهای با سازمان برنامه و بودجه در نظر گرفته شده است تا وضعیت خوابگاهها ارتقا پیدا کند.
توجه به ساخت خوابگاهها بویژه پروژههای ناتمام از دیگر اولویتهای صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت است که رحیمی عنوان و این را هم اضافه کرد: اکنون ۴۸ پروژه نیمهتمام خوابگاهی داریم که میتواند اسکان ظرفیت ۲۰ هزار نفری از دانشجویان را پوشش دهد. با استفاده از ظرفیت تبصره ۹ بودجه و تفاهمهایی که با دانشگاههای علومپزشکی و بانکهای عامل منعقد کردهایم، امیدواریم پیش از پایان سال حدود ۳۰ خوابگاه را تکمیل کنیم؛ در بحث ساخت این خوابگاهها و برای تامین منابع آن ملاحظات کافی صورت گرفته است.
رحیمی ادامه داد: تاکنون متاسفانه از حضور خیرین برای ساخت خوابگاهها غافل بودیم که طی جلسات متعددی که با این عزیزان برگزار شد، در نظر داریم در سال جاری چند پروژه را با کمک این افراد پیش ببریم.
به گفته وی، خوابگاههای ما در وزارت بهداشت از قدیمیترین خوابگاهها است، به همین دلیل بسیاری از نکات ایمنی که امروزه حائز اهمیت است، در این خوابگاهها منظور نشده و اولویت ما در تجهیز خوابگاهها همین موضوعات است.
رئیس صندوق رفاه دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه از بین ۴۸ پروژه خوابگاهی ناتمام مانده، ۱۰ خوابگاه متاهلی داریم، ادامه داد: اولویت اصلی تبصره ۹ بودجه نیز همین خوابگاههای متاهلی است.
رحیمی درباره بازگشایی خوابگاهها نیز افزود: بازگشایی مجدد خوابگاهها با توجه به شیوع کرونا منوط به تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا است و تمام موازین بهداشتی با حداکثر سختگیری انجام خواهد شد. در این مدت تعطیلی خوابگاهها هماهنگیهای لازم نیز برای خرید تجهیزات و به روزرسانی نیاز خوابگاهها در این زمینه انجام شده است.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر هیچ لیست انتظاری برای اعطای وام به دانشجویان وجود ندارد، اظهار کرد: تمام لیستهایی که از دانشگاهها ارائه شده وام خود را دریافت کردهاند. درصورتی که دانشجویی جا مانده باشد، میتواند با تماسی تلفنی و به راحتی این موضوع را از صندوق رفاه دانشجویان پیگیری کند.
رحیمی درباره اعطای پاداش به دانشجویان پزشکی فعال در بحران کرونا، خاطرنشان کرد: تمامی دانشجویانی که در این روزهای سخت درکنار ما بودند، از پاداش تقریبا یک میلیون تومانی بهرهمند خواهند شد. اینکه این وام در قالب بلاعوض اعطا شود و یا در پایان دوره تحصیل اخذ شود، هنوز مشخص نیست و نحوه پرداخت آن متعاقبا اعلام خواهد شد.