دورکاری بانوان شاغل ادارات خوزستان در روز چهارشنبه به مناسبت روز زن اتوبوس و مترو در این روز رایگان شد هشدار بارش‌های سنگین در ۵ استان؛ بارش برف و باران در ۱۵ استان از فردا چهارشنبه مدارس نمونه دولتی حذف می‌شوند؟ هوا سرد می‌شود / باران تا جمعه در تهران ادامه دارد مدارس و دانشگاه‌های کدام استان‌ها و شهر‌ها چهارشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۴ تعطیل است؟ جزئیات جدید پرونده قتل «منصوره قدیری» اعلام شد مدارس مازندران به دلیل شیوع آنفولانزا، فردا چهارشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۴ مجازی شد تمام مقاطع آموزشی خراسان رضوی فردا چهارشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۴ مجازی شد تمام مدارس سیستان و بلوچستان فردا چهارشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۴ مجازی شد کشف قلک‌های ۱۸۰۰ساله مملو از سکه پنجمین پرواز بارورسازی ابر‌ها در حوضه آبریز دریاچه ارومیه انجام شد مدارس و دانشگاه‌های کدام استان‌ها فردا سه‌شنبه ۱۸ آذر ماه ۱۴۰۴ تعطیل شد؟ اطلاعیه مهم درباره فعالیت مدارس مازندران فردا سه‌شنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۴ جولان آنفلوآنزا در کشور؛ شیوع بیش از سه‌برابری نسبت به حد هشدار! مدارس و دانشگاه‌های چهارمحال و بختیاری تا پایان هفته تعطیل شد 

علت افزایش آمار مبتلایانِ کرونا در روز‌های اخیر

رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا با تاکید بر اینکه افزایش آمار مبتلایان به کرونا در روز‌های اخیر به معنای افزایش ابتلا به کرونا نیست، گفت: علت این افزایش در آمار به دلیل تغییر تمرکز ما از بیماران بستری در بیمارستان به کل جامعه است.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۷ - ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۹ - 2020 May 17
کد خبر: ۴۳۱۱۷

به گزارش راهبرد معاصر، دکتر حق‌دوست در خصوص کم شدن میزان رعایت نکات بهداشتی نسبت به روز‌های ابتدایی شیوع کرونا از سوی مردم، گفت: باید در نظر داشته باشیم تحمل جامعه و افراد یک تحمل بی نهایت نیست، مردم نیاز دارند بیرون بروند و چرخ اقتصاد نیاز به چرخش دارد. این موضوع تنها مخصوص ایران نیست و توصیه‌های ما باید بر اساس نیاز جامعه باشد.

 

 وی با بیان اینکه تخمین زده می‌شود در برخی کشور‌های اروپایی، بروز افسردگی و حتی خودکشی به سبب ویروس کرونا ممکن است تلفاتی بیش از ویروس کرونا بر جامعه ایجاد کند، اظهار کرد: باید نگاه به این بحران جامع باشد تا تمام نیاز‌های مردم را پاسخگو باشیم. پس قسمتی از کاهش فاصله گذازی اجتماعی و فیزیکی لاجرم در ایران و جهان به وجود خواهد آمد.

 

برای سفر رفتن هنوز زود است

وی در پاسخ به این پرسش که آیا مردم می‌توانند با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به سفر بروند یا خیر، تصریح کرد: بهتر است من پاسخ این سوال را ندهم و خود مردم فکر کنند. اگر یک دقیقه با خودمون فکر کنیم حتما به این نتیجه خواهیم رسید که به سفر نرویم مگر در موارد ضروری که آنهم باید با رعایت پروتکل‌های بهداشتی انجام شود، بنابراین هنوز برای رفتن به سفر تفریحی خیلی زود است.

 

افزایش شناسایی بیماران مبتلا به کرونا

حقدوست با بیان اینکه بیماری کرونا طیف وسیعی دارد، تصریح کرد: افرادی هستند که در طول مدت ابتلا علائمی ندارند و افرادی هم هستند که به مرگ نزدیک می‌شوند. ابزار‌های شناسایی ما به گونه‌ای است که ابتدا افراد با علائم شدید را پیدا می‌کنیم. تمرکز ما در روز‌های ابتدایی بر موارد شدیدی بود که مجبور به آمدن به بیمارستان بودند و شمارش شان می‌کردیم. کم کم با احاطه بیشتر بر بیماری این فرصت ایجاد شد که بیرون از بیمارستان نیز به این بیماری نگاه کنیم و بیمارانی که در جامعه بودند، اما شمرده نمی‌شدند، امروز شمارش می‌شوند. در نتیجه ممکن است تعداد شمارش افراد بیمار بالا رفته باشد، ولی این ابدا به معنای آن نیست که افراد بیشتری در جامعه در حال ابتلا به کووید۱۹ هستند.

 

این اپیدمیولوژیست، با بیان اینکه یکی از ابزار‌های قدرتمند در مدیریت بیماری‌ها، رفتار مردم است، ادامه داد: خدا را شکر از روز‌های اول این رفتار اصلاح شد. مواردی مانند دست دادن، روبوسی کردن و... که از روز‌های اول کنترل شد. ابزار دوم ما که به شدت به آن وابسته بودیم بحث فاصله‌گذاری فیزیکی بود. در فاصله‌گذاری فیزیکی به دلیل اینکه هرکسی در جامعه ممکن است عامل آلودگی باشد، به مردم توصیه می‌شود از یکدیگر فاصله بگیرند و در منزل بمانند.

 

وی با تاکید بر اینکه آمار فعلی جانباختگان کرونا در روز‌های اخیر مربوط به بیماران وخیمی است که حدود یک ماه قبل مبتلا شدند، گفت: این افراد با شیوه‌های مختلفی در ICU نگهداری شده بودند، اما ارگان‌های مختلفشان مشکل پیدا کرده بود. آمار فوتی روز‌های اخیر همگی مواردی نیستند که اخیرا به کووید۱۹ مبتلا شده باشند و تعدادی از کسانی هستند که پیش از این مبتلا شده بودند.

 

تست کرونا از افراد فاقد علامت با پروتکل‌های خاص

حقدوست که در یک برنامه تلوزیونی صحبت می‌کرد، با بیان اینکه از افراد فاقد علامت نیز با پروتکل‌های خاص تست گرفته می‌شود، افزود: اگر فردی علامت دار، به بالغ بر حدود ۱۲۰۰ مرکز مشخص شده برای این بیماری مراجعه کند، از او تست خواهند گرفت و اگر تست مثبت باشد همکارانمان فورا به کسانی مراجعه می‌کنند که در روز‌های اخیر با فرد مبتلا در تماس بوده اند و از این افراد که ممکن است علائمی نداشته باشند نیز تست کرونا گرفته می‌شود./ ایسنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار