ربیعی: وارد فاز مهار کرونا شده‌ایم/ گزینه‌ها برای خطای احتمالی آمریکا علیه نفتکش ایرانی محفوظ است-راهبرد معاصر
عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند سکینه سادات پاد، دستیار رئیس‌جمهور از سمت خود کنار رفت؟ هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا مشخص شدند جمعی از مداحان اهل بیت با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند علم‌الهدی: اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای آنان را پیام توئیتری پزشکیان به السیسی خطیب نماز جمعه تهران: بسترسازان نابودی زیرساخت‌های سوریه پاسخگوی امت اسلامی باشند الحاق شناور‌های بسیار پیچیده و تسلیحات ویژه به نیروی دریایی ارتش فرمانده سپاه خراسان‌جنوبی: آخرین نفری که خط مقدم نبرد با تکفیری‌ها در سوریه را ترک کرد یک پاسدار بود /برای ارتش سوریه جهاد معنایی نداشت ادای احترام فرمانده کل سپاه پاسداران به مقام شهید سلیمانی لاریجانی: یکی از راهبرد‌های دشمن این است که القاء کند همه خسته هستند و نباید به مردم کاری داشت ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند وزرای کار و دادگستری وارد شیراز شدند عملیات مشترک مرزبانان ایران و عراق در مقابله با سلاح‌های غیرمجاز

ربیعی: وارد فاز مهار کرونا شده‌ایم/ گزینه‌ها برای خطای احتمالی آمریکا علیه نفتکش ایرانی محفوظ است

سخنگوی دولت گفت: ما از مرحله مدیریت و کنترل بیماری کرونا عبور کرده‌ایم اکنون وارد فاز مهار بیماری شده‌ایم و نیازمند مشارکت و همکاری مردم هستیم.
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۰ - ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - 2020 May 18
کد خبر: ۴۳۲۲۵

به گزارش راهبرد معاصر؛  علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری خود با خبرنگاران طی سخنانی اظهار داشت: میانگین بهبودی مبتلایان به کرونا رو به رشد بوده است و میزان انتقال از یک نفر به سه نفر در اسفند سال گذشته اکنون به یک نفر رسیده است.

 

وی افزود: یکی از نگرانی‌هایی که وجود داشت عدم رعایت پروتکل‌ها و رعایت نکردن برخی از متولیان یا برخی از گزارشات بود که اقداماتی با تجمع‌های زیاد بدون هماهنگی صورت گرفته است که با ورود رهبر معظم انقلاب و رهنمود ایشان با صراحتی که فرمودند "من تابع نظرات کارشناسی ستاد ملی هستم" این اطمینان خاطر ایجاد شد و مردم مؤمن بیش از سایرین مسایل بهداشتی را مراعات کردند. نگرانی‌های کم هم برطرف شد. ما از مرحله مدیریت و کنترل بیماری کرونا عبور کرده‌ایم اکنون وارد فاز مهار بیماری شده‌ایم و نیازمند مشارکت و همکاری مردم هستیم.

 

سخنگوی دولت ادامه داد: ما در عین حال باید اقتصاد کشور را سرپا نگه داریم و دولت در این زمینه نیز اقدامات ارزشمندی را داشته است و تجربه نشان داده ما می‌توانیم با وجود کرونا اقتصاد کشور را نیز حرکت دهیم.

 

ربیعی اظهار داشت: هیچ دولتی مثل این دولت زیر ذره‌بین رسانه‌ها قرار نداشته است و ما به این افتخار می‌کنیم و بنای دولت این است که تا پایان بر شفافیت خود بیفزاید و شرایط بر نظارت بر تصمیم‌گیری خودمان را روزافزون خواهیم کرد.

 

وی درباره تهدیدهای آمریکا علیه نفتکش ایرانی گفت: هیچ کشوری ملزم به رعایت تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه کشورها نیست و ما هم موظف به انجام تعهدات خود به ونزوئلا هستیم و این درخواست کشور ونزوئلا بوده است. از راهزنی دریایی آمریکا که مسبوق به سابقه است باید اطمینان داشته باشیم و جامعه بین‌المللی نسبت به این بدعت واکنش مناسبی باید نشان دهد. این دست‌اندازی جدید رژیم آمریکاست و به وقاحت بی‌مانندی رسیده است. وزیر امور خارجه هشدار داده و دولت این موضوع را مورد بررسی قرار داده و امیدواریم آمریکا دچار این خطا نشود اما ما همه احتمالات را در نظر می‌گیریم و خیلی زود است که واکنش ایران را بگوییم اما درصورت ارتکاب چنین اشتباهی ما همه گزینه‌ها را برای خود محفوظ می‌دانیم. ما با ونزوئلا خرید و فروش داریم و این ارتباطی به سایر کشورها ندارد.

 

سخنگوی دولت در ادامه درباره نامه دبیر هیئت دولت به دستگاه‌های اجرایی برای جذب نمایندگان مجلس دهم شورای اسلامی گفت: آنچه در فضای مجازی مطرح شد و برخی اظهارات را در این زمینه دیدم، متأسفانه دقیقاً قلب واقعیت صورت گرفته و هدف چیز دیگری بوده و آنچه بیان شده قلب واقعیت است. در بحث تفکیک وزارت بازرگانی قلب واقعیت صورت گرفته ما دقیقاً به‌خاطر اینکه در دوران تحریم که زندگی روزانه و معیشت مردم نیاز به تمرکز در حوزه بازرگانی دارد و باید کالا به‌موقع خریداری شود، به‌موقع سفارش داده شود و بازار کنترل شود این طرح را داشتیم در حالی که بیان شد "این‌ها می‌خواهند وزارتخانه جدید درست کنند که وزارت رانت ایجاد شود". هر تصمیمی می‌گیرید در نقطه مقابل این اظهار نظر صورت می‌گیرد.

 

ربیعی افزود: معمولاً بعد از هر دوره مجلس فشارها برای جذب نمایندگان زیاد می‌شود من به‌نوبه خودم چه در دوره‌ای که وزارت بودم و چه در دوران قبل شاهد این ماجرا بودم که افرادی بودند که به دستگاه‌ها و جاهای مختلف زنگ می‌زدند و آدم معرفی می‌کردند. شما به نهادهای عمومی و سایر دستگاه‌های اجرایی و به بنگاه‌هایی که در بخش‌های غیرمستقیم وزارتخانه‌ها است نگاه کنید و ببینید چقدر هر دوره مجلس از این افراد پیدا می‌کنید.

 

سخنگوی دولت گفت: این رویه مذمومی و سنت غلطی بوده که ما تجربه هم داشتیم و با آن مواجه بودیم. چند روز پیش در یکی از جلسات دولت گزارشاتی رسیده و مسائلی مطرح شده درباره یک وزارتخانه صنعتی گزارشاتی بود که می‌خواهند فشار بیاورند و جذب شوند.

 

وی با بیان این مطلب که به‌منظور جلوگیری از فشار بر وزارتخانه‌ها این موضوع در دولت بحث شد و مذاکره هر وزارتخانه برای جذب افراد ممنوع شد، گفت: با توجه به اینکه فشار به وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها با راحتی بیشتری صورت می‌گرفت، برای همین و برای که دست‌وبال دستگاه‌های اجرایی را باز بگذارند برای "نه‌گفتن" دولت تصمیم گرفت این موارد را به بررسی در کارگروهی که در دفتر رئیس‌جمهور تشکیل می‌شود منوط کند. نمی‌دانم مصوبه خیلی محرمانه چگونه بیرون می‌رود و اعلام می‌شود، مصوبه دقیقاً همین بوده که این کار ممنوع است و اگر هم افرادی قرار است بیایند کمیته‌ای در این خصوص تشکیل شود.

 

وی با تأکید بر اینکه دستگاه‌ها حق به‌کارگیری نمایندگان دور قبل را ندارند، اضافه کرد: اما تعدادی از نمایندگان که در مجلس یازدهم حضور ندارند، اینها کارمند دولت هستند طبیعتاً بعد از دوره نمایندگی باید خود را به دستگاه مربوطه معرفی کنند. تعدادی هم کارمند دولت نیستند اما دارای تحصیلات علمی، مدیریتی هستند و اجرایی بودند و سرمایه انسانی هستند، اینها ممکن است علاقه‌مند باشند که با رعایت قوانین و مقررات مربوطه در بخش‌هایی از دولت قرار بگیرند.

 

سخنگوی دولت با بیان اینکه به‌کارگیری نیرو در سیستم دولتی و پست‌های مدیریتی فرآیند خاص خود را دارد، گفت: در این زمینه از دستگاه‌های امنیتی استعلام می‌شود منع قانونی نداشته باشد بر این اساس ما این کمیته را گذاشتیم تا علاوه بر کارمندانی که می‌خواهند برگردند، افرادی که می‌خواهند بیایند فشار از دستگاه‌ها برداشته شود.

 

ربیعی با ابراز اینکه "خواهیم دید که در این دوره بسیار کمتر از دوره‌های قبل این اتفاق صورت خواهد گرفت"، اضافه کرد: می‌توانم تعداد بیشماری را به شما نشان دهم که در دوره‌های پیشین بدون شایستگی‌ها در جاهای مختلف این افراد به‌کارگیری شدند تا برای یک دوره بعد آب‌نمک بخورند. این کارهای مذموم را ما حتماً دنبال نخواهیم کرد و بنا هم نداریم. این کمیته هم که در دفتر رئیس جمهور تشکیل شد برای غربالگری بود که چنین افرادی وارد نشوند.

 

ربیعی در پاسخ به سؤالی مبنی بر "برخی معتقد هستند دولت دنبال افزایش قیمت ارز تا 25 هزار تومان است و آیا شما این موضوع را تأیید می‌کنید؟" گفت: نه‌تنها در هیچ جلسه دولت بلکه در هیچ کمیته و ستادهای اقتصادی دولت بحث افزایش قیمت ارز مطرح نشده است. نباید بدون اطلاعات و حتی با اطلاعات غلط گفته شود که دولت بنا دارد قیمت ارز را گران کند.

 

وی افزود: در تمام جلسات دولت از سال 1393 تا امروز بنای دولت ثابت نگه‌داشتن قیمت ارز بوده است، حتی بعضی‌ها دیدگاه رییس جمهور را نقد می‌کردند که "شما چرا این‌قدر می‌خواهید قیمت ارز را ثابت نگه‌دارید؟". بسیاری از اقتصاددانان نامه زدند به رییس جمهور که "شما قیمت ارز را رها کنید و این‌قدر سرکوب نکنید."، ولی بنای دولت همیشه بر آن بوده که قیمت ارز افزایش پیدا نکند.

 

سخنگوی دولت ادامه داد: علت واگذاری سهام شرکت‌ها در بورس این بود که به بازار سرمایه عمق بدهیم و شاداب نگه‌داریم، در این زمینه علاوه بر وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و همه دستگاه‌ها کمک کردند و وزارتخانه‌هایی که تولیدی داشتند و می‌توانستند سهم بفروشند کمک کردند. نظر ما این بود که نقدینگی در اینجا جمع شود و به‌سمت خودرو و مسکن و ارز حرکت نکند. باز می‌بینیم توأمان به قیمت ارز و بورس حمله می‌کنند.

 

ربیعی با تأکید بر اینکه "بورس را باید منطقی کنیم"، گفت: قرار نیست که بورس همیشه با یک زاویه رو به بالا باشد و افت‌وخیز هم دارد، اما همه کسانی که دلمان برای کشور می‌سوزد بدانیم که راه‌حل این است که بتوانیم نقدیندگی مردم را به‌سمت حرکت سالم ببریم. بورس یک حرکت سالم است. دستگاه‌هایی که سهام عرضه کردند از نهادهای عمومی امکان سرمایه‌گذاری جدید پیدا کرده‌اند. کسری بودجه دولت با واگذاری سهام ساتا یا شستا ارتباطی ندارد.

 

وی ادامه داد: رقمی که دولت اوراق بفروشد مشخص است و براساس همان هم می‌تواند بفروشد و ارتباطی به دستگاه‌های دیگر ندارد. ما حتی بخش خصوصی را هم تشویق می‌کنیم که سهام خود را به بورس عرضه کنند ولی نه با این هدفی که گفته شده است. اعلام می‌کنم که بالا رفتن قیمت ارز نه‌تنها مطلوب ما نیست بلکه تمام تلاش دولت برای آوردن به یک کانال منطقی به‌عمل خواهد آمد و با سیاست‌هایی که از سوی همتی داشتیم بازارهای پول و ارز به‌رغم فشارهای سنگن تحریم موفق بوده است.

 

‌سخنگوی دولت یادآور شد: به‌علت شیوع کرونا در سه‌ماهه گذشته در فعالیت‌های اقتصادی وقفه داشته‌ایم، حتی‌ کاهش قیمت نفت و فرآورده‌های نفتی اما با همه این‌ها توانستیم ثبات نسبی را نگه‌داریم و معتقدیم که بهبود شرایط و اوضاع باثبات در این بازارها به‌وجود خواهد آمد.

 

وی با اظهار این که "در دو سال گذشته هم شرایط بالا و پایین رفتن و برگشتن ارز به یک ثبات نسبی را داشته‌ایم"، گفت: بنای ما این است که ارز را به کانال پایین‌تر بیاوریم و بنایی بر افزایش آن نداریم و تلاش می‌کنیم که ارز مواد اولیه مورد نیاز صنعت و کارخانه‌ها و کالاهای اساسی و حوزه درمان را تأمین کنیم. باید جامعه فضای روانی آرامی داشته باشد و تحلیل‌های نادرست به همه ضربه می‌زند.

 

سخنگوی دولت در پاسخ به سؤالی درباره اوج گرفتن سفر در ایام تعطیلات عید فطر و تعطیلات تابستانی و ارائه سهمیه بنزین سفر نیز گفت: ما هنوز در شرایط کرونا هستیم و هیچ تصمیمی در این زمینه‌ها نگرفته‌ایم و کماکان برنامه ما تشویق به در خانه ماندن است.

 

ربیعی با تصریح به اینکه کماکان مردم باید به شعار «در خانه بمانید» پایبند باشند، خاطرنشان کرد: این شعار هنوز پابرجاست و نه‌تنها مشوقی برای سفر در این روزها آماده نکرده‌ایم بلکه توصیه می‌کنیم حتماً مردم به‌جز در موارد ضروری، برای سفر اقدام نکنند. الآن تصمیم بازدارنده‌ای نیست که در جاده‌ها مانع سفر مردم شود اما از هموطنان می‌خواهیم که به همکاری‌هایی که تاکنون داشتند کماکان ادامه دهند.

 

سخنگوی دولت با تأکید به اینکه هنوز سفر به‌مصلحت نیست، گفت: خوشبختانه اکنون از لحاظ پایین بودن ابتلای به کرونا وضع خوب و شیب آرام رو به پایین را داریم و تهران کمترین جان‌باخته در مدت شیوع کرونا را تجربه می‌کند. بگذاریم این شرایط ادامه پیدا کند؛ بنابراین ما برنامه مشوقی برای سفر در ایام تعطیلات نداریم.

 

ربیعی با اشاره به افزایش دستمزدها در دولت‌های یازدهم و دوازدهم ابراز داشت: در این دو سال هم که دولت با مشکل روبه‌رو شده است، نه‌تنها هنوز هم در پیشی دادن مزد به تورم عقب نیستیم، ممکن است این موضوع کمتر شده باشد که باید ببینیم تورم قابل پیش‌بینی‌مان چقدر است ولی در مجموع نسبت به هشت سال دوره قبل جلوتر هستیم و فکر می‌کنم 23.1 درصد توانستیم در این چند ماه این شکاف را جبران کنیم.

 

وی با اظهار اینکه "علاقه و نگرانی دولت نسبت به زندگی کارگران و بازنشستگان از ابتدای سال 93 با رویکرد افزایش خرید آنها تا به امروز ادامه داشته است"، عنوان کرد: شرایط بد اقتصاد و ناتوانی سیستم‌های کارفرمایی ما را از اتخاذ تصمیمات بزرگ ما را برحذر داشته است. وزیر کار با دلسوزی تمام در حال بررسی همه گزینه‌ها و راهکارها هستند و از هر فرصتی برای جبران استفاده می‌شود.

 

سخنگوی دولت در پاسخ به سؤالی درباره شیوه برکناری وزارت رحمانی ضمن قدردانی از تلاش‌های وی تأکید کرد: برای دولت کرامت افراد بسیار مهم است. روند برکناری ایشان ناگهانی نبوده و این‌گونه نبود که یک‌شبه دولت و شخص رئیس جمهور به این نتیجه رسیده باشد و در یک آن و لحظه به این نتیجه رسیده باشد که یک فرد عوض شود.

 

سخنگوی دولت با بیان اینکه "در دوران تحریم ما نیازمند استراتژی‌های جدید صنعتی هستیم"، گفت: ما باید استراتژی توسعه صنعتی مطابق با تحریم را متناسب با تحریم دنبال کنیم و اگر فرض کنیم کرونا سال دیگر هم خواهد آمد و تعطیلی در سال‌های آینده خواهیم داشت از حالا باید پیش‌بینی استراتژی صنعتی را داشته باشیم.

 

ربیعی ادامه داد: ما نیازمند برنامه مبتنی بر صادرات غیر نفتی هستیم و صادرات غیرنفتی ایران را باید در کل سیاست‌گذاری صنعتی دنبال کنیم، علاوه بر این حتماً باید تأمین ارز غیرنفتی را تجربه کنیم چرا که نفت و بنزین و حتی بعداً ممکن است پتروشیمی ما هم دچار مشکل شود.

 

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری گفت: ما نیازمند جهشی هستیم و نیازمند برنامه جدید هستیم ما کنار این نیازمند این هستیم قیمت بازار و محصولات ما چه محصولات صنعتی، چه خوراکی مردم کنترل شود و افزایش نیابد و مکاتبات مفصلی در چند ماه گذشته در این زمینه‌ها صورت گرفته است.

 

وی اضافه کرد: نیازمند این هستیم که خودروی ما دچار تنش بازار نشود، علاوه بر این مطالباتی در حوزه مدیریت کلان و شیوه اداره دولت حتی یک وزارتخانه هست که در ارتباط با این مطالبات در نظر گرفته شود.

 

ربیعی با ابراز اینکه "نیازمند اصلاحات مطابق با شرایط خاص کشور و شعار سال بودیم"، گفت: در این وزارتخانه چهار وزارتخانه ادغام شده و تفکیکی هم که صورت نگرفته است. ما نیازمند تصمیم‌گیری در شرایط فشار حداکثری هستیم تا بتوانیم در مجموعه نیازهایی که کشورمان دارد و بخش اعظم آن در این وزارتخانه است، تحول مدیریتی صورت بگیرد. این‌ها متفاوت است با کسی که رفته یک جا پیامی برده با کس دیگری هماهنگ کرده است. یک فرایند تحول بوده در یک نقطه به ثمر رسیده است. روزانه به ده‌ها کمیته به کمیسیون می‌روند هر لحظه که تصمیم‌شان اعلام می‌شود یا در اتاقش آن حضور دارد یا در نقطه هستند موضوع قابل قیاس نیست.

 

سخنگوی دولت با بیان اینکه "مطمئن هستم که تصمیم یک‌شبه گرفته نشده، اصلاً نیاز نیست که تصمیم تصمیم سیاسی بوده باشد و وجه سیاسی نداشت"، گفت: بار دیگر به‌سهم خودم به‌نمایندگی از دولت از همه زحمات آقای رحمانی تشکر می‌کنم و برخلاف مطالبی که مطرح شده تصمیم دولت حرفه‌ای و فنی بوده و امیدوار هستیم حاصل آن در خودرو و سایر موارد استراتژی‌های صنعتی دیده شود.

 

ربیعی در پاسخ به سؤالی درباره اقدام اخیر صهیونیست‌ها در اشغال بخشی از کرانه باختری گفت: اقدامات پی‌درپی که رژیم اسراییل انجام می‌دهد در تضاد آشکار با قطعنامه‌های سازمان شورای امنیت است. این رژیم ابتدایی‌ترین قوانین بین‌المللی را نادیده می‌گیرد و ماهیت گسترش‌طلبی این رژیم امروز بر هیچ کس پوشیده نیست.

 

وی تأکید کرد: این عمل را به‌طور قطع محکوم می‌کنیم چرا که پیامدهای آن بی‌ثباتی و خشونت بیشتر در منطقه است. مردم فلسطین این زورگویی و گسترش سراسر نامشروع را که براساس الگوهای منسوخ مدام دنبال می‌کند برنمی‌تابند. متأسفانه آمریکا در دل طرح معامله قرن این اجازه را به رژیم صهیونیستی داده است و ما معتقدیم این کار موجب ناامنی بیشتر در منطقه و گسترش ناامنی برای ساکنان مناطق اشغالی و حتی در عرصه بین‌المللی می‌شود.

 

سخنگوی دولت بار دیگر تأکید کرد: ما ضمن محکوم کردن این رفتارها از تمام ابزار خود از مجامع بین‌المللی استفاده و همچنان از مردم مظلوم فلسطین حمایت خواهیم کرد.

 

ربیعی یادآور شد: در همین زمانی که این رژیم اشغالگر سرزمین زیادی را به سرزمین‌های خود اضافه می‌کند کسی چیزی نمی‌گوید، اما این رژیم اشغالگر کوچکترین اتفاقی در ایران می‌افتد شروع به جوسازی می‌کند و مقبره‌ای را در استان همدان که یک حرکت مشکوکی بوده و حتی هیچ آسیبی به بیرون بنا هم نرسیده و سالم است و حتی افرادی که این کار را کردند تحت تعقیب هستند، می‌خواهند نشان دهند که هموطنان یهودی ما در ایران مورد حمله و هجوم هستند.

 

سخنگوی دولت گفت: ‌یهودی‌ها قرن‌ها است که در ایران زندگی توأم با احترام داشتند و ما اجازه نمی‌دهیم که عده‌ای به‌بهانه‌های مختلف موجب اختلاف شوند و ‌به رژیم کودک‌کش ظالم اجازه سوء استفاده بدهند تا علیه مردم ایران اظهار نظر کند. به‌طور قطع یهودیان ایران واقف به همزیستی و حقوق شهروندی در ایران هستند و با اقدامات رژیم اشغالگر هم مخالف هستند.

 

وی گفت: ایران برخلاف آنچه اظهار می‌کنند یک جامعه یهودی‌ستیز نبوده است و ما از امنترین کشورها برای اقلیت‌های دینی از جمله یهودیان بودیم و هستیم. آنچه ما با آن مقابله می‌کنیم زورگویی، کودک‌کشی و اشغالگری یک جریان فکری حاکم بر یک سرزمین است.

 

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری درباره حذف برخی کالاها و محصولات کشاورزی از شمول اختصاص ارز 4200تومانی گفت: تأمین تمام مواد اولیه کارخانه‌ها نیاز ضروری برای دولت است، اگر ارز مورد نیاز کالاهای واسطه‌ای و مواد اولیه را نتوانیم تأمین کنیم با یک بیکاری گسترده در کشور مواجه می‌شویم.

 

سخنگوی دولت اضافه کرد: از طرف دیگر نیاز داریم دارو و تجهیزات پزشکی مورد نیاز را تأمین کنیم. برای اینکه از جیب بیمار هزینه نشود باید تأمین ارز کنیم تا هزینه‌های گزاف درمان به بیماران تحمیل نشود که البته این مسائل تا قبل از سال 92 بسیار اتفاق می‌افتاد و دولت تدبیر و امید سعی کرد با تأمین ارز مورد نیاز با قیمت مناسب جلوی این مسئله را بگیرد.

 

وی بیان کرد: ما نمی‌خواهیم تورم به‌اندازه‌ای بالا برود که کالاهای اساسی دست مردم نرسد باید همه این مسائل را همزمان اداره کنیم تا بتوانیم تولیدات بخش کشاورزی را ارزان‌تر به دست مردم برسانیم. برخی کالاها با این که 100 درصد تولید داخلی هستند با این حال بیش از 80 درصد به ارز خارجی متکی هستند و وابستگی دارند و نزدیک 20 درصد هم که مربوط به دستمزدها و تجهیزات و اجاره‌بهای مکان است به ارز مربوط نیست.

 

سخنگوی دولت تصریح کرد: ما در این شرایطی تصمیم‌گیری می‌کنیم و کشور را اداره می‌کنیم که ایالات متحده آمریکا حتی کوچکترین مدخل ارز به کشور را کنترل می‌کند؛ این قصه هژمونی ظالمانه و غم‌انگیز در عرصه دنیا حاکم است و اروپایی‌ها و کشورهای دیگر و حتی برخی کشورهای همسایه نمی‌توانند آن‌طور که دلشان می‌خواهد رفتار کنند.

 

ربیعی افزود: ما در این شرایط سعی کردیم با این استراتژی که صادرات را افزایش دهیم بتوانیم از طریق آن کالاهای مورد نیاز را وارد کنیم؛ تداوم همه عرصه‌ها با ارز 4200 تومان امکان‌پذیر نیست و به‌سمت اولویت‌بندی در این زمینه می‌رویم.


وی خاطرنشان کرد: با مشخص کردن اولویت‌گذاری آنچه مورد نظر دولت است عدم افزایش قیمت‌ها است؛ اگر یکی دو قلم کالا حذف شده اما در زمان خود اقدام نمی‌شود به این علت است که با ارز 4200 تومان چند سال اخیر خریداری شده و در انبارها موجود است که باید به بازار بیاید و فروخته شود چون آن خریدها با ارز 4200تومانی انجام شده است.

 

ربیعی گفت:‌ اگر برخی از تصمیمات دیر انجام می‌شود به‌دلیل وجود فاصله زمانی است که اگر رعایت نشود بازار با یک افزایش قیمت زیاد در همان کالا روبه‌رو می‌شود. با شروع فصل برداشت از تیرماه هر سال حبوبات داخلی وارد بازار می‌شود و تعادل ایجاد می‌کند که با وزیر صمت در حاشیه دولت صحبت کردم اکنون بین‌فصلی است و نیاز مردم را با حبوبات وارداتی تأمین کردیم که به‌علت افزایش قیمت ارز مقداری هم دچار تغییر شد.

 

سخنگوی دولت گفت: کشور در حبوبات به‌طور میانگین بین 20 تا 60 درصد وابسته است و یکی از سیاست‌های ما کشت حبوبات در آینده خواهد بود و در زمینه حبوبات هم با تولیدات داخلی قیمت‌ها متعادل خواهد شد. اکنون دیگر دوران درآمد ارز 700میلیاردی گذشته است؛ در شرایط فعلی هنر ما در این بوده است که با تلخ‌ترین تحریم‌ها بتوانیم کشور را مدیریت کنیم. تورم کنونی برای ما قابل پذیرش نیست. کارکرد کمیته‌های تخصصی در این زمینه به‌خوبی پیش می‌رود و ما قطعاً افزایش قیمت‌ها در تمام حوزه‌ها را تحمل نمی‌کنیم.

مطالب مرتبط
ارسال نظر