چرا همه نگاه ها به مجلس یازدهم دوخته شده است؟-راهبرد معاصر
رئیس‌جمهور عازم قاهره شد رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد  واکنش صمصامی به گران سازی نرخ ارز؛ وزیر اقتصاد استیضاح شود + عکس اطلاعیه سپاه: شبکه ضد امنیت ملی در قزوین متلاشی شد بیانیه سپاه / آغاز دورانی نوین از پروسه شکست دشمنان امت اسلامی و غلبه جبهه مقاومت بر توطئه ترکیبی جبهه باطل سخنگوی دولت: اغلب بنزین تولیدی کشور مطابق با استانداردهای یورو ۴ است ابراهیم‌پور: مطالبات معلمان بازنشسته نیمه دوم ۱۴۰۰ در سال آینده پرداخت می‌شود آملی لاریجانی: در مجمع با شفافیت مخالف نیستیم، اشکال ما مساله خروج مجلس از حدود اختیارات خود بود
نمایندگان مجلس یازدهم در گفتگو با راهبرد معاصر بررسی کردند:

چرا همه نگاه ها به مجلس یازدهم دوخته شده است؟

تعمیق مشکلات معیشتی جامعه طی سال های اخیر، کار را برای مجلس یازدهم بسیار حساس تر از مجالس پیشین کرده است. علی رغم هم سویی مجلس دهم با دولت، مشکلات اقتصادی جامعه به نحو احسن بر طرف نشده است و حل نسبی این مشکلات، می تواند نقطه عطف مجلس یازدهم باشد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۹ - ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ - 2020 June 01
کد خبر: ۴۴۳۱۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ چهارشنبه هفتم خرداد ماه بود که یازدهمین دوره از مجلس شورای اسلامی تشکیل شد، مجلسی که از زمان انتخاباتش تفاوت را می توانستیم احساس کنیم از نوع بستن لیست انتخاباتی تا نوع شعاری که نامزدهای انتخاباتی می دادند. در این دوره از مجلس شورای اسلامی خیلی از نمایندگان تنها هدفشان تامین معیشت مردم و اقتصاد ضعیف است تا بتوانند این دو موضوع مهم را به یک نقطه عطفی برسانند. یکی از مهترین تفاوت های این مجلس نسبت به مجالس قبلی این است که مجلس زمانی روی کار آمد که وضعیت اقتصاد و معیشت مردم اصلا قابل توصیف و تعریف نیست. شیوع ویروس کرونا، بالا رفتن قیمت ارز، خودرو، مسکن و.... کار را برای مجلس یازدهم سخت کرده است. ولی اکثر نماینده ها تمرکزشان بیشتر بر روی یک موضوع است؛ بهبود معیشت مردم.

 

در ادامه خبرنگار راهبرد معاصر با چندتن از نمایندگان دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی به گفتگو پرداخته است.

 

ایجاد فراکسیون فضای مجازی و فن آوری اطلاعات در مجلس یازدهم

اقبال شاکری، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی درباره پیام رهبری به مناسبت دوره جدید یازدهم مجلس شورای اسلامی گفت: مقام معظم رهبری در پیام خود به مجلس به موضوعات متعددی اشاره داشتند که یکی از محوری ترین آنها بحث های اقتصادی بود. ایشان گفتند طی ده سال گذشته نمره خوبی به اقتصاد نمی دهیم و این مساله را به عنوان اولویت مجلس برشمردند البته با رویکرد رسیدگی به اقشار مستضعف به این منظور که هر لایحه ای که از طرف دولت می آید و هر طرحی که از طرف نمایندگان به مجلس اعلام می شود باید همیشه کنترلی داشته باشد تا این لایحه و طرح در مورد زندگی و معیشت و کسب و کار مردم خصوصا مستضعفین تاثیری دارد یا خیر؟

 

وی در ادامه افزود: هر نوع اصلاحات اقتصادی در زمینه کنترل نرخ تورم و کنترل نقدینگی و بهبود فضای کسب و کار و جهش تولید و اقتصاد مقاومتی و بحث مسکن و اشتغال جوانان و ... باید در اولین گام از بررسی زندگی مردم مستضعف بگذرد و اول آن بخش را تحت تاثیر قرار بدهد و مشکل آنها را حل کند.

 

شاکری تصریح کرد: ما باید مطمئن باشیم که در اثر این برنامه ها تغییرات مثبتی در زندگی آن بخش رخ می دهد. این مساله به طور جدی در دستور کار مجلس قرار دارد و گفتگوهایی در کارگروه اقتصادی مجلس صورت گرفته است که باید هر چه زودتر به شکل جهت گیری مجلس یازدهم اعلام شود.

 

این نماینده مجلس با اشاره به ریل گذاری مجلس که در پیام رهبرانقلاب دیده می شد گفت: ریل گذاری ها نشان می دهد مجلس برای امور جاری کشور از این مسیر می گذرد. بنابراین دولت و دستگاه های اجرایی و اجرا کنندگان این مصوبات باید به این ریل بازگردند. در این رابطه مجلس باید از ابعاد نظارتی خود استفاده کند این ضعفی است که ما به طور گسترده ای با آن روبرو بودیم. به نظر من، ظرف یکی دو ماه آینده جهت گیری و ریل گذاری لازم بر بستر اقتصاد مقاومتی و جهش تولید شکل می گیرد و اعلام می شود.

 

شاکری در پاسخ به این پرسش، که انتقادات زیادی بر مساله نظارت در مجلس دهم وارد است مجلس یازدهم در این رابطه چه عملکردی خواهد داشت؟ اظهار داشت: مجلس یازدهم کاستی های مجلس قبلی را جبران خواهد کرد. یکی از نقاط ضعف مجلس دهم که موجب شد مجلس از راس امور خارج شود عملکرد ضعیف در نظارت موثر بر امور کشور بود. این وظیفه از طریق کمیسیون ها و ابزار تذکر و سوال و استیضاح و همچنین رای اعتماد به وزرای احتمالی و ابلاغ تخلفات به قوه قضاییه نظارت صحیح خود را اعمال می کند.

 

وی در ادامه این پرسش گفت: علاوه بر این موارد نظارت گسترده برای انجام امور در کشور نیازمند زیر ساخت های کافی در حوزه فن آوری اطلاعات است. من به عنوان یکی از نمایندگان به شدت در حوزه خود این موضوع را دنبال می کنم تا سامانه فن آوری اطلاعات بتواند در سریعتر زمان ممکن اطلاعات مورد نیاز مجلس و نمایندگان را در اختیار آنان قرار بدهد تا انحراف دستگاه ها از آن موضوعات و مصوبات به سرعت مشخص شود. نباید مدت زمان زیادی بگذرد و بعد از اینکه اتفاقات ناگوار رخ داد و سرمایه ها از بین رفت مجلس متوجه شود و اعلام نظر کند. باید زیر ساخت های اطلاعاتی را در این موضوع به یاری طلبید. من احتمال می دهم فراکسیون فضای مجازی و فن آوری اطلاعات در مجلس ایجاد شود.

 

به این مجلس خوشبین هستم

همچنین رحمت الله فیروزی نماینده نظنز درباره پیام رهبرانقلاب گفت: امروز مهمترین وظیفه مجلس انجام کار کارشناسی دقیقی است که سیاست های منتهی به خروج اقتصاد کشور از وابستگی و استقرار اقتصاد مقاومتی را بررسی کند. موانع سرمایه گذاری و تسهیلات لازم برای ایجاد کسب و کار در کشور عمده مباحثی هستند که مجلس باید آنها را بررسی کند و اگر در این مسیر نواقصی قانونی وجود دارد بر طرف شود و یا اگر قانون به درستی اجرا نمی شود از ظرفیت نظارتی مجلس استفاده شود. باید در این خصوص نظر کارشناسی علمای اقتصاد لحاظ شود.

 

وی در ادامه اضافه کرد: مجلس یازدهم باید عمل به توصیه های رهبری را به عنوان مهمترین کار خود بداند و بستری فراهم شود تا دیدگاه ها و مواضع آقا رعایت شود و تسهیل کننده گسترش تولید و ایجاد فضای مناسب کسب و کار در کشور باشد.

 

فیروزی با اشاره به فضای مجلس یازدهم گفت: این مجلس از افراد با تجربه اجرایی تشکیل شده است. همانطور که مشاهده می کنید تعدادی وزیر و مدیران اجرایی در سطوح استاندار در این مجلس وجود دارد همچنین مدیران کل و یا افرادی قوی در حوزه اجرایی که شناخت دقیقی از مشکلات کشور دارند. از این رو می توان با وحدت و انسجام نقاط ضعف و اشکالات را شناسایی کرد و در جهت رفع آن ها عمل نمود. من به این مجلس امیدوارم که انشاا... خواسته های مقام معظم رهبری که همانا رضایت مندی مردم است را فراهم کند.

 

این نماینده مجلس با درباره معیشت مردم و اقدامات مجلس در این راستا گفت: ما باید دو کار را به صورت هم زمان در دستور کار مجلس داشته باشیم. اول کارهای اساسی است که منجر به نتیجه ان یعنی ایجاد اشتغال و رونق تولید؛ همچنین توجه به اقشار آسیب پذیر جامعه تا معیشت آنها دچار مشکل نباشد. از جمله تسهیلات و کمک ها و یارانه بر کالاهای مورد نیاز این قشر است. مهمترین سرمایه انقلاب مردم است و مردم نباید در این دایره آسیب ببینند.

 

فیروزی درباره انتخاب قالیباف به عنوان ریاست مجلس تصریح کرد: ایشان با توجه به تجاربی که در حوزه های مختلف مدیریتی و اجرایی کشور کسب کرده است نشان داده مدیری باهوش و توانمند و مدیری عملیاتی و اجرایی است رای بالای مجلس نشان دهنده نقاط قوت ایشان است ترکیب هیات رییسه مجلس در هم آمیختگی علم و تجربه و عمل است که نقطه امیدواری است.

 

همه نگاه ها به مجلس یازدهم دوخته شده است

احمد رسول نژاد نماینده دماوند و فیرزکوه در مجلس شورای اسلامی  درباره اولویت های مجلس یازدهم در بحث فرهنگ و اقتصاد گفت: مهمترین اولویت مجلس یازدهم اقتصاد خواهد بود. مسائل اقتصادی نظیر تورم و گرانی و معیشت مردم و در کنار آنها مسائل اجتماع مرتبط به اقتصاد چون کاهش ازدواج و افزایش طلاق و مشکلاتی از این دست مسائل و مشکلات اساسی جامعه ما هستند. قطعا تا شش ماه بعداز شروع به کار مجلس یازدهم باید تاثیر خود را در بعد اقتصادی و فرهنگی مجلس و در معیشت مردم نشان بدهد.

 

وی در ادامه افزود: اگر مایل به حضور گسترده مردم در انتخابات 1400 باشیم باید تمام تلاش و توانمان را در این مسیر به کار ببریم. پیشنهاد من به هیات رییسه مجلس حذف تعطیلات تابستانی مجلس و لغو مرخصی ها است و ما باید برای این برنامه به صورت دو شیفت و سه شیفت کار کنیم ما نیاز به کار شبانه روزی و جدی داریم و به نظر می رسد همه نگاهها به مجلس یازدهم دوخته شده است و چه کسانی که در انتخابات شرکت کردند و چه کسانی در انتخابات نبودند به مجلس یازدهم امید دارند.

 

رسولی نژاد تصریح کرد: توقع من سه جلسه علنی در شنبه و یک شنبه و سه شنبه این هفته بود پیشنهاد خود من افزایش یافتن تعداد جلسات کمیسیون های علنی است. کمیسیون های اقتصادی و فرهنگی مجلس باید با جدیت تلاش کنند و در ماه های اول مجلس یازدهم باید به دور از هر گونه پرداختن به حاشیه به فکر حل کردن مشکلات اساسی جامعه باشیم.

 

وی با اشاره به مجلس دهم گفت: در مجلس دهم شاهد مواردی بودیم از جمله این که دختر فلان آقا سهم پدر خود از سفره انقلاب را به رخ کشید. در مجلس یازدهم باید به سهم فقرا و نیازمندان و کارگران و کارمندان از سفره انقلاب پرداخت و این تعیین تکلیفی است که باید در این مجلس رخ بدهد برخورداری همگان از امکانات و امتیازات وظیفه مجلس است.

 

این نماینده مجلس در پاسخ به این سوال که رهبرانقلاب در پیام خود به مجلس، درباره خطوط اصلی اقتصاد ملی سخن گفتند،  وظیفه مجلس در این مورد چیست؟ تاکید کرد: مقام معظم رهبری بارها و بارها در خصوص اقتصاد مقاومتی و نگاه به درون و توجه به استعدادهای ملی تذکراتی داده اند ایشان در پیام نوروزی خود در خصوص جهش تولید صحبت کردند در این خصوص باید به رفع موانع تولید همت کنیم.

 

وی در ادامه افزود: نام گذاری های ایشان بسیار دقیق و حساس است و نباید فقط به شکل شعاری با این عناوین برخورد کرد. صرف انتشار اطلاعیه و بیانیه و بنر و پلاکارد کافی نیست. بلکه باید در عمل این هدف را پیاده کرد. جلسات ما با تولید کنندگان نشان می دهد این طیف مشکلات زیادی دارند. متاسفانه به دلیل بخش نامه ها و دستور العمل هایی که مرتبا در حال تغییر هستند تولیدکنندگان و صادرکنندگان ما تکلیف خود را نمی دانند. درحال حاضر یکی از مشکلات اصلی این بخش موانعی است که بر سر راه تولید قرار گرفته است و مجلس وظیفه دارد این موانع را رفع کند.

 

عمده نمایندگان مجلس یازدهم وامدار جریان ها و افراد سیاسی نیستند

احسان ارکانی، نماینده نیشابور در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگار راهبرد معاصر، رهبری پیامی که به مجلس ارسال کردند یکی از بندهای این پیام درباره بحث معیشت مردم بود. با توجه به این پیام مجلس یازدهم چه اقداماتی در دستور کار خود دارد؟ گفت: یکی از محور های اساسی در مجلس یازدهم بحث عدالت خواهد بود. همانطور که رهبری در سخنان خود به این مساله اشاره کردند و تاکید داشتند. این موضوع باید به طور ویژه پیگیری شود یکی از مباحث مهم در بحث عدالت بویژه در حوزه معیشت بحث شکاف طبقاتی ایجاد شده است

 

وی ادامه داد: قاعدتا اقداماتی حمایتی در حوزه حمایت از مستضعفین و دهک های پایین تر و محرومین و مستاجرین و افرادی که بدون سرپناه هستند و همچنین جوانانی که بیکارند و شغلی ندارند اعم از موضوعاتی است که باید در راستای ترویج عدالت توسط مجلس دنبال شود. می توان به بحث افزایش حداقل حقوق کارگران در دنباله این بحث اشاره کرد.

 

ارکانی ادامه داد: متاسفانه امسال در شرایطی که تورم بالای 40% توسط بانک مرکزی اعلام شده بود افزایش حقوق کارگران به تعبیری 15 تا 21 درصد بود. در حقیقت یعنی ما نسبت به تورم سفره کارگران را به نصف کاهش داده ایم. با این نوع عمل کردن قطعا نمی توانیم ادعا داشته باشیم که در مسیر ترویج عدالت و حمایت از اقشار آسیب پذیر هستیم. از چند روز قبل مساله ای مرتبا به ما انعکاس داده می شود و گفته شده علی رغم اعلام دولت در بحث یارانه معیشتی به افرادی که بر اثر کرونا بیکار شده اند امروز کارگران ساختمانی حتی یک ریال از این مبلغ را نگرفته اند این موضوع میلیون ها نفر را در سطح کشور تحت الاشعاع قرار داده است و این موضوع باید در مجلس مورد قانون گذاری و نظارت قرار بگیرد.

 

این نماینده با اشاره به بحث فرهنگ که در پیام رهبرانقلاب دیده می شد گفت: مساله فرهنگ همواره موضوعیت داشته است تا جاییکه حضرت آقا می فرمایند برای هر طرح و پروژه ای باید پیوستی فرهنگی داشته باشیم یعنی حتی برای پروژه های عمرانی نیز باید پیوستی فرهنگی داشت و تاثیر و نقش این پروژه چه بازخوردی در حوزه فرهنگی دارد و اهداف فرهنگی حاصل از این پروژه چه خواهد بود. قاعدتا باید در مجلس به طور ویژه به این مساله بپردازیم. بخصوص مواردی که به ازدواج جوانان مرتبط است باید در کانون توجه مجلس باشد و دولت را به تحریک بیشتر وادار کنیم. این انتظار از مجلس می رود.

 

وی در پاسخ به این سوال، مجلس دهم در میان جامعه ایجاد بی اعتمادی کرد چگونه می توان اعتماد را به مردم بازگرداند؟ تصریح کرد: تفاوت عمده این مجلس این است که عمده نمایندگان این مجلس وامدار جریان ها و افراد سیاسی نیستند و یک شبه نام آنها به توصیه شخصیت یا مقامی سیاسی وارد یک لیست نشده است و در حالی سر از مجلس در نیاورده اند که حتی موکلین خود آنها در شهرشان اسم آنها را بلد نباشند. ولی در این مجلس عمدتا اینطور نیست و حتی خود ما که از شهرستان آمده ایم بدون اتکا به جریان های سیاسی و جریان های ثروت و قدرت حضور پیدا کردیم و رای ما متکی به خود مردم بود و امروز نیز به خود مردم متعهد هستیم و به حزب و گروه و دسته سیاسی وابسته نیستیم و نگاه ما این است که کار نادرست و ناصواب و تخلف از انجام وظایف توسط هر شخص و دستگاهی باشد با نظارت مجلس مواجه خواهد شد اگر مجلس بتواند بعد نظارتی خود را تقویت کند به جایگاه واقعی خود یعنی در راس امور بودن می رسد و ما در این مسیر با کسی تعارف ندارد.

 

ارکانی درباره ضعف لاریجانی در اداره مجلس دهم گفت: من قبول دارم بسیاری مجلس دهم را مجلس آقای لاریجانی می نامند و به شخص اشاره می کنند. این در حالی است، مجلسی که باید عصاره فضایل ملت باشد در اختیار یک شخص قرار بگیرد و در راستای تمایلات فردی یک شخص باشد که نتیجه همین مجلس دهم خواهد بود.

 

وی ادامه داد: آقای لاریجانی در وضعیت مجلس دهم نقش پر رنگی داشتند. در رقابت آقای قالیباف و آقای میرسلیم تفاوت زیادی وجود دارد با رقابت حداد عادل و لاریجانی در مجلس هشتم و یا رقابت لاریجانی و عارف در مجلس دهم. رقبای لاریجانی در این دو مورد حداقل صد رای داشتند ولی آقای میرسلیم در مقابل 230 رای آقای قالیباف فقط نه رای داشت و نمی توان ایشان را رقیب جدی اقای قالیباف دانست چون او به طور شخصی شرکت کرده بود و نمی توان ایشان را حتی نماینده یک جریان فکری پر رنگ ولو اقلیت دانست. آقای فریدون عباسی نیز 7 یا 8 رای آورد.

 

این نماینده مجلس تصریح کرد: انتخاب آقای قالیباف حاصل توجه ویژه همه نمایندگان حتی کسانی مثل من که در جریان فکری ایشان نبودم است. من زمانی معاون آیت الله رییسی در آستان قدس بودم و در دولت نهم و دهم مسئولیت کلیدی داشتم و هم معاون استاندار خراسان بودم و هم مشاور وزیر کار و مدیر کل روابط عمومی وزارت کار بودم و من را با ان دولت می شناسند ولی اولویت من در انتخاب آقای قالیباف حفظ وحدت جریان انقلابی راه یافته به مجلس یازدهم بود. من عقیده دارم همه کسانی که در این مجلس حضور یافته اند شاخص ترین چهره ای را که می تواند اعتبار ریاست مجلس را بر گرداند و در جلسه سران سه قوه در کنار آقای روحانی و رییسی به عنوان وزنه ای مهم قرار بگیرد آقای قالیباف است و ما با این نگاه و برای حفظ وحدت به ایشان رای دادیم ضمن اینکه سوابق ایشان را بسیار پر رنگ تر می دیدیم.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده