رد ادعای آمریکا در پرونده شکایت ایران در دادگاه لاهه/پول های بلوکه شده ایران بر می گردد؟-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین

رد ادعای آمریکا در پرونده شکایت ایران در دادگاه لاهه/پول های بلوکه شده ایران بر می گردد؟

دیوان بین‌المللی دادگستری مستقر در لاهه روز چهارشنبه برای اعلام‌نظر در پرونده توقیف دارایی‌های بانک مرکزی ایران تشکیل جلسه داد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۱۵ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ - 2019 February 13
کد خبر: ۴۷۳۹

به گزارش راهبرد معاصر ، دیوان بین‌المللی دادگستری، مستقر در شهر لاهه هلند، روز چهارشنبه با حضور نمایندگان ایران و آمریکا برای رسیدگی به پرونده توقیف دارایی‌های بانک مرکزی ایران تشکیل جلسه داد.

 

دیوان عالی آمریکا سال ۲۰۱۵ حکم به مصادره ۱.۷۵ میلیارد دلار از دارایی‌های بلوکه‌ شده ایران داد و قرار شد که این دارایی‌ها به خانواده‌های قربانیان انفجار مقر تفنگداران آمریکایی در بیروت در سال ۱۹۸۳ میلادی پرداخت شود.

 

دولت جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۹۵ دعوایی را علیه ایالات متحده آمریکا به دلیل ضبط و توقیف اموال بانک مرکزی به استناد عهدنامه مودت مورخ ۱۹۵۵ میلادی (۱۳۳۴ شمسی) مطرح کرد.

 

شکایت دولت جمهوری اسلامی ایران علیه ایالات متحده آمریکا نزد دیوان از این رو صورت گرفته است که در عهدنامه ۱۹۵۵ (عهدنامه مودت) تصریح شده که هر یک از طرفین می توانند اختلافات ناشی از تفسیر یا اجرای این عهدنامه را به دیوان بین المللی دادگستری ارجاع دهند. آمریکا چند ماه پیش اعلام کرد از این عهدنامه خارج شده است.

 

رد ادعای آمریکا در پرونده شکایت ایران در دادگاه لاهه/پول های بلوکه شده ایران بر می گردد؟

 

«عبدالقوی احمد یوسف»، رئیس دیوان، با رد استدلال آمریکا گفت که خروج از عهدنامه مودت، اثری روی صلاحیت دیوان مذکور برای بررسی پرونده شکایت ایران ندارد. او گفت دیوان به اتفاق آرا ایراد آمریکا درباره قابل استماع نبودن ادعای ایران را رد کرده است.

 

رئیس دیوان تصریح کرد عهدنامه مودت در تاریخ طرح دعوی معتبر بوده و بر همین اساس دیوان لاهه صلاحیت رسیدگی به این پرونده را دارد.

در پایان این جلسه، با موافقت دیوان مقرر شد رأی نهایی درباره شکایت ایران در جلسه‌ای که تاریخ آن مشخص نیست اعلام شود.

ارسال نظر