نگرانی اتحادیه اروپا از تصویب قانون امنیت ملی هنگ کنگ-راهبرد معاصر
هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان ۱۹۰۵ نظامی سوری از عراق به کشورشان تحویل داده شدند اردوغان: از ثبات سوریه و حاکمیت آن بر سرزمین‌های خود حمایت می‌کنیم اسپوتنیک: عراق روند بازگرداندن ۲۰۰۰ سرباز سوری را از امروز آغاز می‌کند پوتین: روسیه ۴ هزار نیروی ایرانی را از سوریه به تهران منتقل کرد / هنوز بشار اسد را پس از آمدن به مسکو ندیده‌ام پزشکیان در نشست دی هشت: کشور‌های اسلامی با همگرایی مقابل جنایات رژیم صهیونیستی بایستند مصر رئیس گروه دی۸ شد سخنگوی وزارت خارجه: حملات اسرائیل منجر به تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی یمن شد واکنش انصارالله به حمله هوایی اسراییل: به هر تجاوزی پاسخ می‌دهیم/ حمایت از غزه ادامه دارد

نگرانی اتحادیه اروپا از تصویب قانون امنیت ملی هنگ کنگ

علیرغم هشدارهای پکن در خصوص هرگونه مداخله خارجی، اتحادیه اروپا با صدور بیانیه‌ای ضمن ابراز نگرانی از تصویب قانون امنیت ملی هنگ کنگ از پکن خواست از محدود کردن استقلال این منطقه دوری کند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۳ - ۱۱ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 01
کد خبر: ۴۸۶۱۱

به گزارش راهبرد معاصر؛اتحادیه اروپا با صدور بیانیه‌ای از تصویب قانون امنیت ملی «هنگ کنگ» در کنگره ملی خلق چین ابراز نگرانی کرد.

طبق گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای اروپایی اتحادیه اروپا، اتحادیه اروپا در بیانیه خود با مطرح کردن این ادعا که چین بدون در نظر گرفتن جامعه مدنی هنگ‌ کنگ، این قانون را تصویب کرده، نوشت: «اتحادیه اروپا نگرانی عمیق خود را از این قانون که بدون هیچ‌گونه رایزنی مؤثر قبلی با شورای قانونگذاری و جامعه مدنی هنگ کنگ به تصویب رسید، ابراز می‌کند».

علیرغم هشدار پکن درباره هرگونه مداخله در امور داخلی هنگ کنگ، اتحادیه اروپا در بیانیه خود با متهم کردن چین گفت: «اتحادیه اروپا سهم جدی در تداوم ثبات و و شکوفایی هنگ کنگ تحت اصل "یک کشور، دو نظام» دارد. اتحادیه اروپا، به حفظ استقلال هنگ کنگ مطابق با قوانین اساسی و تعهدات بین‌المللی و احترام به این اصل اهمیت زیادی می‌دهد».

اتحادیه اروپا در ادامه به پکن توصیه کرد: «اتحادیه اروپا، حفظ کامل حقوق و آزادی‌های فعلی ساکنان هنگ کنگ و مطبوعات و انتشارات و همچنین آزادی انجمن‌ها و تجمعات و راهپیمایی‌ها و تظاهرات‌ها را ضروری می‌داند».

این بیانیه در پایان ضمن ابراز نگرانی درباره در معرض خطر قرار گرفتن استقلال هنگ کنگ با تصویب قانون امنیت ملی ادامه داد: «اتحادیه اروپا از چین درخواست می‌کند تا از هرگونه اقدامی که استقلال هنگ کنگ در زمینه حقوقی که شامل حقوق بشر نیز می‌شود، خودداری کند».

این بیانیه تأکید کرد«اتحادیه اروپا در حال ارزیابی پیامدهای چنین قانونی است و همچنان نگرانی‌های خود را در گفت‌وگو با چین ابراز خواهد کرد. اتحادیه اروپا همچنان تحولات را از نزدیک دنبال خواهد کرد».

این بیانیه پس از آن ارائه شد که مقامات ارشد اتحادیه اروپا روز گذشته اعلام کردند در حال آماده‌سازی پاسخی هماهنگ به قانون امنیتی جدید چین در ارتباط با هنگ‌کنگ هستند.

دولت چین می‌گوید هدف این قانون، مقابله با براندازی، تروریسم و مقابله با مداخلات خارجی در امور هنگ‌کنگ است. دولت هنگ‌کنگ نیز اعلام کرده هر تحریمی یک شمشیر دو لبه است که نه تنها به منافع هنگ‌کنگ بلکه به اقتصاد آمریکا نیز ضربه بزرگی وارد خواهد کرد.

کشورهای غربی به رهبری آمریکا به دنبال اعمال فشار به چین برای کاهش تسلط این کشور بر هنگ کنگ هستند. این در حالی است که سیاست «یک کشور، دو سیستم» یا سیاست «چین واحد» از سال ۱۹۷۹ تا به امروز موضع رسمی دولت‌های آمریکا و اروپا بوده و طبق آن واشنگتن هنگ‌کنگ و تایوان را بخشی از سرزمین اصلی چین می‌داند اما آمریکا در عمل طی سال‌های اخیر با اقداماتی از قبیل فروش تسلیحات پایبندی کامل به این سیاست نشان نداده است.

اتحادیه اروپا در شرایطی از تصویب قانون امنیت ملی هنگ کنگ ابراز نگرانی کرده که «ژانگ شیائومینگ» رئیس امور «هنگ کنگ» و «ماکائو» در چین امروز (چهارشنبه) در واکنش به اقدامات کشورهای غربی از جمله اتحادیه اروپا در آماده‌سازی پاسخی هماهنگ به پکن در پی تصویب قانون امنیت ملی هنگ کنگ تأکید کرد که مسئله هنگ کنگ به منتقدان خارجی ربطی ندارد.

وی توضیح داد: «هدف از تصویب قانون امنیت ملی هنگ کنگ، قطعاً هدف قرار دادن گروه مخالفان و طرفداران دموکراسی بعنوان دشمن نیست بلکه سیاست یک کشور، دو نظام نشانگر «تحمل سیاسی» دولت است».

منبع: فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار