غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

هشدار خرازی به اروپایی‌ها درباره فروپاشی برجام

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت:تلاش آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران و اقدام سه کشور اروپایی در آژانس و رفتار مشکوک مدیرکل آژانس نه تنها بازدارنده جمهوری اسلامی نخواهد بود، بلکه به فروپاشی برجام می‌انجامد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۴ - ۱۳ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 03
کد خبر: ۴۸۸۱۹

به گزارش رویداد معاصر سید کمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در اظهاراتی تاکید کرد: اروپایی‌ها باید بدانند که نتیجه سیاست‌های غلط آن‌ها بی شک موجب فروپاشی کامل برجام خواهد شد و اگر تا به حال به دلیل همسایگی با خاورمیانه و آثار امنیتی مستقیم فروپاشی برجام، در کلام از ادامه حیات نیمه جان برجام حمایت کرده‌اند، ادامه این وضعیت از سوی ایران قابل تحمل نیست.

وی عنوان کرد: سیاست های یکطرفه و نادرست سه کشور اروپایی عضو برجام و در راس آن‌ها آمریکا برای توقف فعالیت‌های هسته ای صلح آمیز ایران همواره نتیجه ای معکوس داشته است و ایران مصمم تر به توسعه فناوری هسته ای خود ادامه داده است.

خرازی یادآور شد: تلاش آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت سازمان ملل و اقدام سه کشور اروپایی در آژانس بین المللی انرژی هسته ای علیه ایران و رفتار مشکوک مدیرکل آن سازمان نه تنها بازدارنده ایران نخواهد بود، بلکه بی تردید به فروپاشی برجام خواهد انجامید.

وی عنوان کرد: اینک که مدیرکل آژانس به ملاقات برایان هوک مسئول امور ایران در دولت آمریکا رفته است و خبر آن نیز رسماً منتشر شده است نشان می‌دهد که وابستگی و عدم استقلال آقای گروسی تا چه حد است که بی پروا به هماهنگ کردن اقدامات خود با مرکز توطئه علیه ایران می‌پردازد.

وزیر اسبق امور خارجه بیان کرد: این ملاقات نشان می‌دهد که آقای گروسی از کجا دستور می‌گیرد و اقدام سه کشور اروپایی در کجا برنامه ریزی شده است.

وی خاطرنشان کرد: آنها باید نتیجه فشارهای غرب را یکبار دیگر مرور کنند و به یاد آورند که وقتی سه کشور اروپایی در دولت اصلاحات به وعده‌های مذاکراتی خود عمل نکردند و حتی نپذیرفتند که ایران با تعداد بسیار محدودی ماشین سانتریفیوژ تجربه غنی سازی خود را ادامه دهد، در اواخر دولت اصلاحات تعلیق غنی سازی متوقف و پلمپ کارخانه یو‌.سی‌.اف اصفهان شکسته شد و در دولت بعد تعداد سانتریفیوژهای ایران به ۱۹۰۰۰ عدد رسید  و وقتی آنها از تحویل سوخت ۲۰ درصد برای راکتور تهران جلوگیری کردند، ایران رأساً اورانیوم ۲۰ درصد لازم را تولیدکرده آن را در میله‌های مخصوص آن قرار داد و با نصب آنها در راکتور تهران، مشکل را به دست دانشمندان خود حل کرد.

کمال خرازی ادامه داد: در دولت یازدهم نیز گرچه ایران به دلیل توافق برجام محدودیت‌هایی را پذیرفت، ولی در برابر خروج آمریکا از برجام و عدم اجرای تعهدات کشورهای اروپایی ساکت ننشست و به طراحی ماشین‌های سانتریفیوژ پرقدرت ادامه داد و برخی دیگر از تعهدات خود را به تعلیق درآورد.

وی تصریح کرد: امروز ایران قادر است ماشین‌هایی را بسازد که بیش از ۲۰ برابر ماشین‌های اولیه از قدرت غنی سازی برخودارست و با راه­ اندازی آنها گام‌های بلندتری را در عکس العمل نسبت به اقدامات غرب بردارد.

به گزارش فارس، سید کمال خرازی عنوان کرد: اروپایی‌ها باید بدانند که نتیجه سیاست‌های غلط آن‌ها بی شک موجب فروپاشی کامل برجام خواهد شد و اگر تا به حال به دلیل همسایگی با خاورمیانه و آثار امنیتی مستقیم فروپاشی برجام، در کلام از ادامه حیات نیمه جان برجام حمایت کرده‌اند، ادامه این وضعیت از سوی ایران قابل تحمل نیست. آنها باید بدانند که جمهوری اسلامی ایران در طول ۴۰ سال عمر خود نشان داده است که در برابر زورگویی‌های بیگانگان  تسلیم نخواهد شد و هر بار فشار بر ایران بیشتر شده است، ایرانیان را در ادامه مسیر خود مصمم تر ساخته است.

وی گفت: ایران امروز قادر است ماشین‌های قدرتمند سانتریفیوژ خود را به تعداد بسیار بالا بسازد و راه اندازی کند و در زمانی کوتاه قدرت تولیدی خود را در واکنش به عدم اجرای تعهدات طرف مقابل، به ۹۰ هزار سو برساند، چنانچه در همین مدت کوتاه نیز پس از تعلیق برخی از تعهدات خود براساس گزارش آژانس بیش از ۱۵۰۰ کیلو اورانیوم غنی شده تولید کرده است. 
 
سید کمال خرازی در پایان تصریح کرد: غرب باید بداند که نه تحریم اقتصادی و نه تحریم تسلیحاتی ایران را از مسیر راهبردی مستقل خود باز نخواهد داشت چنانچه تا به حال نیز ایران در برابر فشارهای حداکثری غرب، سیاست خودکفایی خود را به سرعت پی گرفته است و توفیقات غیرقابل انکاری را در تولید تسلیحات دفاعی مورد نیاز خود به دست آورده است.

به گزارش فارس، سه کشور اروپایی عضو برجام (آلمان، فرانسه و انگلیس) اخیرا پیش نویس قطعنامه‌ای را به شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه کردند که با ۲۵ رای مثبت در این شورا تصویب شد. کاظم غریب‌آبادی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در آژانس هم در واکنش به این اقدام اعلام کرد که اقدام مقتضی و مناسب را در واکنش به این قطعنامه اتخاذ می‌کند و مسئولیت و عواقب آن، بر عهده بانیانش خواهد بود

در این قطعنامه از ایران خواسته شده است به تعهدات خود در چارچوب ان.پی.تی و پروتکل الحاقی کاملا پایبند باشد.

«رافائل گروسی» مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی نیز بعد از تصویب قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام، گفت این سازمان به فشار بر ایران برای گرفتن پاسخ درباره مکان‌های مورد نظر ادامه می‌دهد.

سخنگوی وزارت خارجه ایران همان روز قطعنامه شورای حکام را غیرسازنده و غیر قابل پذیرش خواند و گفت: این قطعنامه یک زیاده‌خواهی آشکار و طلبکاری سیاسی از سوی آمریکا و سه کشور اروپایی است و ایران زیاده‌طلبی را از جانب هیچ کشور و سازمانی نمی‌پذیرد.

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر