واکنش روسیه به مشخص نبودن مکانیسم حل اختلاف در برجام-راهبرد معاصر

واکنش روسیه به مشخص نبودن مکانیسم حل اختلاف در برجام

یک دیپلمات ارشد روسیه گفته ساز و کل حل و فصل اختلافات در برجام فاقد رویه‌های روشن و مورد توافق است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۹ - ۱۴ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 04
کد خبر: ۴۸۸۹۷

به گزارش راهبرد معاصر، یک دیپلمات ارشد روسیه با اشاره به درخواست ایران برای فعال‌سازی «ساز و کار حل اختلافات» در برجام نوشته این ساز و کار فاقد رویه‌های روشن و مورد توافق است. 

 

«میخائیل اولیانوف»، نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین در توئیتر نوشت: «ایران از کمیسیون مشترک برجام درخواست کرده نگرانی‌هایش در خصوص اجرای توافق توسط فرانسه، آلمان و انگلیس را از طریق "مکانیسم حل اختلاف" رفع کند.این سومین بار است که مشارکت‌کنندگان برجام سعی می‌کنند ساز و کار حل اختلاف را که فاقد رویه‌های روشن و مورد توافق است فعال کنند.» 

 

اولیانوف این توئیت را در واکنش به نامه «محمد جواد ظریف»، وزیر خارجه ایران به «جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا منتشر کرده است. 

 

در پی اقدام سه دولت اروپایی ( آلمان، انگلیس و فرانسه ) در ارائه پیش نویس قطعنامه در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی و همچنین تداوم عدم پایبندی نسبت به تعهدات بین المللی ناشی از برجام و مصوبات کمیسیون مشترک، محمدجواد ظریف روز پنجشنبه طی نامه‌ای به آقای بورل یک بار دیگر موارد عدم پایبندی کشورهای اروپایی را طبق بند ۳۶ برجام به کمیسیون مشترک جهت حل و فصل ارجاع داد.

 

«سید عباس موسوی»، سخنگوی وزارت خارجه ایران درباره محتوای این نامه گفت: «در نامه وزیر امور خارجه تاکید شده است که هرگونه مداخله در همکاری‌های پادمانی جاری بین ایران و آژانس مغایر با مفاد برجام بوده و می‌تواند بر مبانی همکاری‌های پادمانی موجود تاثیرات منفی داشته باشد.»

 

پیش از این نیز در دو مرحله دیگر موارد عدم پایبندی ایالات متحده و سه کشور اروپایی طبق بند ۳۶ برجام توسط جمهوری اسلامی ایران به کمیسیون مشترک ارجاع شده بود که با توجه به عدم حل و فصل اختلافات مزبور، منجر به کاهش تعهدات ایران طی پنج گام شد.

 

سه کشور اروپایی عضو برجام (آلمان، فرانسه و انگلیس) اخیرا پیش نویس قطعنامه‌ای را به شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه کردند که با ۲۵ رای مثبت در این شورا تصویب شد.

 

در این قطعنامه از ایران خواسته شده است به تعهدات خود در چارچوب ان.پی.تی و پروتکل الحاقی کاملا پایبند باشد.

 

«رافائل گروسی» مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی نیز بعد از تصویب قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام، گفت این سازمان به فشار بر ایران برای گرفتن پاسخ درباره مکان‌های مورد نظر ادامه می‌دهد./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر