به گزارش راهبرد معاصر؛ باور کنید اروپا و سازمانهای بینالمللی همان آمریکا و اسرائیل و فتوکپی برابر با اصل هستند، هرچند برخی تلاش دارند آمریکا را هم روتوش کنند! تصویب دو قطعنامه ضدایرانی شورای حکام انرژی اتمی و شورای حقوق بشر و ارائه قطعنامه پیشنهادی تمدید تحریم تسلیحاتی ایران با تلاش مشترک آمریکا و فرانسه و انگلیس و آلمان براساس گزارشهای دبیران کل سازمان ملل و آژانس بینالمللی انرژی اتمی در عرض یک هفته نوید دهنده آشکارتر شدن فریبکاری و ریاکاری دلقکهای اروپایی در سازمانهای بینالمللی در همراهی پشت پرده با آمریکا و لبخندزدنهای ظاهری با ایران است. در این خصوص چند نکته مهم:
۱- درحالی قطعنامه حقوق بشری علیه ایران در حمایت از یک جاسوس و یا یک قاچاقچی صادر میکنند که انگار نه انگار خود نئولیبرالِهای نژادپرستِ اطو کشیده در کشورهایشان، خشم مردم از بیعدالتی و نقض حقوق اولیه بشر یعنی «بگذار نفس بکشم» و بهویژه علیه رنگینپوستان را با گلوله پاسخ میدهند و جنبشهای ضد بیعدالتی و نژادپرستی و بردهداری و سرمایهداری به اوج خود رسیده اما فریادشان برای مطرح شدن در شورای کذایی حقوق بشر محلی از اعراب ندارد.
۲- درحالی قطعنامه تسلیحاتی علیه ایران میدهند که انگار نه انگار سالانه میلیاردها دلار تسلیحات و بمبها و سلاحهای پیشرفته را برای کشتار مردم در اختیار دولتهای دیکتاتورِ وابسته به خود در منطقه و تروریستهای تکفیری قرار میدهند.
۳- درحالی قطعنامه هستهای علیه ایران تصویب میکنند که انگار نه انگار خود هر روز در حال نوسازی زرادخانههای اتمیشان و اولین استفادهکننده از بمب اتمی علیه یک ملت بیدفاع هستند و رژیم صهیونیستی را مجهز به کلاهکهای هستهای کردهاند! انگار نه انگار کشتن میلیونها انسان با سلاحهای آنها و بمبهای اتمیشان نه تنها نقض حقوق بشر بلکه جنایت جنگی علیه بشریت است!
۴- در دهه نخست قرن۲۱ بازرسان آژانس در بازرسیهای مکرر خود و حتی نمونهبرداری از دو مکان درخواستی، چیزی پیدا نکردند و پرونده این مکانها ذیل عنوان اطلاعات ادعایی یا PMD بسته شده و معلوم شد ادعای آمریکا و رژیم صهیونیستی و اروپاییها دروغ بود. علاوهبر این در ژانویه ۲۰۱۹ نیز تیمی از محققان هستهای دانشگاه هاروارد در سفری به اسرائیل با بررسی اسناد مورد ادعای نتانیاهو، بدون تایید صحت این اسناد اعلام کردند «سندیت اسناد متقن و مسلم نیست و هیچ چیز جدیدی در این اسناد، و امکان اعتبارسنجی آنها وجود ندارد.»
۵-آژانس بینالمللی انرژی اتمی بیشترین بازرسیها، دسترسیها و بازدیدهای تکمیلی را از ایران در میان کشورهای جهان داشته است و بازرسان آژانس حتی از تاسیسات غیرهستهای هم بازدید کردهاند.در یکسال گذشته ماهانه چهار بازدید از تاسیسات غیرهستهای و ده بازدید سرزده از تاسیسات هستهای ایران و سالانه ۳۳ دسترسی تکمیلی از ایران انجام دادهاند. بیش از بیست بازرس دائمی در ایران مستقر هستند و یک بخش آژانس نیز با بیست بازرس به ایران اختصاص یافته است و بیشترین بودجه آژانس خرج بازرسی از ایران میشود. ایران حتی در بحبوحه کرونا نیز اجازه دسترسی و بازرسی از اماکن مور نظر بازرسان آژانس را داده است.آژانس تاکنون ۱۵ گزارش در تایید فعالیتهای هستهای ایران به شورای امنیت ارائه داده و اکنون نیز اذعان کرده ایران همچنان براساس برجام اجازه بازرسی از تاسیسات هستهای خود را میدهد. براساس آخرین آمارها در سال ۲۰۱۸ از ۱۱۲۴ بازرسی انجام شده از ۵۹ کشوری که پروتکل الحاقی وNPT را پذیرفتند، ۹۸۹ مورد یعنی ۸۸ درصد و همچنین از ۶۰ مورد بازرسی تکمیلی۷۰ درصد صرفا از ایران انجام شده و در ده ماه اول ۲۰۱۹ نیز ۲۷ دسترسی تکمیلی در ایران صورت گرفته است. به گفته یسری ابوشادی بازرس پیشین آژانس بینالمللی انرژی اتمی، «ایران در التزام به پروتکل الحاقی کشور نخست است.»
۶- حال با این وجود سه کشور اروپایی و آژانس اتمی و شورای حقوق بشر و سازمان ملل با هدایت آمریکا از ایران چه میخواهند و چرا؟! پاسخ این چرا اولا در این سؤال مهم و اساسی رهبر معظم انقلاب نهفته است که بعضی از مسئولین با همه ادعای سیاستمداری و حقوقدانی و استاد روابط بینالملل بودن و قس علی هذا، از درک آن عاجزند و آنچه را رهبری در خشت خام میبینند، آنها حتی در آینه هم نمیبینند! حضرت آقا هفده سال است که بارها و بارها در دولتهای اصلاحات و تدبیر و امید از جمله در سال ۸۲ و سال ۹۷ از مسئولان سیاست خارجی و نمایندگان مجلسی که با تفکرات غربگرایانه خوشبینی کاذبی به قول و قرارهای آمریکا و اروپاییها دارند، سؤال میکنند «بابا! حد یقف فشارهای آمریکا کجاست؟ آن را مشخص کنید!»
ایشان در جلسهای صراحتا به مسئولان کشور گفتند «من سالها، بارهاست به بعضی از مسئولین گفتم وقتی یک الحاقیه را قبول کردید، به مجرد عقبنشینی یک مطالبه دیگری مطرح و بهتدریج هی طلبکاری ایجاد میکنند، باز همان فشارها و همان تهدیدها! بعضیها میگویند آقا یک چیزی بدهیم و یک چیزی بگیریم. بدهیمش درست است اما بگیریمش درست نیست، هیچی نخواهند داد، هیچ مشکلی با ملاقات و مذاکره با آمریکا و اروپاییها حل نخواهد شد». ثانیا با توجه به تجربه اعتماد و خوشبینی کاذب برخی مسئولین به اروپاییها و همراهی آنها با آمریکا، رهبرمعظم انقلاب سالهاست تاکید میکنند «من به این کشورها هم خوشبین نیستم. این سه کشور نشان دادند در زمانهای حساس با آمریکا همراهند. حرکت زشت فرانسه در نقش پلیس بد مذاکرات هستهای و کارشکنی انگلیس در تهیه کیک زرد از این موارد است.»
۷- حال تعجبی نداردکه این سه کشور با همه ادعاهای ریاکارانهشان در مخالفت لفظی و ظاهری با سیاست ضد برجامی آمریکا، عملا در چارچوب سیاست آمریکا قطعنامههای ضدایرانی را پیشنهاد دادند. بیانیه مشترک سه کشور اروپایی بعد از تصویب قطعنامه شورای حکام حقیقتا یک بیانیه سراسر تناقضآمیز و ریاکارانه، و فریبکاریهای فراوانی در آن نهفته است، همانگونه که در برجام نهفته بود و حالا براساس همان فریبکاری برجامی که رهبری از آن به «خلل و فرج برجام» یاد کردند و به مسئولان درخصوص بدعهدی آمریکاییها و اروپاییها با سوءاستفاده از این خلل و فرجها هشدار داده بودند، در حال برگشتن به سر خط اول هستند. درحالی فریبکارانه ادعا کردهاند از تلاشهای یکجانبه آمریکا برای اعمال تحریمهای سازمان ملل حمایت نمیکنند که اولا خود با ارائه و تصویب قطعنامههای ضدایرانی راه را برای بردن پرونده ایران به شورای امنیت هموار کردند. تنها همین مسئله کفایت میکند تا درک کنیم که چرا منافقانه دوباره بحث دسترسی بازرسان آژانس به دو مکان بازرسی شده قبلی را مجددا پیش کشیدند. ثانیا با تاکید بر باقی ماندن «تحریمهای تسلیحاتی و فناوری موشکی اتحادیه اروپا»، قید کردند «این موضوع نیاز به تلاشهای چند جانبه! دارد تا علاوهبر موضوع هستهای، برنامه موشکهای بالستیک و نفوذ منطقهای ایران را نیز شامل شود و ما تلاش داریم تحریم تسلیحاتی ایران را با هماهنگی شورای امنیت پیش ببریم»! این سه کشور وقیحانه با به رخ کشیدن اینستکس توخالی و ادعا اینکه «ما فراتر از تعهداتمان ذیل برجام عمل کردیم»! و با توصیه به آمریکا مبنی براینکه «ایران را تحت فشار بگذارید اما ما ماشه بازگشت تحریمها را نمیکشیم» عملا اذعان کردند که جاده صافکن آمریکا هستند!.
۸- در وابستگی کشورهای اروپایی و مدیران کل آژانس و سازمان ملل به آمریکا نباید شک کرد. اصرار و عجله آنها برای رسیدن به نتیجهگیری از پیش تعیین شده بسیار مشکوک و البته ناشیانه بود، چرا که اولا مدیرکل آژانس در گزارش خود مسئله دسترسی به مکانها را ماهیتی غیرفوری ذکر و اذعان کرده موضوع موارد درخواستی مربوط به مدتهای بسیار گذشته است و وی به همراه بازرسان آژانس در دو سفر به ایران پاسخهای فنی لازم را دریافت کردهاند. ثانیا ایران در اجازه دادن به بازرسان برای بازدیدهای اولیه و تکمیلی و سرزده رتبه اول را دارد. ثالثا نتیجهگیری انجام شده بدون راستیآزمایی و مبتنی بر پیشداوری و پیشفرض صورت گرفته و آژانس اذعان دارد در مورد ادعای «سه فعالیت احتمالی» به هیچ وجه به یقین نرسیده. رابعا خواستار دسترسی به دو مکانی شدند که اصلا هستهای نیستند و بازرسی از آنها در چارچوب برجام نیامده و پرونده این دو مکان قبلا بسته شده است.
لذا این سؤال قویا مطرح است که چرا آژانس بر نتیجهگیری سیاسی و ارائه عجولانه گزارش مدیرکل آژانس اصرار داشت؟! تا جاییکه این سیاست عجولانه آژانس از سوی چین به«سیاست خودفریبی کاملا غیرمسئولانه» تعبیر و نتیجه آن «فسخ کامل برجام» ذکر شده است. با مرگ مشکوک یوکیو آمانو مدیرکل قبلی آژانس، دو گزارش و اظهارات رافائل گروسی و گزارش آنتریو گوترش نشان میدهد آژانس اتمی و سازمان ملل از این به بعد کاملا در چارچوب سیاستهای آمریکا عمل خواهد کرد.
رافائل گروسی بعد از تصویب قطعنامه شورای حکام علنا در جمع خبرنگاران میگوید «این سازمان فشار بر ایران را ادامه خواهد داد و ایران هیچ راهی جز آمدن پای میز مذاکره و یا ارجاع پرونده این کشور به شورای امنیت ندارد»! و این همان ادعا و درخواست پمپئو است که در بیانیه تروئیکای اروپایی هم بر آن تاکید شده است!. باور کنید اروپا و سازمانهای بینالمللی همان آمریکا و اسرائیل و فتوکپی برابر با اصل هستند! و این همان سخن بنیانگذار جمهوری اسلامی است که تجربه چهل سال گذشته نیز صدها بار غیرقابل انکار بودن آن را اثبات کرده است.
دکتر محمدحسین محترم
منبع: کیهان