توافق تهران-پکن؛ نقطه عطف تاریخ دیپلماسی ایران-راهبرد معاصر
کلیات طرح اصلاح قانون مهریه در کمیسیون قضایی مجلس تصویب شد جزئیات دستگیری عناصر شبکه تکفیری در سرپل‌ذهاب عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند سکینه سادات پاد، دستیار رئیس‌جمهور از سمت خود کنار رفت؟ هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا مشخص شدند جمعی از مداحان اهل بیت با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند علم‌الهدی: اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای آنان را پیام توئیتری پزشکیان به السیسی خطیب نماز جمعه تهران: بسترسازان نابودی زیرساخت‌های سوریه پاسخگوی امت اسلامی باشند الحاق شناور‌های بسیار پیچیده و تسلیحات ویژه به نیروی دریایی ارتش فرمانده سپاه خراسان‌جنوبی: آخرین نفری که خط مقدم نبرد با تکفیری‌ها در سوریه را ترک کرد یک پاسدار بود /برای ارتش سوریه جهاد معنایی نداشت ادای احترام فرمانده کل سپاه پاسداران به مقام شهید سلیمانی لاریجانی: یکی از راهبرد‌های دشمن این است که القاء کند همه خسته هستند و نباید به مردم کاری داشت ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند

توافق تهران-پکن؛ نقطه عطف تاریخ دیپلماسی ایران

سفیر اسبق ایران در چین توافق بین ایران و چین را نقطه عطفی در تاریخ روابط دو کشور عنوان کرد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۰ - ۱۵ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 05
کد خبر: ۴۹۰۸۹

به گزارش راهبرد معاصر؛«حسین ملائک» روز شنبه در نشست مرکز تحقیقات راهبردی با موضوع تصویب برنامه 25 ساله همکاری‌های مشترک ایران و چین گفت: مطالب مطرح شده در این  زمینه مثل بحث تعرفه‌های ترجیحی یا حضور پنج هزار نیروی امنیتی این کشور سنخیتی با واقعیت ندارد. آخرین مطلب مطرح شده در این زمینه توسط رئیس سازمان توسعه تجارت مطرح شد که موضوع و مطلب جدیدی نداشت.

 

وی نهایی شدن توافق ایران و چین را یک نقطه عطف در تاریخ دیپلماسی ایران برشمرد و ابراز داشت:‌ بعد از انقلاب ما همیشه با قدرت‌های بزرگ درگیر بوده‌ایم. این مساله تا سال 2015 ادامه داشت. در آن مقطع ما تجربه کار با روسیه به عنوان یک دولت بزرگ که منافع طیفی وسیعی دارد، یک نقطه مشترک پیدا کردیم و در 9 نقطه دیگر یاد گرفتیم که باهم کار کنیم.

 

سفیر اسبق ایران در پکن ادامه داد: وقتی در مورد توافق 25 ساله صحبت می‌شود، صحبت با دولتی است که اقتصاد دوم جهان است و با آمریکا مقابله می‌کند و تا چندی دیگر هم قدرت اول اقتصادی دنیا می‌شود. در این شرایط باید دانست نتیجه رقابت آمریکا و چین چیست و ایران کجا باید باشد. همین مساله موجب می‌شود در پس ذهن مذاکره‌کنندگان ما باید یک پیوست سیاسی و امنیتی باشد که اهمیت آن از توافق هم مهمتر است.

 

ملائک با بیان اینکه شما وقتی با کسی توافق راهبردی می‌کنید دیگر نمی‌توانید آن طرف خط باشید ولی یک پایتان در طرف دیگر باشد، عنوان کرد: سال‌ها است ایران در خط شکاف بازی می‌کند که خوب هم بازی کرده اما به سرعت در حال حرکت به شکاف ژئوپولتیکی میان چین و آمریکا هستیم و توافق 25 ساله نشان می‌دهد ایران در این رقابت خود را در کنار چین تعریف کرده است.

 

وی به رویکردهای چین در عرصه بین‌المللی اشاره کرد و یادآور شد: چین می‌گوید من می‌خواهم کشور خود را بسازم، نمی‌خواهم جای آمریکا را بگیرم، می‌خواهم از چین واحد دفاع کنم و نمی‌خواهم رهبری جهان را برعهده گیرم. اما کرونا موجب شد چین به دنیا بگوید سیستم من بهتر از سیستم‌ کاپیتالیستی است، من کمترین خسارت را در خطرناک‌ترین نقطه دیدم و قدرت دارم به همه جهان سرویس بدهم و از کسی هم قدرت نگیرم.

این دیپلمات پیشین با تاکید بر اینکه اگر می‌خواهیم با چین هماهنگ باشیم، این مساله موجب تعدیل در سیاست خارجی ما می‌شود، بیان کرد: آنچه این توافق را تهدید می‌کند سیالیت فکری در ایران است. کسانی که روزی موافق برجام بوده‌اند، الان مخالف برجام هستند. الان هم کسانی که مخالف چین هستند، خود از سردمداران رابطه با چین بوده‌اند.

 

به گزارش ایرنا، ملائک گفت: در شرایط بحرانی، جریانات، دو دسته می‌شوند؛ یکی دسته مخالف چین و یک دسته موافق چین می‌شوند. اما این مسائل نباید با مباحث روشنفکری خلط شود.

 

وی اضافه کرد: در اوج کرونا، یکی از مدیران وزارت بهداشت موضوعی را مطرح می‌کند. او حق ندارد سفیر یا وزارت بهداشت چین را مسخره کند اما روزنامه‌ها از او حمایت می‌کنند. این اشتباه است و نشان می‌دهد ما بلوغ سیاسی نداریم در حالی که روزنامه‌نگار ما باید ملی بوده و متوجه شرایط باشد./ تسنیم

ارسال نظر