دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

هشدار چین به کانادا درباره اقدامات تلافی‌جویانه

در پی اقدام کانادا در تعلیق پیمان با هنگ‌کنگ در زمینه استرداد مجرمان، سخنگوی وزارت خارجه چین هشدار داد کشورش حق انجام اقدامات بیشتر در پاسخ به اقدام اتاوا را برای خود محفوظ نگه می‌دارد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۱ - ۱۶ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 06
کد خبر: ۴۹۲۹۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ چین امروز دوشنبه بار دیگر به کانادا درباره اقدامش در تعلیق پیمان با هنگ‌کنگ در زمینه استرداد مجرمان هشدار داد.

 

به گزارش خبرگزاری «رویترز»، «ژائو لیجیان» سخنگوی وزارت خارجه چین در نشست خبری روزانه خود گفت چین حق انجام اقدامات بیشتر در پاسخ به اقدام کانادا را برای خود محفوظ نگه می‌دارد.

 

کانادا روز شنبه در اعتراض به تصویب قانون امنیت ملی هنگ‌کنگ، پیمان خود با این منطقه در زمینه استرداد مجرمان را تعلیق و همچنین صادرات تجهیزات نظامی «حساس» به هنگ‌کنگ را متوقف کرد که با اعتراض شدید چین مواجه شد.

 

سفارتخانه چین در اُتاوا با صدور بیانیه‌ای گفت قانون امنیت ملی هنگ‌کنگ، امنیت را در این منطقه حفظ می‌کند اما دولت کانادا با این اقداماتش، شدیداََ در امور داخلی چین دخالت کرده است.

 

در این بیانیه آمده است: «برخی کشورهای غربی از جمله کانادا، به بهانه حقوق بشر، در امور هنگ‌کنگ دخالت کرده‌اند که قوانین بین‌المللی و استانداردهای روابط بین‌المللی را به شدت نقض کرده است».

 

هنگ‌کنگ از سال ۱۸۴۲ تا ۱۹۹۷ تحت سیطره بریتانیا بود اما در سال ۱۹۹۷ و پس از پایان یافتن پیمان پیشین با بریتانیا به جمهوری خلق چین پیوست.

 

کشورهای غربی به رهبری آمریکا به دنبال اعمال فشار به چین برای کاهش تسلط این کشور بر هنگ‌کنگ هستند. این در حالی است که سیاست «یک کشور، دو سیستم» یا سیاست «چین واحد» از سال ۱۹۷۹ تا به امروز موضع رسمی آمریکا بود. طبق این سیاست، واشنگتن هنگ‌کنگ و تایوان را بخشی از سرزمین اصلی چین می‌داند اما آمریکا در عمل پایبندی به این سیاست نشان نداده و اخیرا وزیر خارجه آمریکا به کنگره این کشور اعلام کرد که واشنگتن دیگر هنگ‌کنگ را خودمختار نمی‌داند./ فارس

ارسال نظر