پاکستان: مذاکرات فنی ایران و آمریکا از یکشنبه آغاز می‌شود حزب‌الله: ادعای اسرائیل درمورد محاصره نیرو‌های مقاومت در ارتفاعات علی الطاهر کذب است هیئت بلندپایه پاکستان فردا به سوئیس سفر می‌کند / شهباز شریف و عاصم منیر میانجی مذاکرات ایران و آمریکا الجزیره: ایران در حال اعمال فشار حداکثری علیه ترامپ است در پی بسته شدن تنگه هرمز؛ نتانیاهو دستور توقف حملات نظامی در لبنان را صادر کرد قالیباف، عراقچی و باقری‌کنی در راه ژنو + جزئیات ترکیب تیم مذاکره‌کننده ایران با آمریکا ادعای سنتکام درباره «افزایش تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز» تنگه هرمز دوباره بسته شد + بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا فوری / هیئت دیپلماتیک ایران عازم سوئیس شد تنگه هرمز را تا عقب‌نشینی کامل اسرائیل از لبنان مسدود کنید نعیم قاسم: گزینه‌ای به نام تسلیم وجود ندارد/ شکست طرح نابودی حزب‌الله ابوعبیده: تلاش‌های اشغالگران برای جدا کردن جبهه‌ها راه به جایی نمی‌برد تحرک چهار سوخت‌رسان آمریکایی در خاورمیانه فرانسه درباره لغو تحریم‌های ایران شرط گذاشت نتانیاهو: تا هر زمان لازم باشد در جنوب لبنان می‌مانیم حزب الله: دشمن اسرائیلی هیچگاه به توافقی پایبند نبوده است

اتصال عراق به شبکه برق شورای همکاری خلیج فارس

اتصال عراق به شبکه برق شورای همکاری خلیج فارس وزارت امور خارجه عراق روز جمعه در بیانیه‌ای از توافق بین بغداد، واشنگتن و شورای همکاری خلیج فارس برای اتصال عراق به شبکه برق این کشورها خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۹ - ۲۷ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 17
کد خبر: ۵۰۹۵۴

به گزارش راهبرد معاصر در این بیانیه ای با اشاره به نشست سه جانبه و مجازی نمایندگان عراق، آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس آمده است که در این جلسه در باره موضوع پروژه اتصال برق عراق به کشورهای حوزه خلیج فارس گفت و گو شد. 
بیانیه افزوده که این نشست با سازماندهی و حمایت آمریکا برگزار شد و هدف از آن افزون بر همکاری های اقتصادی، یافتن راهی مؤثر برای اجرای پروژه پیوند برق عراق به کشورهای شورای همکاری خلیج فارس است. 
وزارت خارجه عراق همچنین با اشاره به صدور بیانیه مشترک شرکت کنندگان در این نشست گفته است که دولت عراق، آمریکا  و شورای همکاری خلیج فارس حمایت کامل خود را از پروژه اتصال برق کشورهای عضو شورا به عراق اعلام کردند و واشنگتن نیز متعهد شد تا این پروژه را تسهیل و در صورت لزوم پشتیبانی لازم را ارائه دهد.
بیانیه افزود که این پروژه انرژی برق لازم را برای شهروندان عراقی تأمین می کند و از توسعه اقتصادی در عراق به ویژه در استان های جنوبی حمایت می کند.
بیانیه تاکید کرده است که دولت عراق، شورای همکاری خلیج فارس و ایالات متحده مشتاقانه می خواهند تا همکاری های بیشتر و نزدیک تری در زمینه های اقتصادی و انرژی داشته باشند تا زمینه ساز صلح، پیشرفت و رونق در منطقه باشد.
 عراق شهریور ۹۸ قراردادی با شورای همکاری خلیج فارس برای یک خط انتقال برق امضا کرد، این خط انتقال ۵۰۰ مگاوات برق را به شبکه گسترده این کشور تا اواخر سال ۲۰۲۰ وارد می کند.
این خط انتقال ۳۰۰ کیلومتری از کویت به بندر جنوبی فاو عراق کشیده می شود و تأمین مالی آن بر عهده شورای همکاری های خلیج فارس است.
کمبود شدید و قطع طولانی مدت برق که گاهی تا ۱۵ ساعت هم در روز هم می رسد، یکی از معضلات عراق است که در مهر ماه ۹۸ از عوامل اصلی شکل گیری اعتراضات گسترده خیابانی در جنوب و مرکز عراق شد.
عراق با حدود ۱۱ هزار مگاوات کمبود برق مواجه است و اکنون جمهوری اسلامی ایران تنها کشور تامین کننده انرژی برق به میزان یک هزار و ۳۵۰ مگاوات در ساعت برای عراق است و حجم صادرات گاز برای تامین سه نیروگاه گازی تامین برق در عراق نیز بالغ بر ۱۸ میلیون مترمکعب در روز است.
دولت عراق در سال و ماههای گذشته تلاش گسترده ای را برای افزایش تولید و تامین برق انجام داده است با این وجود کمبود برق همچنان یکی از بحران های اصلی این کشور است.

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار