روش پیگیری جاماندگان بیمه بیکاری کرونا-راهبرد معاصر
قتل سه خواهر توسط برادر در بروجرد / قاتل دستگیر شد پرسپولیسی‌ها خواهان اخراج درویش شدند سپاهان قهرمان سوپرجام ایران شد ببینید/ پوتین: آرزوی بهترین‌ها را برای رهبر ایران داریم ببینید/ استقبال رسمی ولادیمیر پوتین از مسعود پزشکیان در کاخ کرملین ببینید/ ادای احترام پزشکیان در میدان سرخ مسکو ببینید/ آرزوی بغض‌آلود ابراهیم نبوی در شب پیروزی پزشکیان در انتخابات ۱۴۰۳ سانحه هوایی مرگبار در کره جنوبی؛ پَر و خون در هر ۲ موتور هواپیما پیدا شد رابطه اوباما و همسرش شکرآب شده؟ / اوباما به سراغ همسر سابق برد پیت رفت؟ درگیری حسینی و رضاییان در اردوی استقلال / صدای کاپیتان استقلال را همه شنیدند برنامه بازی‌های فوتبال امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول ۱۵ زمین‌لرزه در ۳ نقطه فارس طی امروز رخ داد وقوع زلزله ۴.۷ ریشتری «وحدتیه» در استان بوشهر انفجار بقایای جنگی در ایلام ۲ مصدوم بر جا گذاشت صدور دسته چک از ۳۰ دی ماه منوط به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان شد

روش پیگیری جاماندگان بیمه بیکاری کرونا

سازمان تامین اجتماعی اعلام کرده است که جاماندگان بیمه بیکاری کرونا با 1420 تماس بگیرند تا مشکلاتشان ظرف 48 ساعت برطرف شود.
تاریخ انتشار: ۲۱:۵۶ - ۲۸ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 18
کد خبر: ۵۱۱۲۵

به گزارش راهبرد معاصر در چند روز گذشته بسیاری از بیکاران کرونا نسبت به واریز نشدن مبلغ بیمه بیکاری گلایه مند بودند. برخی می گفتند مبلغ واریزی بسیار اندک است و برخی دیگر اعلام کردند که اصلا این مبلغ به حساب آنها واریز نشده است. امروز معاون بیمه سلامت سازمان تامین اجتماعی گفته است» تعداد افرادی که بیمه بیکاری کرونا را دریافت کرده اند زیاد نیست  و دلیل واریز نشدن این مبلغ اشتباه اعلام شدن مشخصات افراد توسط خودشان بوده است که یکی از این اشتباهات رایج ارسال اشتباه شماره شبا بوده است . البته برخی هم شماره شبایی که متعلق به دیگران بوده است را اعلام کرده اند که قبال قبول نیست.

مهرداد قریب معاون بیمه سازمان تامین اجتماعی از جاماندگان بیمه بیکاری کرونا در خواست کرده است که با شماره 1420 تماس بگیرند تا راهنمایی های لازم برای رفع مشکلشان را دریافت کنند و اگر اطلاعات افراد کامل شود مشکل آنها ظرف 48 ساعت رفع می شود.

بر اساس اعلام سازمان تامین اجتماعی تا کنون حدود 870 هزار نفر برای دریافت مقرری بیمه بیکاری در ایام کرونا در سامانه ثبت نام کرده اند که اسامی نهایی آنها به وزارت رفاه ارسال شده است،همچنین شماره شبا آنها نیز به خزانه داری ارسال شده است.

این مقرری بیستم هر ماه پس از شیوع کرونا به حساب متقاضیان واریز شده و تا به امروز بیش از 90 درصد افرادی که ثبت نام شده مقرری را دریافت کرده اند.

قریب درباره تفاوت مبالغ واریزی و گلایه برهی متقاضیان درباره اندک بود مبلغ واریزی نیز گفته است مقرری بیمه بیکاری بر اساس حقوق 3 ماه آخر تعیین می شود ضمن آن که مقرری بیمه بیکاری ایام کرونا با تصمیم ستادملی کرونا تصویب و واریز شد و روال دریافت مقرری بیمه بیکاری از خرداد ماه به شرایط عادی برگشته است.

جاماندگان بیمه بیکاری کرونا

ماجرای پرداخت ناقص بیمه بیکاری کرونا چه بود؟

‌۲۵ اسفند ماه۹۸ بود که محمد شریعتمداری در توئیتر خود نوشت: «برای پیشگیری از شیوع ‫کرونا و حفظ سلامت کارگران مشمول ‫ قانون کار و تأمین اجتماعی که شغل خود را از دست داده‌اند، ازاین‌پس برای ثبت درخواست بیمه بیکاری نیاز به مراجعه حضوری ندارند.

 

به‌گفته وی، به‌منظور رعایت مهلت قانونی بیمه بیکاری، کارگران مشمول می‌توانند به سامانه  https://bimehbikari.mcls.gov.ir/  مراجعه کنند.»متقاضیان پس از ثبت‌نام کد رهگیری با امکان ذخیره و چاپ دریافت  کردند و سپس ادامه فرآیند نیز اطلاع رسانی شد.

در تبصره ۲  قانون بیمه بیکاری آمده است: بیمه‌شدگانی که به‌علت بروز حوادث قهریه و غیرمترقبه از قبیل سیل، زلزله، جنگ، آتش‌سوزی و... بیکار می‌شوند با معرفی واحد کار و امور اجتماعی محل از مقرری بیمه بیکاری استفاده خواهند کرد.

همچنین در تبصره ب ماده ۶ این قانون آمده است بیمه‌شده مکلف است ظرف (۳۰) روز از تاریخ بیکاری با اعلام مراتب بیکاری به واحدهای کار و امور اجتماعی آمادگی خود را برای اشتغال به کار تخصصی و یا مشابه آن اطلاع دهد. مراجعه پس از سی روز با عذر موجه و با تشخیص هیأت حل اختلاف تا سه ماه امکان‌پذیر خواهد بود.

 ۱۴اردیبهشت ماه۹۹ بود که مسعود بابایی،مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: دولت پنج هزار میلیارد تومان برای کمک به صندوق بیمه بیکاری مصوب کرده شده است.شریعتمداری نیز  در۲۷ اردیبهشت ماه گفت:  برای حمایت از اقشار آسیب‌دیده از ناحیه شیوع کرونا، ۵۰ هزار میلیارد ریال اعتبار به صندوق بیمه بیکاری اختصاص یافته است.

بیمه بیکاری کرونا

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در تاریخ ۳۱ اردیبهشت ۹۹  با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد که تمام مقرری ‌بگیرانی که در اسفند سال ۱۳۹۸ شغل خود را از دست داده و بیکار شده‌اند، ظرف ۲۴ ساعت پیامک درخواست شماره حساب برای واریز بیمه بیکاری را دریافت خواهند کرد.

به گفته ی مسعود بابایی، مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی میزان مقرری روزانه بیمه شده بیکار معادل (۵۵%) متوسط مزد یا حقوق و یا کارمزد روزانه بیمه شده می‌باشد. به مقرری افراد متأهل یامتکفل، تا حداکثر (۴) نفر از افراد تحت تکفل به ازاء هر یک از آنها به میزان (۱۰%) حداقل دستمزد که امسال حدوداً ۱۸۳ هزار تومان است، افزوده خواهد شد. در هر حال مجموع دریافتی‌مقرری‌بگیر نباید از حداقل دستمزد، کمتر و از (۸۰%) متوسط مزد یا حقوق وی بیشتر باشد.

 

*مقرری بیمه بیکاری کرونا مطابق قانون بیمه بیکاری نبوده است

ما واریز بیمه بیکاری به حساب افرادی که در جریان بحران کرونا بیکار شده بودند در حالی آغاز شد که برخی از مشمولان خبر از واریزی بسیار اندک و ناچیز به حساب خود دادند.مبلغی که بسیار کمتر از میزان قانونی آن بود.همین مسئله گلایه بیکاران را به دنبال داشت.

 محمد شریعتمداری، وزیرکار درباره مبلغ پرداختی بیمه بیکاری معتقد است که این مبلغ کمک هزینه دوران کرونا بوده است و چون بدون بررسی و خارج از چارچوب بیمه بیکاری پرداخت شده است مطابق قانون بیمه بیکاری نبود.  وزیرکار درباره بیمه بیکاری گفت: در گذشته بیش از ۲۵۰هزار نفرتحت پوشش بیمه بیکاری بودند که به صورت اجباری بیکار شده  بودند.بعد از شیوع کرونا تعداد زیادی از شاغلان بیکار شدند که به این رقم افزوده شدند. به همین دلیل در ستاد ملی کرونا تصمیم گیری شد(این تصمیم گیری درحکم قانون است) مقرر شد خارج از چارچوب بیمه بیکاری و بدون رسیدگی موارد موجود در وزارت کار و تأمین اجتماعی مبلغی به عنوان کمک کرونایی به بیکاران دوران کرونا پرداخت شود که این مسئله هیچ ارتباطی به قانون بیمه بیکاری ندارد.

پیگیری بیمه بیکاری

 وی ادامه داد: این رقم به مدت سه ماه  برای بیکاران کرونایی پرداخت شد. متولی اعلام اسامی وزارت تعاون,کار و رفاه اجتماعی بود که با همکاری معاونت روابط کار وزارت کار در هر ماه حدود ۳۰۰تا۴۰۰هزارنفر از کسانی که ثبت نام کرده بودند به سازمان برنامه وبودجه و خزانه منعکس کردند و شماره شبا داده شد و مستقیماً‌خزانه به حساب آنها واریز کرد. این رقم معادل بیمه بیکاری نیست.

 شریعتمداری بیان کرد: از این پس هر کس بیکاری ناشی از کرونا که اجباری است,داشته باشد یعنی بیکاری اش  ادامه دار شود باید به سامانه بیمه بیکاری مراجعه کند و در چارچوب بیمه بیکاری موضوع رسیدگی و در صورتی که بیمه بیکاری اجباری اش تأیید شود,مشمول بیمه بیکاری خواهد شد. ۵ هزار میلیارد تومان برای صندوق بیمه بیکاری اختصاص یافته است. مطابق تصمیم ستاد ملی کرونا مبلغ تخصیص یافته شده برای صندوق بیمه بیکاری به صورت یک سوم یک سوم در اختیار قرار می گیرد. در صورتی که شیوع کرونا ادامه و بیکاری اجباری ادامه یابد این رقم برای پرداخت مقرری به بیکارانکفایت نخواهد کرد و باید رقم جدید به صندوق کمک شود.  

مطالب مرتبط
ارسال نظر