آخرین وضعیت پرداخت بیمه بیکاری کرونا-راهبرد معاصر

آخرین وضعیت پرداخت بیمه بیکاری کرونا

آخرین وضعیت پرداخت بیمه بیکاری کرونا نشان می دهد اگر جاماندگان بیمه بیکاری کرونا که بیکاری آنها تا خرداد ماه ادامه پیدا کرده است می توانند برای دریافت این بیمه اقدام کنند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۹ - ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ - 2020 August 15
کد خبر: ۵۴۹۴۵

به گزارش راهبرد معاصر آخرین وضعیت پرداخت بیمه بیکاری کرونا  حکایت از آن دارد که افرادی که مدت بیکاری آنها تا خرداد ماه ادامه پیدا کرده می توانند همچنان یمتوانند از این بیمه استفاده کنند اما پیش از مراجعه به سامانه prkar.mcls.gov.ir باید به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کنند.

شیوع کرونا باعث باعث بیکاری بسیاری از افراد شد بر همین اساس دولت تصمیم گرفت تا به واجدان شرایطی که به دلیل شیوع کرونا  بیکار شدند بیمه بیکاری اعطا کند. بر همین اساس وزارت تعاون از 23 اسفند اقدام به طراحی سامانه بیمه بیکاری کرد تا از طریق ان کارگرانی که بیکار شده بودند شناسایی شده و به مدت سه ماه بیمه بیکاری حوادث غیر مترقبه دریافت کنند. دولت برای این کار 5 هزار میلیارد تومان اختصاص داد.

در این میان برخی به دلیل  «ثبت اشتباه شماره حساب یا شماره تماس» و «عدم ثبت نام در سامانه بیمه بیکاری و مراجعه صرف به ادارات کار و مراکز کاریابی» موفق به دریافت بیمه بیکاری نشده اند.

 

آخرین وضعیت پرداخت بیمه بیکاری کرونا

جاماندگان ببیمه بیکاری کرونا چه کنند؟

 

در همین حال، پیگیری‌های خبرنگار مهر از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد وضعیت کارگران جامانده از بیمه بیکاری، از آن حکایت داشت که آن دسته از جاماندگان بیمه بیکاری کرونا که مدت بیکاری آنها تا خرداد ماه استمرار داشته، باید جهت احراز هویت به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کنند و سپس مطابق با پیامک ارسالی از سوی وزارت تعاون، وارد سامانه prkar.mcls.gov.ir شوند.

 

همچنین در صورتی که بیکاری افراد از اسفند ماه سال گذشته تاکنون استمرار داشته و یا اینکه از ابتدای خرداد ماه بیکار شده اند، باید باز هم به سامانه prkar.mcls.gov.ir مراجعه کنند.

 

توجه شود که اگر افراد قبلاً در سامانه prkar.mcls.gov.ir احراز هویت شده اند، دیگر نیازی به احراز هویت مجدد نیست و با ورود پسوردی که در اختیار دارند می‌توانند وارد سامانه جامع روابط کار شوند و زیرسامانه بیمه بیکاری را انتخاب و مدارک مورد نیاز مربوط به علت بیکاری و … را آپلود کنند.

 

آخرین وضعیت پرداخت بیمه بیکاری کرونا

بر پایه این گزارش، مطابق با اطلاعات جمع آوری شده از کاریابی‌ها و ادارات کار، ۱۴ هزار نفر صرفاً به این مراکز مراجعه کرده اند که جزو جاماندگان محسوب شده و از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیامک دریافت کرده اند.

 

بیمه بیکاری بر اساس ماده ۷ قانون واریز می‌شود

 

البته آنطور که وزارت تعاون اعلام کرد، برای افرادی که از ابتدای خرداد سال جاری بیکار می‌شوند و یا اینکه بیکاری آنان استمرار داشته باشد، هرگونه پرداخت صرفاً بر اساس قوانین کار و تأمین اجتماعی و ماده ۷ قانون بیمه بیکاری خواهد بود؛ همچنین لازم است افراد شروط قانونی اعلام شده را دارا باشند تا در صورت تأیید مدارک و مستندات، بیمه بیکاری واریز شود.

 

بر این اساس، مطابق با ماده ۷ قانون بیمه بیکاری، میزان مقرری بیمه بیکاری مطابق با بند ب ماده ۷ قانون بیمه بیکاری ۵۵ درصد متوسط مزد یا حقوق یا کار مزد روزانه بیمه شده است. البته ذکر این نکته نیز ضروری است که مبلغ بیمه بیکاری نباید از حداقل مزد مصوب شورای عالی کار در هر سال کمتر باشد و همچنین نباید از ۸۰ درصد متوسط مزد یا حقوق وی بیشتر باشد.

 

گفتنی است، مطابق با آخرین آمارها، ۸۶۳ هزار و ۶۰۵ نفر برای بیمه بیکاری ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد ۷۲۳ هزار و ۴۹۶ نفر حائز شرایط دریافت بیمه بیکاری شناخته شده‌اند.

 

جزییات پرداخت بیمه بیکاری کرونا و ثبت نام جاماندگان

برابر آخرین آمارها، بیش از ۸۶۳ هزار نفر برای دریافت بیمه بیکاری ثبت نام کرده و بیش از ۹۰ درصد مشمولان مقرری بیمه بیکاری را دریافت کردند.

 

به گزارش ایسنا، به دنبال شیوع ویروس کرونا و تاثیرگذاری آن بر بسیاری از کسب وکارها مقرر شد تا بیمه بیکاری سه ماه اسفند ۹۸ و فروردین و اردیبهشت ۹۹ به کارگران آسیب دیده از کرونا پرداخت شود.

 

دولت در راستای حمایت از صنوف و کارگران آسیب دیده از کرونا، مبلغ ۵۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای کمک به صندوق بیمه بیکاری اختصاص داد و با حمایت سازمان برنامه و بودجه و اهتمام وزارت کار، سازمان تامین اجتماعی و دستگاههای مربوطه، روند واریز مقرری بیمه بیکاری به متقاضیان مشمول و کارگران بیکار شده با جدیت دنبال شد.

 

آخرین وضعیت پرداخت بیمه بیکاری کرونا

سامانه ثبت درخواست بیمه بیکاری به نشانی bimebikari.mcls.gov.ir از مدتها قبل توسط وزارت کار راه اندازی شد تا افراد بیکار شده تابع قانون کار و قانون تامین اجتماعی و مشمول قانون بیمه بیکاری، بتوانند با مراجعه به این سامانه و وارد کردن اطلاعات شخصی، درخواست خود را به ثبت رسانده و از مقرری بیمه بیکاری بهره مند شوند.

 

طبق آخرین آمارها، بیش از ۸۶۳ هزار نفر برای دریافت بیمه بیکاری در سامانه مذکور ثبت نام کردند که از این تعداد ۷۲۳ هزار و ۵۰۰ نفر مشمول دریافت بیمه بیکاری شناخته شده اند.

 

مسعود بابایی  مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار درباره روند پرداخت بیمه بیکاری به متقاضیان بیکار شده به ایسنا می گوید: آن دسته از متقاضیانی که در ۱۰ روز اول اسفند بیکار شدند از طریق سازمان تامین اجتماعی مقرری بیمه بیکاری آنها واریز شده است و کسانی که از ۱۰ اسفند ۹۸ تا ۳۱ اردیبهشت ۹۹ بیکار شدند مطابق مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا بیمه بیکاری آنها را خزانه داری کل واریز می کند.  

 

علیرغم ثبت نام متقاضیان برای دریافت بیمه بیکاری عده ای از متقاضیان بیکار شده از اسفند سال گذشته موفق به ثبت نام در سامانه نشده بودند که به گفته مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار، فهرست اسامی این دسته افراد از طریق کمیته های استانی جمع آوری شده و پس از پایش و تکمیل به سازمان تامین اجتماعی ارسال خواهد شد تا مقدمات واریز مقرری به حساب آنها نیز فراهم شود.

 

وی در عین حال از متقاضیان دریافت بیمه بیکاری کرونا که از اسفند سال گذشته تا کنون بیکار بوده و بیکاری آنها تا خرداد استمرار داشته خواست تا به سامانه prkar.mcls.gov.ir مراجعه و از طریق خوداظهاری بیکاری خود را اعلام کنند.

 

بر اساس مصوبه اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا، پرداخت مبلغ در خصوص ایام بیکاری صرفاً تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری بوده و روند پرداخت بیمه بیکاری به افرادی که از ابتدای خرداد ماه بیکار شده و یا بیکاری آنان استمرار داشته باشد صرفا بر اساس قوانین کار و تامین اجتماعی و بیمه بیکاری خواهد بود بنابر این لازم است شروط قانونی اعلام شده را دارا باشند تا در صورت تایید مدارک و مستندات آنان توسط کمیته‌های استانی از مقرری بیمه بیکاری استفاده کنند.

 

پیش از این معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرده بود" همه کارگرانی که تحت پوشش بیمه قرار دارند و در زمان شیوع ویروس کرونا بیکار شده‌اند، چنانچه بیکاری شان تداوم داشته باشد، از اول خرداد ماه مقرری بیمه بیکاری دریافت می‌کنند. "

 

به گفته وی بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا در حمایت از کارگران ابلاغیه‌ای صادر شده و طبق آن کارگرانی که تحت پوشش بیمه قرار دارند در این مدت حمایت شده و کارگرانی هم که قادر به بازگشت به کار خود نیستند تحت حمایت بیمه بیکاری قرار می‌گیرند.

 

با آغاز واریز مبالغ بیمه بیکاری کرونا اگر چه انتظار می رفت واریز مقرری بر اساس قانون بیمه بیکاری و توسط سازمان تامین اجتماعی صورت گیرد اما پرداخت اولین فهرست مقرری بگیران توسط سازمان برنامه و بودجه نشان داد که ساز و کار پرداخت بیمه بیکاری کرونا با بیمه بیکاری فعلی تفاوت دارد؛ چرا که با وجود راه اندازی سامانه توسط وزارت کار و شناسایی مشمولان و ارسال لیست افراد از سوی تامین اجتماعی، مکانیسم واریز و درصد پرداخت مبلغ بیمه بیکاری کرونا، توسط سازمان برنامه و بودجه و از طریق خزانه‌داری کل صورت گرفت.

 

پرداخت بیمه بیکاری کرونا

آن زمان معاون اشتغال وزیر کار در پاسخ به این پرسش که مبنای واریز مبالغ بیمه بیکاری کرونا چه بوده است به ایسنا، گفت: تمایل وزارت کار این بود که پرداخت‌ها طبق قاعده قانونی و روال همیشگی صورت گیرد و تفاوتی نباشد ولی علیرغم پیشنهاد وزارت کار، سازمان برنامه و بودجه معتقد بود که چون بخش قابل توجهی از این منابع از محل بودجه عمومی اختصاص می‌یابد و از طرفی برخی از افراد اگر چه بیمه بودند ولی میزان کار در ماهشان در مقایسه با افرادی که تمام وقت کار کرده و دوره زمانی اشتغالشان هم طولانی بوده آنقدر نیست که بتوانند مقرری بیمه بیکاری را کامل بگیرند لذا این تفکیک انجام شد و مجموع جمع بندی‌های صورت گرفته این شد که مبالغ متناسب با شرایط کرونا پرداخت شود ضمن آنکه بخش قابل توجهی از این افراد به سر کار بر می‌گردند.

 

در حال حاضر اگر چه بجز اعلام فهرست  ۱۰۳ هزار نفری اول مقرری بگیران بیمه بیکاری ناشی از کرونا که مبلغ بیمه بیکاری آنها توسط سازمان برنامه و بودجه واریز شد، آمار دیگری از تعداد دقیق مقرری بگیران در دست نیست اما پیش از این معاون اشتغال وزارت کار اعلام کرده بود که برای ۲۴۱ هزار نفر از بیکار شدگان اسفند ۱۳۹۸ پیامک ارسال و مشمول شناخته شدند که از این تعداد برای ۱۰۳ هزار نفر مبلغ بیمه بیکاری واریز شده و برای حدود ۲۶۰ هزار نفر دیگر مقرری بیمه بیکاری کرونا به تدریج پرداخت خواهد شد؛ همچنان که سازمان تامین اجتماعی دومین فهرست مشمولان و لیست ۲۴۰ هزار نفری آسیب دیدگان ناشی از کرونا به همراه شماره حساب را برای دریافت بیمه بیکاری به سازمان برنامه و بودجه ارائه کرده بود.

 

اخیرا معاون بیمه ای سازمان تامین اجتماعی اعلام کرده بیش از ۹۰ درصد افراد ثبت نام کرده موفق به دریافت مقرری بیمه بیکاری کرونا شده و این مقرری مربوط به ۲۰ روز آخر اسفند ۹۸ و ماههای فروردین و اردیبهشت ۹۹ بوده است.

 

به گفته وی، علیرغم آنکه برخی از متقاضیان مشمول دریافت بیمه بیکاری ایام کرونا شده اند، واریز مقرری بیمه بیکاری به آنها به دلایلی از قبیل اعلام شماره شبای اشتباه یا عدم تعلق شماره حساب مربوطه صورت نگرفته است.

 

به گزارش ایسنا، جاماندگان و آن دسته از متقاضیان دریافت بیمه بیکاری ایام کرونا که تاکنون موفق به دریافت مبلغ بیمه بیکاری نشده اند با تلفن گویای تامین اجتماعی به شماره ۱۴۲۰ تماس گرفته و راهنمایی لازم را جهت رفع مشکلات احتمالی دریافت کنند.

 

واریز مبالغ بیمه بیکاری کرونا همچنان که پیش از این اعلام شده بود از خرداد ماه به روال عادی برگشته و طبق قانون، براساس محاسبه حقوق ۹۰ روز آخر محاسبه و پرداخت می شود.

 

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده